19 Ağustos 2009 Çarşamba

Doğa Dostu Telefon : Samsung SPH-M560

Küresel ısınma, çevre kirliliği vb. gibi konularda doğanın sınırlarını gittikçe zorladığımız şu dönemlerde doğaya dost ürünlerin rağbeti gittikçe artıyor. Samsung da, Sprint işbirliği ile SPH-M560 model cep telefonuyla bu kervana katılıyor. Geri dönüştürülebilir plastikten yapılan bu ürün geri dönüştürülmüş kağıtlardan yapılan bir kutunun içerisinde geliyor. Cihaz üzerindeki baskılar için gerekli olan mürekkep de soya fasulyesi tohumlarından elde edilmiş. Ürünün Teknik Özellikleri Kayar kapaklı bu ürün QWERTY klavyeye sahip. 320x240 piksel çözünürlükte 2.6 inç ekranı bulunan ürün 2 megapiksel kameraya sahip. microSD yuvası bulunan ürün 512 MB kart ile birlikte satışa sunuluyor. 16 GB'a kadar da arttırılabiliyor.

Dijital Kamera Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dijital kameralar artık hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başladı ve teknolojinin de gelişmesiyle her gün yeni bir model cıkmakta. Piyasada bir sürü marka var. Dijital Kamera Peki kalkıp bir dijital kamera almaya kalktıgımızda dikkat etmemiz gerekenler nelerdir. Gelin hep birlikte bir göz atalım. İlk olarak isimsiz markalardan uzak durun. Tercih edeceğiniz markanın markanın satış sonrası desteği olup olmadığını kontrol edin. Optik zoom önemlidir. Optik zoom ile daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Bu yüzden optik zoom değerinin yüksek olmasına dikkat edin. Çözünürlüğün minumum 5 MP olmasına dikkat edin. Çözünürlüğün işlemci yardımcılı değil, net değerler olması önemli bir noktadır. Denklanşörün geç algılaması çoğu zaman sıkıntı yaratır. Satın almadan önce birkaç çekim yapıp, tepki süresini mutlaka deneyin. Makinenizin dahili hafızasına dikkat edin. Yani iki fotograf cektikten sonra hafızanın dolmasını istemezsiniz değil mi? Eğer kısıtlı bir hafızası varsa da alacağınız harici belleğinde en 1 GB olmasını tercih edin. Benim ekleyebileceklerim bu kadar sizlerin de aklına gelen veya benim yazdıklarımdan eksik kalanlar varsa yorumlarınızı bırakmanızı çok isterim. İyi bir kamera iyi bir fotograf keyfi demektir unutmayın.

Üçüncü boyut artık gözlüksüz de mümkün

Son zamanlarda gündeme gelen üç boyutlu görüntü olayı artık çok daha yaygınlaşmanın eşiğinde. Fujifilm’in FinePix Real 3D W1 adını verdiği yeni ürünü üç boyutlu fotoğraf ve video çekebiliyor. Mevcut teknolojilerde üç boyutlu görüntüler özel gözlüklerle algılanabilirken bu zamazingo ile gözlüklere ihtiyaç duymadan aynı etki sağlanıyor. FinePix Real 3D W1 Özet olarak anlatmak gerekirse, 10 mega piksellik iki sensor iki farklı kare yakalıyor, özel bir işlemle birleştirilen bu iki görüntü ekranda üç boyutlu olarak görünüyor. Burada bir noktaya açıklık getirmek gerekir ki görüntü sadece FinePix Real 3D W1’in üzerindeki ekrandan veya FinePix Real 3D V1 adlı dijital çerçevede üç boyutlu görünüyor. Aynı zamanda normal fotoğraf ve video da için de kullanılabilen zamazingo iki merceği olmasının avantajlarını kullanarak, aynı anın görüntüsünü farklı ayarlarla çekebilmeyi sağlıyor. Son olarak ekleyelim Kamera ve dijital çerçeve eylül ayında piyasaya çıkacak ve fiyatları henüz açıklanmış değil.

BenQ nscreen i91

"All in One PC" (Bütünleşik Bilgisayarlar) furyasına BenQ, nscreen i91 modeli ile katılıyor. Oldukça hoş bir tasarıma sahip olan ürün çoğu bütünleşik bilgisayar gibi donanım açısından yüksek performans isteyenleri tatmin etmiyor. 18.5 inç ve 16:9 görüntü oranlı HD ekranın yan panellerinde girişler, sağ ön tarafında ise açma-kapama ve ses düğmesi bulunuyor. Ekranın arka tarafı ise daha sonra donanım değişikliği yapmak isteyenler için vidasız bir kapaktan oluşuyor. 1.3 megapiksel kameraya sahip olan bu ürün ayrıca VoIP desteği de sunuyor. Ayrıca diğer masaüstü bilgisayarlara oranla yüzde 80 enerji tasarrufu da yapıyor. Teknik Özellikleri 18.5 inç (1366×768) ekran 1 GB bellek 160 GB harddisk AMD Sempron 210U 1.5GHz işlemci 6 Adet USB girişi 4'ü 1 arada kart okuyucu (MS/MS-Pro/SD/MMC) Wireless VoIP desteği 1.3 megapiksel kamera Ürünle birlikte pek çok ücretsiz program da kurulu şekilde veriliyor. Türkiye için satış fiyatı ise 970 TL.

klipsch image s4i

klipsch kulakiçi kulaklığı s4'ü elden geçirip, kumanda ve mikrofon ekleyerek başta iphone 3gs ve 3. nesil ipod shuffle ile kullanılabilir hale soktu. image s4i'nin mikrofonu barındıran kumanda dışında teknik verilerinde ve tasarımında değişikliğe gidilmemiş. ürün skype gibi popüler uygulamaları da hedefliyor. * 10Hz – 19KHz frekans aralığı * 110db SPL/mW duyarlılık * 18 ohm empedans

Servet Değerindeki Bilgisayarlar

Daha önce servet değerindeki iPhone 3GS'lerden buradaki yazımda bahsetmiştim. Şimdi de yine bir servet değerindeki bilgisayarlardan bahsedeceğim. Gaiser High End firması tarafından üretilen bu (mini) bilgisayarlar performansının yanısıra fiyatlarıyla dudak uçurtuyor. En pahalı model olan design09 Tricolor Gold 32,300 $ fiyatında En pahalı model olan design09 Tricolor Gold 32,300 $ fiyatında. Bana bu kadar gösteriş yetmez diyenler için de değerli taşlarla ekstra süsleme de mevcut. Bunun için de 8,000 $'ı gözden çıkarmanız gerekiyor ki 32,000 $'ı gözden çıkardıysanız bu süslemeleri çerez niyetine alırsınız. Markanın en ucuz ürünü de 6,000 € fiyatında. Ürünlerin teknik özellikleri ise şöyle : Intel Atom Dual Core mit 2 x 1,6 MHz 5.1 HD Sourround-Sound 4 GB RAM Blu-ray Sürücü 500 GB Harddisk HDMI çıkışı

Samsung i8910 Omnia ile HD Video Cebe Girdi

Dokunmatik ekranlı cep telefonları furyasının Samsung tarafından gelen cevap bu kez oldukça net oldu. i8910 ile Samsung High Definition video formatını cebe sığdırdı. 24 fps ile 720p, 30 fps ile de 720x480 boyutlarında video çekimi yapabilen ve bununla da kalmayıp 3,7'' lik 640x360 pixel çözünürlüğündeki dev Amoled ekranında DivX, XviD ve HD kalitesinde oynatabilen i8910, video çekmeyi ve izlemeyi seven kullanıcıları kalplerinden vuracak gibi.

logitec'den usb dvi adaptör lde-wx015u

logitec usb to dvi logitec'in display link sertifikalı yeni ürünü lde-wx015u, usb'den dvi çıkış almayı sağlıyor. maksimum 2048x1152 piksel çözünürlüğe destek verdiği söylenen ürün pc ve mac uyumlu. şimdilik ürünün japonya pazarı dışına satılması düşünülmüyor.

Pioneer DEH-P7100BT:High End Oto Teyp

Pioneer Profesyonel araba ses sistemi kullanıcılarına yönelik ürettiği high end kapasite ve bağlanılabilirlik açısından üst seviye donanımları standart olarak üzerinde bulunduran yeni modeli DEH-P7100BT Modelini Türkiye'de Satışa sundu. Geliştirilmiş Ses Düzeltme Özelliği sayesinde CD kalitesinde medya dinleme imkanı ile farklı deneyime hazır olun. Uzun süredir Pioneer Oto Teypleri ile ilgilenenler bilir Deh-P9800 ile Deh-P7000Bt de ayrı ayrı görüp keşke bu özelliklerin tamamı bir cihazda olsa dediğimiz özelliklerin hepsi bir gövdede toplanmış. 3 x RCA girişi cihazda bulunan en güçlü özelliklerinden birisi. RMS değerleri ile ölçüldüğünde 22 W x 4 kanallık bir ses çıkışına sahip olan DEH-P7100 modeli Mosfet ölçümde ise 4 x 50 Watt ses değerine sahip.

Şık ve duvara monteli bulaşık makinası

Duvar rafı şeklinde şık bir bulaşık makinası Birçok evde belirli miktarda bulaşık her daim vardır, özellikle de öğrenci evlerinde bu durum önlenemez bir hal almaktadır her zaman. Bu olay onlarca yıldan beri bu şekilde devam ediyor doğrusu ve bir rutin haline gelmiş durumda. Ailesinden ayrı bir şekilde çalışıp yaşamaya başlayanlar için ise ayrı bir dert vardır, ya bulaşığı elinde yıkayacaksındır ve kurumaya bırakacaksınrı, ya da bulaşık makinesine atacak ve temizlendikten sonra da yerli yerine koyacaksındır. Bu olay çok uzun süredir bu şekilde devam etmekteydi. Ancak, Toma Brundzaite çok daha ilginç bir dizaynla karşımıza çıkarak bu rutini bozuyor. Electrolux tasarım yarışması birincisi Bu iki yapraklı bulaşık makinası Electrolux'ün düzenlediği tasarım yarışmasında birinci oldu. Bir tarafında bulaşıkları yıkarken, öbür yanında ise temiz bulaşıklar kullanmanız için hazır bekliyor. Temizleme işlemi sırasında ultrasonic dalga teknolojisini kullanıyor ve su jetlerinden bile iyi bir temizlik sunuyor. Bir bölüm tamamlandığında otomatik olarak diğer bölümü yıkamaya başlıyor, işlem bitince de tekrar öbür bölümü yıkıyor, bu şekilde devam ediyor. Dur diyene kadar tabi ki. Hem fazla yer kaplamıyor hem de tasarımı sayesinde çok güçlü ve küçük jet motorları kullanılabiliyor. Oldukça etkileyici bir fikir olmasına rağmen daha büyük evlerin bulaşıklarını yıkayacak sistemler için uygulanması pek de mümkün görünmüyor. Bir veya iki kişinin kaldığı evler ve öğrenci evleri için birebir aslında ancak çok da alışmamak lazım doğrusu. Çünki halen daha ilginç bir fikir olarak devam ediyor hayatına. Ayrıca dokunmatik tuşlar ile kumanda ediliyor Kaynak: Electrolux Design Lab Kaynak Haber: 13. Bifoliate

Enerji üreten tuvalet kağıdı

hem tuvalet kağıdı tutacağı hem de lamba Günlük hayatta neredeyse herşeyden enerji üretilebiliyor artık; rüzgardan, dalgadan, güneşten, vb... Bunun gibi birçok uygulama daha var ve her geçen gün hayatımıza girmeye devam ediyor. Ancak tuvalet kağıdı sanırım bunlardan, aklımıza en son gelen seçenektir. Tuvalet kağıdı tutacağı ve kapağı şeklinde olan bu zamazingo; Miguel Melfarejo tarafından gerçekleştirilmiş ve her evde mutlaka bulunan bir aksesuar. Tuvalet kağıdını tutmak gibi işlevsel görevinin dışında, bir de enerji üretebiliyor. Söz konusu enerji ile de tuvaletiniz aydınlatılıyor. Ayrıca bu tutacağı ve lambasını ayırarak tuvalet ve banyo dışında ışığa ihtiyaç duyduğunuz herhangi bir ortamda da kullanmanız olası. her tuvalet kağıdı kullanılışında şarj oluyor Pillet, tuvalet kağıdı tutacağının her bir turunda enerji üretecek şekilde dizayn edilmiş. Dolayısıyla her tuvalet kağıdını kullanışınızda zamazingo da şarj olmuş oluyor. Oldukça basit ama bunca yıldır da kimsenin aklına gelmemiş doğrusu. Belki de bundan sonra tuvaletler bu şekilde aydınlanır, kim bilir.

Facebook gençliği, gözümüz aydın artık TL225 var

Malumunuz sosyal paylaşım, etkileşim, iletişim çağındayız. Fotoğraflar, etiketler, mesajlar, yorumlar havalarda uçuşuyor. Ve teknoloji gençliği olarak kendi kendimizi çekerken çok zorlanmıyoruz. Çoğu zaman çektiğimiz pozlar yamuk yumuk ve facebook profilimizin asaletine yakışmayacak kadar kötü çıkıyor. Ama üzülmeyin, Samsung TL225 modeliyle bu büyük sorunumuzu makinenin önündeki 1,5inç’lik lcd ekranıyla tarihin bulanık sayfalarına gömüyor. Ayrıca makinenin dokunmatik 3.5inç lcd ekranı, gülümsemeye duyarlılık özelliği, 27mm geniş açılı lensi, 12,2 mega piksel çözünürlüğü, HDMI çıkışı ve 4,2X optik zoomu var. Fiyatı 350 dolar.

joey roth'un seramik hoparlörleri

joey roth'un mantar, akçaağaç ve seramik kullanarak yaptığı hoparlörleri ses için sıcak, detaylı ve temiz bir yeniden yaratım peşinde. t sınıfı bir yükseltici ve 4" boyutlu sürücüler kullanan hoparlör, ön sipariş yoluyla satışa sunulmuş. fiyatının 400$ civarında olduğu söyleniyor. 89 dB hassasiyete sahip hoparlörlerin her bir uydusu 10w çıkış verebiliyor. 65 Hz – 17 kHz frekans aralığına sahip.

Güneş enerjisiyle şarj olabilen hoparlör

Infinity X Solar Powered Speakers Güneş enerjisi ile çalışabilen bu hoparlör sayesinde artık gittiğiniz heryerde müzik dinlyebileceksiniz. 45 sterlin gibi bir fiyata sahip cihaz, 6 saatlik şarj ile size 8 saat boyunca aralıksız müzik zevki sunuyor.

Rekorları sadece Usain Bolt kırmıyor!

Toshiba yeni hafıza kartını duyurdu. Dünyanın ilk 64GB SDXC kartı olma özelliğini elinde bulunduran zamazingo rekorlarını sadece bu konuda konuşturmuyor. Aynı zamanda saniyede 35MB yazma, 60MB okuma hızıyla da rekorları alt üst ediyor. Örneğin 2,4GB’lık bir videoyu sadece 70 saniyede kaydedebiliyor. 2010’da piyasaya çıkacak olan kartın fiyatı henüz beli değil.

Usb koku yayıcı ve hub

İçindeki kokulu yağı ısıtmak ve size rahat bir ortam sunmak için bu koku yayıcı usb ile çalışıyor. Aynı zamanda usb aygıtlarınızı takmak için hub olarak da kullanabiliyorsunuz. Üzerinde ortam ışığı da bulunmakta. 17.90 $ dan satışa sunulmuş ve içine beğendiğiniz kokuyu koyabiliyorsunuz.

LOGITECH'DEN YENİ OYUN SETİ: G27

Logitech firması tarafından üretilen G27 yarış seti, yarış oyunlarından hoşlanıp da klavye ile tatmin olamayanlar için fazlasıyla etkili olacak gibi. Üç parçadan oluşan set çift motorlu Force Feedback mekanizması, 11 inç’lik deri kaplama direksiyonu ile yarışın tadını sadece sanal değil fiziksel olarak da yaşamanızı sağlıyor. LOGITECH G27 YARIS SETI G27 de altı vites ve debriyaj pedalının olması diğer ürünlerden ayrılmasını sağlıyor. Ayrıca kullanıcıların da ilgisini çekiyor. Ps2 ve Ps3 ile ayrıca Windows Xp ve Vista ile uyumlu çalışan Logitech G27 Eylül ayının ortaların piyasada olacak ve tahmini fiyatı 300 $

Golf The 0pen 2009 (5800) S60v5 java game

Golf The 0pen 2009 (5800) S60v5 Step in the prestigious Turnberry golf course with the Open in 2009. Select your player and start a career taking in tournaments in Italy and Dubai to build its range. Similar to 3D graphics to simulate accurately the true aspect of each course. Spend your prize money on new gear in the shop to improve your golf statistics.

Golf The 0pen 2009 (5800) S60v5

Then, take the PGA Championship at the famous Turnberry course for the last title. Newcomers can learn all the basics in the tutorial, including how to use the touch screen to control the aim and power of your swing with just one finger.
Take the famous Turnberry golf course and others in 3D, as a mobile golf Sim with touch controls and golf lessons so anyone can play with ease.

Download Alternate

MP3'ün yeni adı CMX mi?

MP3'e yeni bir rakip daha: Büyük şirketlerinin dev projesi CMX'i ne kadar tanıyorsunuz? MP3 son derece yaygın ve kullanıcılar hayatlarından memnun ama dev şirketler MP3'e alternatif üretmeden duramıyorlar. Dünyanın en büyük dört müzik şirketi olan Sony, Warner, Universal ve EMI ise CMX adını verdiklerini daha farklı bir projenin peşinden koşuyorlar. CMX pek çok anlamda Cocktail'e benziyor. Temel olarak internet üzerinden satışı yapılacak ve kullanıcı tarafından tek bir dosya olarak indirilecek CMX içerisinde bir albüme ait tüm şarkılar, fotoğraflar, şarkı sözleri ve videolar bulunacak. Bilgisayarlarda ayrı bir programa gerek duymadan kendiliğinden çalışacak olan CMX'in, gerekli anlaşmalar yapıldıktan sonra MP3 çalarlar tarafından da desteklenmesi hedefleniyor. Fakat buradaki en büyük sorun kullanıcıların ne istediği. İnternet üzerinden yasal olarak MP3 satın alan kullanıcıların büyük kısmı albümleri tamamen satın almak yerine, albümlerden sevdikleri 3 veya 4 şarkıya sahip olmayı tercih ediyor. CMX ise tüm albümü kapsayan tek bir dosya olarak indirilebilecek. Bu durumda müzik şirketleri daha çok kazanırken, kullanıcılar albümdeki sevmedikleri şarkıları satın almak için de para ödemiş olacak. Yani bu anlamda albümün CD'sini satın almaktan farklı olmayacak. Üstelik içerisinde ek materyaller olduğu için MP3 olarak tüm albümü satın almaktan daha pahallı olması bile söz konusu olabilir. hurriyet.com.tr

PC'yi "tırmalayarak" yönetin

Dokunmatik teknolojisi çok kıskanacak: Yeni teknik, PC'nizi "tırmalayarak" kontrol etmenizi sağlıyor. Bilgisayarda bir şeyler yanlış gittiğinde suçu kediye atmak gerçekten mümkün olacak gibi... Şimdiye kadar akla gelmemiş bir kontrol mekanizması geliştirildi: Masayı tırmalamak! Carneige Mellon Üniversite'sindeki araştırmacıların bu yeni kontrol arabirimi herhangi bir masa üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji normalde kulağın pek duymadığı frekansta tırmalama seslerini algılayarak bilgisayarı kontrol etmenizi sağlıyor. Tırmalamanın türüne göre sesi açıyor, kısıyor, ve belirlenen komutları uyguluyor. Dahası masanın üzerinde çizim yapmaya da imkan tanıyor. Bu arada araştırmacılar gerçekten duyulabilir bir ses çıkartmanın gerekli olmadığını, parmağa rahatsızlık verecek ve tırnağı yıpratacak bir basınç da gerekmediğini gösteriyorlar. Sadece masaüstünde de değil, duvarda veya herhangi bir yüzeyde çalışabilen teknolojinin, evde duvarları çizen bir çocuk veya etrafı tırmalayan bir kedi varsa nasıl çalışacağı şimdilik bilinmiyor. hurriyet.com.tr

E-posta ile koku gönderilecek

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Yiğit Kulabaş, Ericsson olarak şu anda var olmayan 3 ürün üzerinde çalıştıklarını belirterek, ''yakında'' e-posta ile koku da göndermeye başlayacaklarını bildirdi. Ericsson TIR'ının Türkiye'deki ilk durağı olan İzmir Çeşme'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kulabaş, bugüne kadar gelen ve 240 yıllık geçmişe sahip olan teknolojinin gelişimine dikkati çekerek, günümüzde mobil genişbant kullanıcı sayısının 3,2 milyara ulaştığını belirtti. Kulabaş, internetin mobil çağının başladığına inandıklarının altını çizerek, özellikle genişbantın kurulum döneminden sonra yayılma dönemine geçtiğini gördüklerini söyledi. Ericsson teknoloji TIR'ının teknoloji meraklılarının yeni adresi olacağını, tüm dünyada turneye çıkan geleceğin teknolojilerini tanıttıkları Ericsson TIR'ının birçok ülkeye gittiğini ancak, en uzun Türkiye'de kalacağını belirten Kulabaş, ''Çeşme'den sonraki durağı Ankara ve İstanbul olacak. Bu mobil teknoloji merkezimizle hedefimiz Türkiye'de iletişimi geleceğe taşıyan bir köprü olmak'' dedi. Şu anda GSM kullanıcılarının sayısının, internet, sabit hat ve kişisel bilgisayar kullanıcılarını geçtiğini vurgulayan Kulabaş, şöyle konuştu: ''Sesteki dönüşüm gibi geniş bantta da önemli değişimler olacak. Ericsson'un öngörüleri doğrultusunda önümüzdeki 10-20 sene içerisinde 50 milyar cihaz birbirine bağlanacak. Bugünün gerçekleri 3 ana kriter üzerine kurulmuş durumda... Bunlar, dünyadaki uygulamalar, tüketici ve altyapı. Ericsson olarak, dijital doğanlar, gücün yer değiştirmesi, endüstrideki bileşmeler, iklim kaygıları, bütün cihazların birbirine bağlanması, katma değerli ürün ve hizmetleri pazarı etkileyen faktörler olarak görüyoruz. 2020 yılı için bazı modellemelerimiz var. Ericsson olarak şu anda olmayan 3 ürün üzerinde çalışıyoruz. Yakında e-posta ile koku da göndermeye başlayacağız.'' Ericsson Türkiye Pazarlama Müdürü Cenk Kırbaş ise hedeflerinin hem gelecekte hem de günümüzde gerçekleşebilecek gelişimleri ve ürünleri adreslemek olduğunu dile getirdi. Kırbaş, 320 bin kişiyle yapılan araştırmalar çerçevesinde 2020 öngörülerinin ortaya çıktığını, kurgulanan güne gelindiğinde, doktor muayenelerinin bile evden genişbant teknolojisi ile yapılabileceğini belirtti. -TIR'DAKİ DEMO İÇERİKLERİ- İçinde temsili operatörün bulunduğu Ericsson Teknoloji TIR'ı üç haftalık Türkiye ziyaretini 17 Temmuz– 9 Ağustos günleri arasında gerçekleştirecek. LTE, HSPA, GPON, IMS ve IPTV gibi en son teknolojilerin uygulamalarının anlatıldığı ve çeşitli multimedya demolarını içeren teknoloji TIR'ında Ericsson'un dünya çapında 60'dan fazla ülkeyle anlaşmalı olduğu, her an her yerde TV izleme özgürlüğü sağlayan, hızlı kanal değiştirme özelliğiyle elektronik program rehberi bulunan, üyelik ve paket fiyatlandırma seçenekleri bulunabilen, Java ve Symbian telefonlar için kullanıcı arayüzü oluşturabilen Mobil TV teknolojisi de tanıtıldı. TIR'da ayrıca, aile bireylerinin konum bilgilerinin e-mail, SMS ve MMS olarak alınabildiği Family Finder servisi, IPTV teknolojisi, uydu stüdyo bağlantısı yerine mevcut mobil şebeke bağlantısıyla kullanılabilen, canlı yayın kaydı yapılabilen 'MeOnTV' ünitesi; Sosyal ağlarda kişilerin durum bilgisini kapsayan geliştirilmiş telefon rehberinin bulunduğu Rich Communication Service, multi medya cihazları üzerinde zengin iletişim sağlayan bütün cihazların birbirine bağlanarak kontrol edilebildiği Connected Home servisi, tek bir iletişimle birbirine bağlı tüm sosyal ağlarda güncelleme ve yer almanın sağlandığı Ericsson Social Media Portal, iş iletişim platformu Business Communication Suite, yüksek kaliteli telekonferans imkanı sağlayan AMR Wideband, gelecekte 1 giga byte'lık hızlara ulaşılabileceği tahmin edilen LTE teknolojisi, HSPA çözümü, servis dağıtım platformu ve Ericsson'un sürdürülebilirlik için geliştirdiği projeler de tanıtıldı. alıntı

HTC Touch Diamond II Türkiye'de!

Vodafone, tüm dünyada büyük yankı uyandıran cep telefonu modelini Türkiye'de satacak... Vodafone, üstün teknik özellikleri ve şık tasarımıyla dünyada büyük yankı uyandıran HTC Touch Diamond II modelini Türkiye'de 3G+ ayrıcalığı ile Vodafone abonelerine sunuyor. Türkiye'de sadece Vodafone abonelerine özel olarak sunulan HTC Touch Diamond II, Windows Mobile 6.1 işletim sistemi ile aboneler ücretsiz e-posta servisiyle anında e-postalarına ulaşırken, Microsoft Office hizmetleri ile de Word, Excel, PowerPoint dokümanlarını görüntüleyebiliyor ve düzenleyebiliyorlar. Cihazla birlikte gelen MSN Messenger özelliği ile de kullanıcılara diledikleri gibi chat'leşebilme imkanı sağlıyor. Sıradışı şıklıktaki tasarımıyla dünyada büyük beğeni toplayan HTC Touch Diamond II, tek elle rahatlıkla kullanılmak üzere optimize edilen gelişmiş dokunmatik ekran deneyiminin yanısıra 5 Mega Pixel kamerası, GPS (navigasyon) ve WiFi gibi özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. 18 Ağustos'tan itibaren sadece Vodafone abonelerine özel olarak satışa sunulacak HTC Touch Diamond II modeli, 1GB'lık mobil internet paketi ile birlikte 18 ay boyunca tüm vergiler dahil ayda 79 TL veya 24 ay boyunca tüm vergiler dahil 65 TL ödeme taahhüdü veren tüm faturalı bireysel/kurumsal abonelere sunuluyor. chip.com.tr

Bioshock 360x640 S60v5 java Game

Bioshock 360x640 S60v5 java Game Nokia 5800/N97/ 5530 XM/5802 Xm/5900 XM/ Samsung Omnia HD 360x640 Bioshock puts the player in the role of a plane crash survivor named Jack, who must explore the underwater objectivist-dystopian city of Rapture, and survive attacks by the mutated beings and mechanical drones that populate it. The player will have to make meaningful choices and mature decisions, ultimately culminating in the grand question: do you exploit the innocent survivors of Rapture or save them?



Download Alternate

Asus'dan PC Kapalıyken Bile İndiren Yeni Modem !

Asus Pazartesi günü yeni modemi RT-N16 Wireless-N Gigabit'i tanıttı. Kablosuz olarak 300Mbps'ye kadar transfer vaadi yapan modemin dahili 128MB'lık video belleği bulunuyor. Benchmark testlerinde benzerlerinden 8 kat daha yüksek performans veren modemin VoIP aramalarda ve kablosuz oyunlarda dahi ideal olduğu söyleniyor. Bilgisayar kapalı olduğunda bile kablosuz ağlardan indirme yapabilen modemin 4 tane gigabit ethernet portu bulunuyor. Cihazda ayrıca iki tane USB girişi de bulunuyor. Wi-Fi Protected Setup(WPS) teknolojisini de destekleyen N16 kullanıcıların kablosuz ağlarının güvenliğini de sağlıyor. Basit bir arayüzü bulunan ve "Download Master" adında bir yazılım programıyla gelen modem aynı anda 300.000 P2P dosyasını indirebiliyor. Yeni modemin çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. donanımkurdu

Internet Explorer 8 İndir Download

Microsoft Çarşamba akşamı Internet Explorer 8 ile ilgili bazı detayları açıkladı. Las Vegas’taki Mix08 web geliştiricileri konferansında çıkacak olan web tarayıcının ilk beta sürümü tanıtıldı. Geliştiriciler her şeyden önce beş yeni özelliği ön plana çıkardılar: Activities ismindeki özellik ile webmasterlar, kullanıcının sitede farklı eylemleri gerçekleştirebileceği alanlar oluşturabiliyorlar. Mesela bir yerin adresi fare tıklaması ile harita üzerinde araştırılabiliyor veya yabancı bir kelimenin yanında isterseniz tanımını da görebiliyorsunuz. Microsoft WebSlices ismindeki RSS beslemelerini hatırlatan ama daha fazla bilgi sunan bir tekniği tanıtıyor. Mesela kullanıcı WebSlices’a abone olabilir veya Sık Kullanılanlarına ekleyebilir ve sunucunun web sitesini ziyaret etmeden hava durumu tahminlerini görebilir veya TV program akışını gibi bilgilere ulaşabilir. Buna ek olarak Internet Explorer’ın link-çubuğu da yenilendi: Artık ismi Favorites Bar ve linkleri, RSS beslemelerini, WebSlices’ı ve Office dokümanlarına giden kısayolları da gösterebiliyor. Ayrıca farklı içeriklerle daha kolay bir şekilde doldurulabiliyor. Microsoft güvenlik hanesine bir artı daha koyuyor ve Internet Explorer 7′deki Kimlik-Avı Filtresini bir üst seviyeye taşıyor. “Safety Filter” (güvenlik filtresi) kullanıcının zararlı yazılım barındıran siteleri ziyaret etmesini engelleyecek. Son olarak IE 8 geliştiricileri rakiplerinden bir miktar kopya çektiler: Automatic Crash Recovery ismindeki özellik, tarayıcının her çöküşünde açık sekmeler dâhil tüm güncel oturumu kaydediyor ve tarayıcı tekrar açıldığında bunları geri yükleyebiliyor. Microsoft geliştiriciler için CSS 2.1 ve kısmen 3.0′ın tarayıcıya doğru bir şekilde entegre edilmesi üzerinde çalışmak istiyor. Ayrıca interaktif web sitelerini görüntülemede kullanılan Ajax ismindeki teknolojiye daha iyi bir şekilde destek verilecek. İnternet ve masaüstü arasındaki sınırlar ileride kaybolacak ve kullanıcı internet sitelerine, sisteminde kurulu programlara eriştiği gibi erişebilecek.. Internet Explorer 8 Beta İndir Download (İngilizce)

Nokia ve nanoteknoloji

Geleceğin telefonları için önemli adım: Mobil dünyanın devlerinden Nokia, nanoteknoloji üzerine yaptığı çalışmalara hız verdi. Cambridge Nanoscience Centre ile birlikte yeni teknolojiler üzerinde çalışmalarda bulunan Nokia, bu iş ortaklığı sayesinde cep telefonlarının geleceğine dair denemeler yapıyor. Bilezik benzeri çeşitli aksesuarların telefon olarak kullanılabileceğini düşünerek sürdürülen araştırmalarda nanoteknolojinin tüm nimetlerinden faydalanılıyor. Hayata geçirilmesi düşünülen proje yarı saydam elektronik cihazlar, güneş enerjisini emmek suretiyle enerji depolayabilen gelişmiş tümleşik güç kaynağı sistemleri, çevredeki gelişmeleri (hava kirliliği gibi) denetleyen sensörler ve kendini temizleyebilen yüzeyler gibi pek çok konuyu kapsıyor. Proje piyasada göreceğimiz ürünler üzerinde kısa vadede hayata geçirilebilecek gibi görünmese de ilerisi için ümit verici. Bilindiği gibi nanoteknoloji çok küçük boyut ve maliyetlere karşın üst düzey performans sağlayabilecek ürünler üretmek adına uygulanan bir çeşit minyatürleştirme teknolojisi. Nokia’nın bu teknolojiyle üreteceği ürünler ise merakla bekleniyor. Morph konseptinin tanıtım videosu için tıklayın… kaynak: www.hurriyet.com.tr www.chip.com.tr

Apple’dan Mac OS 10.5.7 güncellemesi

Bu haber Mac kullanıcıları için… Apple OS X için yeni bir güncelleme yayınladı. Software Update penceresi sayesinde indirilebilen bu yeni güncelleme Apple tarafından 10.5.7 olarak anılıyor. www.teknolojiweb.net Güncellemeyle birlikte gelen yeniliklere göz atacak olursak, NVIDIA grafik karlı Mac’lerde video oynatma ve imleç hareketlerindeki performans geliştirilmiş. Spotlight arama özelliğini desteklemeyen ağ sürücüleri için Finder’ın arama sonuçları geliştirilmiş. Gmail’e giriş yaparken ortaya çıkan açığa dair sorun giderilmiş. Ebeveyn kontrolleri ve uygulama kısıtlamalarının tutarlılığı arttırılmış. Daha ayrıntılı bilgiyi yazının devamındaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz. İlgili - MacRumors Kaynak: www.teknoblog.com

Üç Boyutlu Gözlük Satışa Çıktı

Nvidia tarafondan sunulan 3DVision isimli üç boyutlu sahneleri gerçekten derinlikli görmeye yarayan gözlük takımı Avrupa’da satışta. Peki bu ürünün maliyeti ne kadar? Nvidia tarafından sunulan ve sahneleri üç boyutlu olarak görmemizi sağlayan özel bir gözlük sistemi olan 3DVision, kullanıcılara, uygun tazeleme hızına sahip bir monitörde sahneleri içindeymiş gibi görme imkanı veriyor. 3DVision aslında tek başına çok pahalı bir sistem değil. Gözlükler, Avrupa’da 169 Euro’dan fiyatlara bulunabiliyor. fakat sistemin çalışması için daha fazlasına ihtiyaç var. www.teknolojiweb.net Gelişmiş Bir Monitör Gerekiyor Kullanıcıların bu gözlükleri kullanabilmesi için ise gereken şey, 100 veya 120 Hz tazeleme hızına sahip bir monitör. Bu konuda elinizde çok fazla ihtimal bulunmuyor. Gerçek anlamda 100 Hz giriş aldıktan sonra 100 Hz gerçek çıkış veren televizyonlar da sınırlı. Örneğin Samsung’un SyncMaster 2233RZ isimli monitörünü satın almak isteseniz 330 Euro’ya daha mal oluyor. Dolayısıyla sadece gözlük, pek fazla işinize yaramıyor. Yazan: Berkin Bozdoğan kaynak: http://shiftdelete.net/3dvision-uc-boyutlu-gozluk-avrupada-satisa-cikti-10839.html

Video: HP Mini 110 incelemesi

HP’nin yeni netbook’u Mini 110 1-2 gün önce resmiyet kazanmıştı. Tech65.org sitesi tayfası bu netbook’u yakından inceleme şansı bulmuşlar. Sağolsunlar ki, hazırladıkları inceleme videosu ile de bu deneyimlerini herkesle paylaşıyorlar. Doğrusunu söylemek gerekirse Mini 110′da fazla bir sürpriz yok. Yeni ve parlama yapmayan ekran herkesin biraz ilgisini çekecektir. Yenilenen trackpad’i ve hoparlörleri, yeniden düzenlenen portları ve kart yuvalarını da unutmayalım. Bu arada Tech65.org editörü Mini 110′ü selefi Mini 1000 ile de karşılaştırıyor. Videoyu yazının devamında bulabilirsiniz. İlgili - Tech65.org Kaynak: www.teknoblog.com

AMD’den hava soğutmalı ilk 1 GHz GPU

GPU arenasında hatırladığımız en son mihenk taşı 2007 Haziran ayına ait. O zamanlar 1 GB onboard RAM’e sahip ilk grafik kartları ortaya çıkmıştı. Biraz ileri sarın ve bugüne gelin. İşte karşınızda GPU klasmanında yeni bir mihenk taşı: AMD gezegenin 1 GHz çalışma frekanslı ilk grafik işlemcisini takdim ediyor. www.teknolojiweb.net Doğrusunu söylemek gerekirse, overclock işiyle uğraşanlar grafik işlemcilerini 1 GHz’in üzerinde çalıştırmayı başarıyorlar bile, ancak bu grafik kartı garantili bir şekilde 1 GHz’lik hız sunuyor. Bu işi başarma şerefi ise ATI Radeon HD 4890′a ait. Ayrıntıları yazının devamındaki bağlantıda bulabilirsiniz. İlgili - Hot Hardware Kaynak: www.teknoblog.com

Samsung N120 ve N310 incelemesi

Samsung’un piyasaya sunduğu iki yeni netbook N120 ve N310′u merak edenler için incelemeler yapılmaya başladı bile. Liliputing sitesi 10.1 inç’lik ekrana sahip olan ve 1,27 kg ağırlığındaki N120 için “en küçük ya da en hafif netbook değil” yorumunu yapıyor. Ancak ince, hafif ve şimdiye kadar karşılaşılan en iyi ses veren hoparlörlere sahip olduğunu da belirtmeden geçmiyorlar. N120′nin pil ömrü için “mükemmel” yorumu yapılıyor. Peki ya touchpad için? NC10′a göre gelişmelerin kaydedildiği açık. Öte yandan, biraz daha fazla para ödeyerek Eee PC 1000HE’deki gibi bir touchpad’e sahip olmak da mümkün. Peki N310 için ne yorumlar yapılmış? Piyasadaki “en çekici ve kompakt” 10 inç’lik makine için 479$’lık fiyatın çok fazla olduğunu söylüyorlar. Laptop Magazine sitesi 10$ daha az ödeyerek bir Samsung N110′un satın alınabileceğini ve iki kat daha fazla çalışma süresine sahip olunacağının altını çiziyor. Ancak editöre göre, eğer tasarım bilgisayar alırken bakılan ilk kriterse, o zaman N310 mutlaka dikkate alınacak ürünler arasında yer almalıdır. İlgilenenler için inceleme bağlantıları yazının devamında yer alıyor. İlgili - Samsung N120 review İlgili - Samsung N310 review Kaynak: www.teknoblog.com

Windows Mobile Kurulu Acer DX900 ve X960 satışa çıkartıldı

Birçoğumuz Acer’ın Android’li bir akıllı telefon çıkarmasını bekliyoruz. Ancak şirket bir yandan da Windows Mobile yüklü cihazlarını piyasaya çıkarıyor. Daha önce Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Windows Mobile 6.1 tabanlı DX900 ve X960 modelleri kullanıcılarla buluşuyor. www.teknolojiweb.net DX900 çift SIM kart desteğine sahip. Birçok çift SIM kartlı cihaz sadece EDGE desteği sunarken DX900′de üç bant HSDPA desteği bulunuyor. 2.8 inç’lik VGA ekrana sahip olan üründe WiFi, 3 megapiksellik AF kamera, GPS gibi özellikler bulunuyor. Bu telefon Avrupa ve Asya’da satışa sunuldu bile. Diğer bir ürün, X960 ise HSUPA ve 7.2 Mbps mobil indirme hızını destekliyor. 3D arayüzü, 3.2 megapiksel kamerası bulunan bu ürün de Avrupa ve Asya’da satışa çıktı. Her iki ürün de insanın aklını başından alıp götürecek ürünler değil. En iyisi Windows Mobile 6.5 ve Android’i beklemek, inanıyoruz ki Acer bunlarla güzel işler yapacaktır. İlgili - DX900 İlgili - X960 Kaynak: www.teknoblog.com

12 GB'lık Dev Bellek Takımı

Kingston HyperX ailesine yeni bir ürün daha ekledi. Toplamda 12 GB kapasiteye sahip olan bu takım üç adet 4 GB’lık bellekten oluşuyor. Intel’in Core i7 ile beraber üç kanal bellek teknolojisini getirmesi bellek üreticisi firmaların önünü açtı. Bu firmalardan biri olan Kingston’un daha önceden toplamda 6 GB kapasiteye sahip 3 x 2 GB HyperX bellekleri bulunuyordu. Şimdi ise Kingston 3 x 4 GB kapasiteye sahip HyperX belleklerini kullanıcların beğenisine sunuyor. DDR3 üç kanal teknolojisini detekleyen bu bellekler 1600 MHz çalışma frekansına sahip. Intel XMP SPD için genişletilerek dizayn edilen bu belleklerin CL değerleri ise 9-9-9-27. Belleklerin güç gereksinimi ise üç kanal modu bulunan Intel Core i7 sisteminin çalışması için gerekli olan 1,65 volt. Ürünün beklenenin üstünde performans vereceği kesin. Tek kötü yanı ise oldukça yüksek olan 1484 Euro’lık fiyatı. Yazan: Yavuz Şahin Kaynak: http://shiftdelete.net/12-gblik-dev-bellek-takimi-11321.html

Mac Pro kullanıcılarına PNY'dan profesyonel grafik kartı NVIDIA Quadro FX 4800

Las Vegas’ta düzenlenen son Ulusal Yayıncılar Birliğinin (NAB) ticaret sergisinde duyurulan NVIDIA Quadro FX 4800'ün yeni Mac Pro versiyonu, artık tüm Avrupa’da PNY tarafından dağıtılmaya hazır olduğu bildirildi. PNY CEMA bölgesel Profesyonel Çözümler Pazarlama Müdürü, Laurent Chapoulaud, konu ile ilgili “Dünyanın en zorlayıcı görsel sorunları Mac Pro platformu için çözülmüştür. Quadro FX 4800 bu çaba gerektiren ihtiyacları karşılayacak gücü ve hızı sağlıyor” dedi. Mac Pro uyumlu Quadro FX 4800 ekran kartı, sunduğu 3 pinli stereo konnektörlerin sayesinde gerçek üç boyutlu stereoskopik görüntü sağlaması, Mac Pro sistemlerinde kullanılan profesyonel uygulamalar için çok önemli olduğu ifade ediliyor. NVIDIA Quadro FX 4800’in Mac versiyonunun sunduğu diğer özellikler şunlardan oluşuyor: - Geniş modellerin etkileşimli görüntülenmesi: 1,5GB grafik bellek ve 76,8 GB/s maksimum bant genişliğinde çalışan bu kart, geniş modellerin etkileşimli görüntülenmesi için yüksek verimlilik, büyük dokular ve çerçevelerin gerçek zamanlı işlemesi için yüksek performans ve Tam Ekran Düzgünleştirme (FSAA) desteğiyle en yüksek kalite ve çözünürlük sağlamaktadır. - Yüksek Performanslı görüntüleme: NVIDIA’nin Quadro GPU’lerine özel CUDA paralel işlem mimarisi video, animasyon ve fotoğrafçılık çalışmalarında yaratıcılığı gelişterecek yenilikçi uygulama performansı sağlamaktadır. - Dual Dual Link DVI ve Stereo Bağlantıları: Stereo gözlükleri için destek sunan 3 pinlik mini-DIN bağlantısıyla donatılmış ve piyasada mevcut olan en yüksek çözünürlüklü dijital ekranlarını yürütebilecek bir çift dual-link DVI konnektörüne sahiptir. - Boot Camp desteği: Apple Boot Camp desteği kullanırken yerli Quadro GPU ile hızlandırılmış profesyonel Windows 3 boyutlu grafik performansı ve özellikleri elde etme imkanı. PNY’in NVIDIA Quadro FX 4800 grafik kartın Mac Pro versiyonu Apple’in online mağazasında ve Apple satıcıları tarafından 1799 Dolara satılıyor. Detaylı bilgi için; www.pny.eu/quadro Kaynak: www.potkal.com

Dijital SLR Satın Alma Rehberi

Dijital SLR fotoğraf makineleri giriş seviyesinde video kamera fiyatına satın alınabiliyor. Peki hangisi seçmeli, satın alırken nelere bakmalı? Dijital fotoğraf makinelerinde her ne kadar ilk başta profesyonellere hitap ediyor gibi görünse de artık son kullanıcıların da kullandığı dijital SLR makineler varlığını çok fazla hissettiriyor. Bu makinelerin en büyük özelliği elbette çekmeden önce lens üzerinden sahneyi size göstermeleri ve daha önemlisi, tamamen değiştirilebilir bir lens sistemine sahip olmaları. Elbette bu iki şart SLR makineler için temel özellik olsa da yeni nesil SLR makinelerde (biraz zorlama özellik olduğunu düşünsek de) video kayıt ve LCD ekrandan çekmeden önce izlemek gibi SLR ve DSLR kavramıyla ilgili olmayan yetenekler de bu makinelere ekleniyor. Elbette bu özellikler sadece giriş seviyesinde yok. Peki DSLR makine alırken nelere bakmak gerekiyor? Kaynak ve devamı için: http://shiftdelete.net/dijital-slr-satin-alma-rehberi-10877.html

İşte Yeni PSP!

Uzun zamandır dedikodusu yapılan PSP Go, nihayet görücüye çıktı. İlk kareler ShiftDelete.Net farkıyla burada. Sony’nin indirilebilir dergisi Qore’un yeni sayısında görülen PSP Go, artık resmi olarak da doğrulandı. Sonbahar aylarında çıkacak olan cihaz, UMD sürücüden kurtularak, sadece indirilebilir içerik ve flash hafızasıyla çalışacak. www.teknolojiweb.net Tam 3,8 inç ekrana sahip olan PSP Go, Bluetooth desteği ve 16 GB flash bellek içerecek. Fiziksel sürücü olmayında PSP-3000′den bile %43 hafif olan PSP Go, oyunun yanı sıra PS Store üzerinden film ve video da indirip oynatabilecek. www.teknolojiweb.net Mevcut PSP sistemlerinin yerini almayacağı açıklanan PSP Go, daha ziyade onlarla rekabet edecek. Anlaşılan Sony, henüz UMD disk satışını bırakmaya niyetli değil. Kayan kapaklı tasarımıyla oldukça şık görünen PSP Go’nun ilk fotoğraflarını galerimizde bulabilirsiniz: Yazan: Erhan Kahraman Kaynak: http://shiftdelete.net/iste-yeni-psp-11332.html

Sony’den yüksek dijital yakınlaştırmalı iki Cyber-shot makine: W180 ve W190

Sony bir çift yeni Cyber-shot dijital fotoğraf makinesini, W180 ve W190′ı Avrupa’da satışa sunmaya hazırlanıyor. Her iki ürün de Sony’nin gülümseme yakalama teknolojisini barındırırıken, Steady Shot özellikli 3x zoom, 2.7 inç’lik LCD, ISO 3200 hassasiyeti ve 7 tane otomatik sahne seçme modu da bu makinelerin diğer özellikleri arasında. www.teknolojiweb.net 3x’lik optik zoom lensin yanı sıra akıllı zoom özelliği sayesinde W190 için 18x, W180 içinse 17x yakınlaştırma yapılabiliyor. Her iki dijital makine de giriş seviyesi kullanıcıları hedefliyor. Temmuz ayında Avrupa’da satışa sunulacak olan bu makinelerin gümüş, siyah ve kırmızı renk seçenekleriyle sunulması bekleniyor. Fiyat ise henüz belli değil, ancak fazla olmayacaktır. Makinenin arkadan görünüşü yazının devamında yer alıyor. www.teknolojiweb.net İlgili - Sony Kaynak: www.teknoblog.com

ASUS’tan yeni medya oynatıcısı: O!Play

Görünüşe göre ASUS da HD medya oynatıcı işine giriyor. Hardware.info sitesinin elde ettiği fotoğraflara ve detaylara bakacak olursak, oldukça güzel bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. ASUS’un bu yeni medya oynatıcısı Computex 2009′da görücüye çıkacak. Kod adı HDP-R1 olan O!Play rakip modellere göre biraz daha hızlı, ayrıca uyumluluk listesi de alkış hak ediyor. eSATA, USB, HDMI, stereo ses, optik dijital ses, Ethernet ve AC portlarına sahip olan bu HD medya oynatıcısı ağa bağlı diğer bilgisayarlardaki HD içeriği de oynatma özelliğine sahip. O!Play’in Temmuz ayında Avrupa’da 119 avroluk fiyattan satışa çıkması bekleniyor. İlgili - Hardware.info Kaynak: www.teknoloblog.com

Dikkat ! Bu mavi ekranı görürseniz...

Meşhur Windows mavi ekranını bilmeyen yoktur. Ama bu mavi ekran orijinalinden çok farklı... Windows'un meşhur mavi ölüm ekranını bugüne kadar görmeyen yoktur. Bill Gates bile geçtiğimiz yıllarda yeni Windows sürümlerini basına tanıtırken mavi ölüm ekranının gazabına uğramıştı. Sahte çözümlerle para kazanmaya çalışan yazılımların sonu gelmiyor. İnternet üzerindeki dolandırıcılar sahte bir mavi ölüm ekranı hazırladılar. Mavi ekrandaki uyarı metninde bilgisayarı temizlemek için güvenlik yazılımı satın alınması gerektiği belirtiliyor. SystemSecurity adındaki sahte güvenlik yazılımının tek yaptığıysa müşterilerin ceplerini boşaltmak. 2009 Şubat ayından bu yana SystemSecurity'nin çeşitleri ortalıkta dolanıyor. Bu çeşitleri tespit eden ise Sunbelt Software oldu. Fakat bu mavi ölüm ekranı yepyeni bir numara ve gerçekten de yaratıcı bir fikir. Kullanıcılar da güvenlik uzmanları da böyle düşünüyor. Peki SystemSecurity bilgisayarınıza nasıl bulaşıyor? Sahte video codec dosyalarıyla... Özellikle internetten film indirenler bu tuzağa düşüyor. İndirdikleri film açılmayıp codec indirme ekranı getirdiğinde tıklayanlar bu sahte codecleri yüklyor. Codec, SystemSecurity kuruyor ve SystemSecurity de sahte ölüm ekranını getiriyor. Benzer bir yöntem de e-posta ile yollanan video kliplerin bağlantılarına bu codecleri yerleştirerek çalışıyor. Kaynak: www.samanyoluhaber.com
 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie