17 Aralık 2009 Perşembe

IBAN No Sorgulama, IBAN Numarası Öğrenme,IBAN No Nedir?

İBAN NO Sorgulama ,IBAN Numarası öğrenme, İş bankası İban No öğrenme,Ziraat bankası İban No öğrenme, İban No bulma ,İban kodu, Ek no ,IBAN No 26 Karakteden oluşacak.

Bankalar tarafından müşterilerine Uluslararası Banka Hesap Numarası (IBAN) verilmesi uygulamasına gidiliyor. 1 Ocak 2009`dan itibaren tüm banka müşterilerinin para transferine konu her bir hesabı için bir IBAN numarası olacak. Para transferlerinde banka ya da şube adı belirtmeden aktarım olanağı da sunan IBAN numarası, 1 Ocak 2010`dan itibaren de para transferi işlemlerinde zorunlu hale gelecek.


Şube kodu , Hesap no , Ek no ile Iban Nosu Öğrenilebilecek. Bazı kişiler diyebilir Ek no ne diye hesap numaranızın sonunda yer alan Kişisel hesaplar için 5001 yazar ama Bu kart üzerine başka hesabın varsa değişir. Bir kart üzerinde iki hesap var ise birisi 5001 diğeri 5002 dir.Sizin 5001 olanı yazmanız yeterlidir.Yine tam emin olamıyorsanız Şubenizi arayınız.



Ayrıntılar ;

Merkez Bankası`nın Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ`i Resmi Gazete`de yayımlandı. Buna göre; bankalar tarafından müşterilere ISO 13616 No`lu standarda göre oluşturulmuş Uluslararası Banka Hesap Numarası(IBAN-International Bank Account Number) verilecek. IBAN yalnızca bir hesabı işaret eden 26 sayısal/alfabetik karakterden oluşacak. IBAN içinde Türkçe karakter kullanılmayacak. Türkiye`nin ülke kodu `TR` olacak. Banka kodları Merkez Bankası tarafından belirlenecek ve duyurulacak. Hesap numarası için standart bir format olmayacak. Buna karşın hesap numarası olarak tespit edilen 16 hanenin sağa dayalı olarak yazılması ve varsa sol tarafındaki boşlukların sıfır ile doldurulması zorunlu tutulacak. Rezerv Alan Bölümü, tüm hesap numaraları için sıfır olarak doldurulacak. Bankaların para transferine konu her bir müşteri hesabı için IBAN üretmeleri ve hesap sahiplerine bildirmeleri zorunlu olacak. Bankaların yazılı ve elektronik ortamda para transferine konu olan hesaplara ilişkin olarak müşterileri için üretecekleri ve üzerinde hesap numarası bulunması gereken belgelerde IBAN`ın gösterilmesi zorunlu tutulacak. Elektronik ortamda IBAN`ın kullanım formatı tümü bitişik karakterlerden oluşacak. Karakterlerin arasında boşluk bırakılmayacak ve ayraç konulmayacak.





Özellikle Reklam şirketleri ile iş yapan webmasterlar panellerine girdiginde hesap numarası yerine IBAN NO su ile karşı karşıya gelmişlerdir.Panelde Hesap Nosu yer almıyor IBAN NO'su yer alıyor ve IBAN NO Kısımı boş Reklam şirketinden para gelecek diye boşu boşuna beklemeyin çünkü hesap panelinize girdiginiz de sizin hesabınıza yatıracakları bir no yer almadığı için ödemeleriniz askıda bekler...





Sizler için bir iki bankanın IBAN NO SORGULAMA Sayfalarını bir Araya getirdim.Dileyen bankasını arayabileceği gibi kendi sitelerinden de IBAN NOSU'nu öğrenebilirler...

T.C. Ziraat Bankası IBAN NO Hesaplamak için TIKLAYINIZ

Türkiye İş Bankası IBAN NO Hesaplamak için TIKLAYINIZ
 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie