22 Ekim 2009 Perşembe

Rss Nedir ?

Belki en çok kullandığınız sitelerde haber , blog veya güncel içerik gösteren sitelerden bazı araçlar sayesin göndermeleri alabiliriz.. Bilemiyoruz orasını .. RSS bu blogda da kullanılan çok güzel bir teknoloji ..

Artık çoğu internet sitesini RSS ile takip edebiliriz.. Kısaca RSS;
RSS çeşitli internet siteleri tarafından yayınlanan haber vb. içeriğin tek bir ortamdan topluca izlenebilmesine olanak sağlayan yeni bir içerik besleme yöntemidir. Real Simple Syndication kelimesinin kısaltılmışıdır .. Veya Rich Site Summary olarak ta kullanılır. 2side aynı anlama çıkar ..
Türkçe karşılığı ise Zengin İçerik Takibi’dir ..

Herhangi bir sitede RSS butonu bulunuyorsa o siteyi RSS aboneliği ile takip edebilirsiniz. Peki tabibe girdim ama nasıl son güncellemeleri okurum diyorsanız biraz RSS’nin programlama yapısından bahsedelim kısaca..

Rss XML dili ile yapılandırılmıştır. Zaten herhangi bir XML okuyucu ile abone olduğunuz sitenin rss bağlantısını girerek takip edebilirsiniz.. Ama ben kendi yönetimim olarak Mozilla Firefox’u öneriyorum.. Rss bağlantısını Yer İmleri’ne eklediğinizde kolayca takip edebilirsiniz..

Peki alternatifleri var mıdır ?
Çok fazla yok gibi .. Çünkü şuan RSS internetteki en güvenli ve kaliteli takip sistemi .. Ama Google Friend Connect var . Oda blogları takip etmek çin güzel bir sistem :) .

Takip Etmek İçin Başka Neler Var ?
Google amcamız var Mozilla Firefox’a alternatif .. Yine aynı şekilde Google Readere Google üyeliğimizle girerek Logo’nun altındaki Abonelik Ekle butonuna tıklayarak RSS bağlantı URL’sini girebilirsiniz.

İşte RSS hakkında bilmek istedikleriniz kısaca bu kadar. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie