2 Aralık 2008 Salı

Kerem'i evlendiremeyecek miyiz


Turnagöl, eski kayınvalidesi ile Kerem Alışık’ın durumunu da konuştu. Burcu Esmersoy, eski eşinin suçlamalarını nasıl yorumladı. Tan Sağtürk, Facebook'ta yayınlanan fotoğrafları açıkladı.

Boyle Sevdim iste

Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil, yüreğimdi seni gören.
Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde
olamazdın zaten. Sen, benim en değerli yerimde, yüreğimde olmalıydın,
orada kalmalıydın. çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek, ilk kez bu kadar
kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık. Bu yüzden ne
ağırlama faslı vardı, ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin.

Şimdi sonbahar, kışa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı, senin renklerin karşısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelya idin pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın
bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim.


Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da... Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın, en tahammülsüz olduğum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı, güldüm. Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek olduğunu, nasıl güzel bir şey
olduğunu anladım seninle...

Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuğunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok
edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin.

Sevdim ve hayrandım da... Her halin çekti beni. Duruşunu, uyumanı, gülmeni, kızmanı, şaşkınlığını, saflığını, kurnazlığını, çocukluğunu, olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını, kaprislerini, sitemlerini, korkularını sevdim. Seni ve o
doyumsuz sevdanı, uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman. Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı.

Seni severken yorulmadım. çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım, büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin.

Sevdim işte ötesi yok...

Lezzetli ama kanser yapıyorlar!

Amerikan halkının hızlı yaşam felsefesi içinde tükettiği hızlı yemekler kansere yol açan hazır yiyecekler listesinde ilk 5 sırada yer aldı.

İşte liste:

1-Cips, kraker ve kurabiyeler: Bu yiyeceklerin hazır satılanlarında trans yağların kullanımının çok fazla olduğu bildirildi.

2-Patates kızartması: Yağ içinde yüksek derecede kızartıldığı için kansere neden olabilecek kimyasal değişimlere uğruyor.

3-Donut: Un, yağ ve hidrojen içeren yağlarla yapılmasının yanı sıra yüksek ısıda pişirilmesi nedeniyle kansere davetiye çıkarıyor

4-Hamburger: Dana kıyması ya da domuz pirzolası kullanılarak yapılan köfte içerdiğinde et ürünlerini korumak için kullanılan ancak fazla tüketildiğinde kansere yol açan sodyum nitratı da içeriyor demektir. Bu da kalp krizi riskini yükseltir.

5-Sosisli Sandviç: Hamburger gibi yüksek sodyum nitrat içeriyor. Bir çocuğun yılda 12'den fazla sosis tüketmemesi öneriliyor.

"Ne Tekke ne de Topuz"

Sırasıyla Kocaelispor ile sahasında, Bursaspor ile deplasmanda ve Eskişehirspor ile iç sahada karşılaşacak olan bordo-mavililer, puanını 37'ye yükselterek ilk yarıyı lider bitirmenin hesabını yapıyor.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, yaptığı açıklamada, bu yıl zorlu bir lig mücadelesinin yaşandığını belirterek, ''Kocaelispor, Bursaspor ve Eskişehirspor'u yenerek ilk yarıyı lider bitirmek amacındayız'' dedi.

Hafta sonunda Kocaelispor ile yapacakları karşılaşmanın da diğer karşılaşmalar gibi zorlu geçeceğini ifade eden Yener, şöyle konuştu:
''Bu yıl ligin çok enteresan bir özelliği var. Bir takımın diğer takıma tamamen teslim olduğu, farklı kazandığı maçlar yok denecek kadar az. Takımlar kora kor mücadele ediyor. En son Hacettepe maçını gördük. Hacettepe, sahada 11 kişiyken Galatasaray'dan daha üstün oynuyordu. Bu yıl (bu maçı kolay geçeriz, fark yaparız) denilen bir maç yok.''


Trabzonspor'un kötü futbol oynadığı yönündeki eleştirilere ilişkin ise Yener, şunları söyledi:
''Ben daha önceden de söyledim; şu anda Türkiye'de en iyi futbolu oynayan takım Trabzonspor'dur. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'yi gördük, maçlar kaybettiler. Sivasspor takım oyunu olarak onlardan daha iyi. Ama biz, iyi denen Sivasspor'a bir pozisyon verdik. Maç boyunca da onlara karşı üstündük, rahat kazanacağımız bir maçtı. Nedense 'Trabzonspor iyi futbol oynamıyor' denilerek bu pompalanıyor. Doğru, bize göre de çok çok iyi oynamıyor, ama şu anda mevcut oynanan futbol içinde en iyisi. Biz bununla yetinmiyoruz. Daha iyi oynamak istiyoruz, giderek de daha iyi oynuyoruz. Takımlar arasında güç dengeleri çok azaldı. Avrupa'da da bu böyle, ülkemizde de. Oyun içerisinde pozisyonları değerlendiren takımlar maçı kazanabiliyor. Önceden 'şu maçı banko şu alır, bu alır' demek kolay değil.''

-TRANSFER KONUSU-
''Ne Fatih Tekke, ne de Kayserisporlu Mehmet Topuz gündemimizde yok'' diyen Yener, sözlerini şöyle tamamladı:
''Trabzonspor şu anda transfer için araştırma yapıyor. Ama bu bizim yılın 12 ayında yaptığımız bir araştırma. Sadece (A) takım için değil, paf pilot takım, PAF takım için de araştırıyoruz. Bundan sonra bizim hedefimiz gelecekte umut vadeden, yıldız olabilecek futbolcuları önceden tespit etmek. Küçük maliyetlerle yıldız oyuncuları takıma kazandırmak.''

Döküm Şirketi'ne Fab 4X için New York eyaletinden büyük teşvik


AMD ve Abu Dabili Advanced Technology Investment Company (ATIC) firmaları tarafından kurulan Döküm Şirketi, gelişmiş üretim teknolojisi, tesisleri ve küresel kapasitesini arttırmaya yönelik hedefleri doğrultusunda bağımsız döküm şirketlerine olan ihtiyacı karşılamak üzere kuruldu. AMD'nin Dresden'deki iki fabrikasını da kapsayan üretim tesisleri ve bunlarla ilgili varlıklar ile fikri mülkiyet haklarına da sahip olan firmanın New York'ta inşa edilecek yeni fabrikası için önemli bir teşvik haberi geldi.

4.6 milyar dolarlık yatırımla kurulması beklenen fabrika için New York eyaletinin bir kısmı vergi indirimi ve/veya muafiyeti bir kısmı ise nakit olmak üzere 1.2 milyar dolarlık teşvik sağlayacağı belirtiliyor. New York'taki Luther Forest teknoloji kampüsüne kurulması beklenen fabrikanın doğrudan 1.465 dolaylı olaraksa dolaylı olaraksa 5000 kişiye istihdam sağlayacağı bildiriliyor. Hem CPU hem de GPU üretimi yapması beklenen yeni fabrikanın UMPC tarafından üretilen AMD yonga setleri için de devreye gireceği belirtilmekte.

Meb Ogretmen Acigini Gizliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimdeki eksiklikleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri´ne yolladığı bir genelge ile gizlemeye çalışıyor. MEB´in yolladığı genelgede, bazı Milli Eğitim Müdürlükleri´nin internet sitelerinde yer alan öğretmen açılarına ilişkin "resmi belgelerin" gizlenmesi emri veriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İl Milli Eğitim Müdürlükleri´ne bir genelge gönderildi. Genelgede, bazı milli eğitim müdürlüklerinin sitelerinde, illere ait öğretmen açığına ilişkin "resmi belgelerin" yer aldığı
belirtilerek, öğretmen açığına ait belgelerin gizlenmesi emri verildi. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığına ilişkin hala resmi açıklama yapmaktan kaçınmasına karşın bazı milli eğitim müdürlükleri internet sitelerinde okullara ait öğretmen ihtiyaçlarını açıklama yoluna gitti. Milli Eğitim Bakanlığı ise duruma hemen el koydu.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın imzası ile 81 il valiliğine ve il Milli Eğitim Müdürlükleri´ne gönderilen 14 Kasım 2008 tarihli 104376 sayılı “Öğretmen Açığı” başlıklı genelgede, ilginç bir emir geldi. Bakanlık, valiliklere ve il milli eğitim müdürlüklerine resmen “öğretmen açığını gizleyin” emri verdi. Genelgede, Personel Genel Müdürü Yalçın, “Yapılan inceleme sonucunda iller bazında öğretmen ihtiyacının yansıtıldığı resmi belgelerin yer aldığı ve milli eğitim
müdürlüklerince bazı internet sitelerine link verildiği tespit edilmiştir. Bundan böyle, bu hususta gerekli dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim” diyerek, söz konusu “resmi belgelerin” yayınlanmaması emrini verdi.
Söz konusu “emrin” ardından milli eğitim müdürlüklerinde yer alan öğretmen ihtiyacını belirten “resmi belgeler” kaldırıldı.

Pesmergeye istihbarat Satmislar

Türk Askeri Hakkında Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin 'Parastin' Adındaki İstihbarat Teşkilatına Bilgi Gönderdikleri Gerekçesiyle Tutuklu Bulunan 4 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi.

Sınırdaki askeri birlikler hakkında Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) ''Parastin'' adındaki istihbarat teşkilatına bilgi gönderdikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 1'i geçici köy korucusu tutuklu sanıklar Ş.E, K.E, H.T. ve H.E. katıldı.

Savcı, mütalaasında, tutuklu sanıklar Ş.E, K.E. ve H.E'nin ''devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme'' suçunu işledikleri gerekçesiyle 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, sanık H.T'nin ''atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı'' gerekçesiyle beraatini talep etti.


Sanıkların avukatı Fuat Hayri Demir, savunmasında, müvekkillerin atılı suçu işlediklerine dair dosyada mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını ileri sürdü.

Avukat Demir, mütalaaya karşı savunma hazırlamak üzere mahkeme heyetinden süre istedi.

Mahkeme heyeti, kısa aranın ardından, tutuklu sanıklar Ş.E, K.E, H.E. ve H.T'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet, savcının beraat talebinde bulunduğu sanık H.T hakkında, ''Parastin'' adlı istihbarat örgütünün üyesi olduğu iddia edilen kişiyle yaptığı görüşmelerle ilgili olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Diyarbakır Bölge Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığından bilgi istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların avukatı Demir'e esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların gizli kalması gereken askeri, siyasi ve sosyal bazı bilgileri ''Parastin'' adındaki istihbarat örgütüne verdikleri belirtildi.

İddianamede, MİT'in ''Parastin'' adlı istihbarat örgütüyle ilgili değerlendirmesine de yer verildi.

MİT'in yaptığı değerlendirmede, IKDP'nin istihbarat birimi olan Parastin'in bölge insanını para, öğüt ve ikna ile kendi saflarına katmaya çalıştığı, ''Parastin'' istihbarat örgütünce terör örgütü PKK'ya sızdırılan bilgiler dahilinde örgütün gerçekleştirdiği eylemlerde 16 askerin şehit olduğu kaydedilmişti.

İddianamede, sanıkların TCK'nin ''siyasal veya askeri casusluk'' suçunu kapsayan 328. maddesi uyarınca 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Guldunya Dizisi izle Oyunculari Bolumleri izle Fotograflari

Güldünya Dizisi izle, Oyuncuları Bölümleri izle, dizi oyuncuları, dizi izle, bu hafta, fragman izle, gül dünya, dizi fotoğrafları, Sanem Çelik ( Gizem Özsoy), Erhan Emre ( Murat İnal),Cem Bender ( Ali Görgün), Ebru Özkan ( Duru), Nihal Koldaş ( Safiye Güçlü), Selim Erdoğan ( Cengiz), Rüçhan Çalışkur ( Kadife ), Yasemin Conka ( Asiye), Zuhal Gencer ( Hamiyet), Türkü Hazer ( Bahar), Ayça Damgacı( Aynur), Rıza Kocaoğlu ( Azat), Deniz Arna ( Leyla ), Esin Eden ( Fatma Nine), Pınar Erincin ( Sultan), Ece Yüksel ( Aslı Görgün ), Serena Yapçöz ( Sema ), Dila Bölükbaş ( Zeynep), Gamze Karaduman ( Esma ), Leman Yavaş ( Emine ), Onur Bayraktar ( Süleyman )


TMC / Erol Avcı’nın yapımcılığında yönetmenliğini Ömür Atay’ın yaptığı, başrollerini Sanem Çelik ve Erhan Emre’nin paylaştığı “Güldünya” yakında Star TV’de izleyicisi ile buluşuyor. Hayatın ağır sınavlarından geçen kadınlar… Karanlık günlerde bir sığınma evinden açılan umut kapısı… Ve tutku dolu bir aşk! Gül Dünya kadın dünyasına ayna tutuyor, Star TV’de sarsıcı geceler başlıyor…Genel Hikaye: Gizem Özsoy tek başına yaşayan, bir araştırma şirketinde yönet...

Yapım :TMC / Erol Avcı Yönetmen: Ömür Atay Genel Koordinatör:Sevilay Demirci Senaryo:Yıldız Tunç , Mehmet Bilal Dede, Murat Lütfü,Ethem Yekta,Atilla Özel Müzik:Murat Uncuoğlu

Yorumlar:

Arkadaslar herkes Sanem Celik hakkinda yaziyor, tamam Sanem cok iyi is cikartiyor daha önceki islerinden biliyoruz ondan hic süphemiz yok ama bence partneri hakkinda da bisyler söylemk lazim benim arastirdigim kadariyla Erhan Berlinde iyi isler yapmis bir sanatci ve ayrica Türk dizilerinde ve Türkiyede eskimis bir yüz degil, bence iyibir ikili olur diye düsünüyorum. diziye ve oyuncularina cok basarilar iyi calismalar...

_________________________

aliye dizisi bittiğinden beri sanem çelik yeni bir dizi yapsada seyretsem diyorum...ve...beklediğim gelişme....star tv de tmc'nin yapımcılığını üstendiği "GÜLDÜNYA" yakında başlıyor...ben izleyecem herkese de tavsiye ediyorum...star yönetimi hadiii bu dizinin izlenilmesi için doğru bir gün de yayınla ve tanıtımları çook yap...

__________________________

diziyi bende merak ediyorum çekimlerde bizi biraz rahatsız ediyorlar ama inşallah verdikleri rahatsızlığa değer çalıştığım şirketin üst katında çekiliyor dizinin bazı sahneleri harıl harıl çalışıyorlar

___________________________

Öncelikle Gündünyayı SANEM ÇELİK için izlediğimi belirtmeliyim...Sonunda yaklaşık 2 yıldır beklediğimiz haberi aldık:) ...Sanem ÇElik döndü ve yeni bir projede...Kadro güzel hikaye güzel inşallah gereken değeri görür...Tabi bunun için de fragmanların sıklaştırlması tanıtımın iyi yapılması ve kanalın ince eleyip sık dokuduktan sonra dizinin saatini ve gününü iyi ayarlaması gerekiyor...Merakla yayınlacağı zamanı bekliyoruz...

___________________________

Öncelikle Güldünyayı SANEM ÇELİK için izlediğimi belirtmeliyim...Yaklaşık iki yıldır beklediğimiz haberi sonunda aldık:)...Sanem ÇElik döndü ve yeni bir projede...Kadro süper konu süper inşallah beklenen değeri görür...Bunun için de star tv ince eleyip sık dokuduktan sonra dizinin yayını güzel bir gün ve saate koymalı...Fragmanlar sıklaştırılma ve yenilenmeli inşallah...Başlayacağı günü merakla bekliyoruz...

Bir Kiza Nasil Cikma Teklif Edilir ?

bir kıza nasıl çıkma teklif edilir, bir-kiza-nasil-cikma-teklif-edilir, çıkma teklifi etme taktikleri, çıkma teklifi nasıl yapılır
Bir Kıza Nasıl Çıkma Teklif Edilir ?

Evet arkadaşlar bu soru bir çoğumuzun aklında yer etmiştir, internette bu soru hakkında anlamlı yazılar aramaktayız ! bu sorunuzun cevabını dilim döndükçe size anlatmaya çalışacam.

A: Kapalı ( Türbanlı ) bir kıza nasıl teklif edilir ?
B: Açık ( Türbansız ) bir kıza nasıl teklif edilir ?
C: Hem kapalı hemde açık giyinen kıza nasıl teklif edilir ?

Başlıyoruz ...

A: Kapalı ( Türbanlı ) bir kıza nasıl teklif edilir ?

Kapalı kızlar ciddi düşünen kızlardır, ilişkilere ciddi yönde bakarlar, lay lay lom bir ilişki istemezler asla, onun için kuracağımız cümlelerde şu şekilde olacaktır;

Dilek erkekler senin için bir anlam teşkil etmiyor belkide, erkekler senin için boş belkide, erkekler sadece kızlarla vakit geçirmek için çıkıyorlar veya ilişkiye giriyorlar diye düşünüyorsundur belkide, işte bazı erkekler yüzünden birilerini yakmak olmaz, dilek uzun lafın kısası ben senden hoşlanıyorum, dilek belki sana bu laf çok klasik gelecektir ama öyle senden hoşlanıyorum ciddi düşünüyorum ben, eğer sende bana karşı boş değilsen birbirimizi tanıma fırsatı verirmisin ?

evet arkadaşlar kapalı bir kıza bu şekilde teklif etmek en akıllıcasıdır.

evet arkadaşlar klasik laflardır yukarıda söylediklerim, eğer zaten sizi beğeniyorsa diyeceği şeyler şunlardır;

Ali düşünmeme zaman ver ( bunu dediyse bi kız olay bitmiştir )
Ali ben seni arkadaşım olarak görüyorum ( bunu söylediyse üstelemeyin, üstelerseniz sizden kendini soğutmak için size soğuk davranacaktır ve buda sizin hoşunuza gitmeyecektir, olayı akışına bırakın )

www.mynetportal.blogspot.com

B: Açık ( Türbansız ) bir kıza nasıl teklif edilir ?

Açık kızlar, türbanlı kızlara nazaren biraz daha edebiyat yapmanız gerek nasıl olacak bu iş görelim;

Dilek uzun süredir seni takip ediyorum, sen benim hayatımda gördüğüm ilklerimden birisin yani seni görmediğim bir gün, güneşi görmediğim bir gün gibi geliyor bana senden hoşlanıyorum dilek, bunu sana söyleyip rahatlamak istedim.

evet arkadaşlar klasik laflardır yukarıda söylediklerim, eğer zaten sizi beğeniyorsa diyeceği şeyler şunlardır;

Ali düşünmeme zaman ver ( bunu dediyse bi kız olay bitmiştir )

Ali ben seni arkadaşım olarak görüyorum ( bunu söylediyse üstelemeyin, üstelerseniz sizden kendini soğutmak için size soğuk davranacaktır ve buda sizin hoşunuza gitmeyecektir, olayı akışına bırakın )

C: Hem kapalı hemde açık giyinen kıza nasıl teklif edilir ?

Hem kapalı giyip hem açık giyinen kız kararsızdır, ya aile baskısından türbanı zorla takıyordur, yada ailesinin gözüne iyi gözükmek için her ne sebeple takarsa taksın, açık kızlara özenir ve belli bir süre sonra açılmak ister, bu tür kıza nasıl teklif edilir görelim;

Dilek ben seni ilk gördüğümde içimden şu lafı söyledim '' İşte bu '' dedim, benimle biri ilişkiye girecekse, ben bi kızla ilişkiye girmek isteyeceksem kesinlikle bu olmalı, yaa bu olacak yada hiç olmayacak, dilek senden hoşlandığımı sana söylemek istiyorum, ben ilişkiyi ciddi düşünüyorum, sende bana karşı boş değilsen, bir birimizi tanımamıza zaman verebilirmisin ?

evet arkadaşlar klasik laflardır yukarıda söylediklerim, eğer zaten sizi beğeniyorsa diyeceği şeyler şunlardır;

Ali düşünmeme zaman ver ( bunu dediyse bi kız olay bitmiştir )
Ali ben seni arkadaşım olarak görüyorum ( bunu söylediyse üstelemeyin, üstelerseniz sizden kendini soğutmak için size soğuk davranacaktır ve buda sizin hoşunuza gitmeyecektir, olayı akışına bırakın )

Arkadaşalar fark ettiniz ise kızların cevapları kısmını hep aynı yaptım çünkü bütün kızlar hemen hemen aynı cevabı verir.

Önemli Not: Bu Teklifi Yaparken Teklifi Yapacağınız Kişinin 17 Yaşından Büyük Olmasına Dikkat Edin 17 Yaşın Altındakiler, Pek Anlamaz Bu Laflardan, Son Olarak Şunu Söylemek İstiyorum 18 Yaşından Büyük Bir Kıza, Benimle Çıkarmısın ? Gibilerinden Laflar Kullanmamanızı Tavsiye Ederim.

2009 Oss Yerlestirme Sonuclari

2009 Ösym Yerleştirme Sonuçları, 2009 Öss Yerleştirme Sonuçları, 2009 Öss Sonuçları, 2009 Öss Tercihleri, 2009 Ösym Tercihleri, 2009 Öss Tercih Listesi, 2009 Ösym Tercih Listesi

2009 Öss Sonuçları açıklandıktan sonra tercih sonuçları beklenir ve daha sonrasında öss yerleştirme sonuçları beklenir, 2009 öss yerleştirme sonuçları'nın açıklandığı gün web sitemizden siz değerli ziyaretçilerimize duyuru yapmaktan geri kalmayacağız. öss sonuçlarını, öss tercihlerini, öss tercih sonuçlarını, öss ile ilgili aklınıza takılan bütün sorularınızın cevabını web sitemizin eğitim köşesinde bulabilirsiniz.
 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie