10 Ocak 2009 Cumartesi

Egzersiz yapmak hastalıktan koruyor

Düzenli yapılan orta şiddetteki ılımlı egzersizlerin hastalıklardan korunma, hastalık halinden kurtulma ve yaşam kalitesini yükseltmede önemli rol oynadığı bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşat Karacabey AA muhabirine yaptığı açıklamada, egzersizin hastalıktan korunmada etkin rol oynadığını ve sağlığı olumlu yönde etkilediğini bildirdi.

Egzersizin fiziksel olduğu kadar ruhsal sağlık için de önemli olduğunu, yapılan araştırmaların egzersiz yapan kişilerin yapmayanlara göre pek çok açıdan daha sağlıklı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Karacabey, şöyle konuştu:

''Osteoporozun gelişimini yavaşlatmak açısından egzersiz çok etkili. Kadınların ergenlik çağından önce egzersize başlaması gerekiyor. Bu dönemden itibaren kemik kitlesi artar. 20-30 yaş arasında kemik kitlesi artışı sabitlenir.

Düzenli ve bedeni çok fazla yormayacak egzersizler çok ileri yaşlardaki kişiler için bile faydalıdır. Jogging, yürüyüş, aerobik step, dans, tenis ve basketbol gibi egzersizler kemik kitlesinin sağlıklı gelişiminde önemli rol oynar ve kemik kitlesinin maksimal düzeye ulaşmasına katkı sağlar.''

Karacabey, bilimsel çalışmaların düzenli egzersizin kan akımını düzenlediğini ve korumaya yardımcı olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Durağan yaşam tarzı sürdürenlerin, sporculara göre yüzde 35 daha fazla hipertansiyon riskine sahip olduğunu dile getiren Karacabey, şunları anlattı:

''Ayrıca klinik ve deneysel çalışmalar düzenli ve ağır olmayan egzersizin üst solunum yolu enfeksiyonu sıklığının azaldığını göstermiştir. Ayrıca bu tür egzersizlerin türü kalp hastalığı, şişmanlık, insüline bağlı olmayan diyabet, yüksek tansiyon ve osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde, vücut ağırlığının kontrolü ve organizmanın strese karşı direncini arttırmada önemli rol oynadığı ispatlanmıştır. Egzersiz hastalıktan korunmada etkin rol oynar, sağlığı olumlu yönde etkiler''

-''HAYATA DAHA MUTLU BAKAR''-

Karacabey, egzersiz yapan kişilerin kendisini daha enerjik hissettiğini, tembellikten uzaklaştığını, sakinleştiğini ve hayata daha mutlu baktığını ifade etti.

Egzersiz yapmanın öz saygının gelişmesinde etkili olduğunu, organizmayı bedensel ve ruhsal streslerin yıpratıcı etkisinden koruduğunu ve kişilerin kendisine güvenini arttırdığını dile getiren Karacabey, şöyle devam etti:

''Düzenli ve etkili egzersiz, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için hastalıklardan korunmanın, tedaviyi desteklemenin ve yaşam kalitesini arttırmanın en ekonomik yollarından biri. Bu konuda başta ailelere ve eğitim kurumlarına büyük görev düşüyor. Hastalanma risklerini azaltmak ve sağlıklı kalabilmek için organizmamızın doğal savunma sisteminin kuvvetlenmesi gerekiyor. Bu açıdan vücudun doğal savunma sistemini düzenli egzersizlerle güçlendirmek önemli.''

Karacabey, egzersizlerle güçlenen bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı vücut direncini arttıracağını, hastaların iyileşme süresini kısaltacağını ve iş verimini yükselteceğini vurguladı.

Yürüyüş ile düşük ve orta hızlı koşuların en ideal egzersiz türleri olduğunu dile getiren Karacabey, egzersizin şiddeti ve süresinin her yaş grubu, cinsiyet ve kişilerin fiziki yapılarına göre değişebileceğini sözlerine ekledi.


(aa)

Klavyeli saat-cep!

Böyle bir saate sahip olmayı kim istemez?Saat şeklindeki cep telefonlarına alıştık; ama bu saat-cebin nümerik bir klavyesi de var.

Uzaktan bakıldığında sıradan bir kol saatine benzese de, o aslında bir cep telefonu. Bir cep telefonunda yer alan birçok fonksiyonu içerisinde barındıran ve aynı zamanda da bir kol saati olan Phenom SpecialOps, MicroSD yuvası sayesinde MP3 ya da MP4 player olarak da kullanılabiliyor; böylece kolunuzda her zaman kullanabileceğiniz bir oynatıcıya da sahip oluyorsunuz.
1.3 inç'lik bir ekrana sahip olan ve bunun yanında Bluetooth'u ve nümerik klavyesi bulunan SpecialOps'un ayrıca dahili video kamerası da bulunuyor.
300 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan ürünün bu fiyatı eğer size yüksek geldiyse, ayrıca 235 Dolarlık Mi5 modeli de kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda.

Böyle klavye görmediniz!

Logitech G19: Bu klavyede yok yok!Logitech'in özellikle oyun tutkunları için geliştirdiği klavyesi G19'da yok yok.

Bilgisayarların en büyük handikabı farklı amaçlar için kullanılabilir halde hazırlanma sorunudur. Üreticiler genellikle tüm pazarı hedefledikleri için geniş kitlelere mümkün olduğu kadar uygun cihazlar geliştirmeye çalışırlar. Ama özellikle oyunlar söz konusu olduğunda "mümkün olduğu kadar" tanımı çoğu zaman yetersiz kalıyor. Sürekli gelişen oyunlar ve teknolojiler, oyuncuların daha özel ihtiyaçlarını ortaya çıkartıyor. Bunlardan biri de oyun kontrolü. Neyse ki Logitech gibi oyuncu dostu firmalar bu sorunun farkında ve geliştirdiği yeni oyuncu klavyesi ile bizleri standart ve çoğu oyun için yetersiz klavyelerden kurtarıyor.


Logitech'in G serisi klavyelerinin yeni parçası olan G19, her yönüyle oyuncular için tasarlanmış bir klavye. Klavyeye baktığınızda ilk gözünüze çarpan 320x240 piksel büyüklüğündeki mini LCD ekranı. Bu ekran aralarında World of Warcraft'ın da bulunduğu 60 farklı oyunu tanıyıp, oyunla ilgili detayları görüntülemek için kullanılıyor. Oyun dışında bu ekran, monitörde görmek isteyeceğiniz herhangi bir şeyi gösterebiliyor. Kendinden aydınlatmalı olan klavyede 12 özel programlanabilir tuş da bulunuyor. Bu tuşlara özel görevler atayabileceğiniz gibi, aynı anda birden fazla tuşa basarak farklı kombinasyonlar da üretebilirsiniz. Her oyuncunun rüyalarını süsleyecek bu klavye ilk kez CES 2009'da tanıtılıyor fakat satışa sürülmesi Mart ayını bulacak. Bu klavyeyi almayı düşünüyorsanız şimdiden 200 doları (yaklaşık 300 TL) kenara ayırmanızda fayda var.

Ciftciler icin robot giysi

Çiftçilerin hasat zamanı ağır yükleri kaldırmasına yardımcı olması için robot giysi tasarlandı.

Tokyo Üniversitesi Ziraat ve Teknoloji bölümündeki araştırmacılar, hasatın ağır yükünü azaltabilen bir robot giysisi geliştirdiler. Giysinin ilk örneği temel olarak vücuda giyilebilir bir yardımcı makine. 25 kg'lık ağırlıkları kaldırabilen ve 8 motor ile 16 sensörle donatılan makine, bacak kaslarına ve eklemlerine destek sağlıyor.

Giyilebilir cihaz topraktan sebzeleri sökme ve ağaçtan meyveleri toplama gibi çiftçilik işlerinde de kullanılabiliyor. Üniversiteden Prof. Dr. Shigeki Toyama, Fransız haber ajansına yaptığı açıklamada, "İnsani robot teknolojisi çeşitli endüstrilere uygulanabiliyor, ancak insanların ağır yükleri kaldırmak zorunda kaldığı tarım ve ziraat endüstrisinde bu teknolojinin potansiyeli çok daha büyük ve önemli. Bu özellikle Endüstri hızlı bir şekilde yaşlandığı ve popülasyonun azaldığı Japonya'da apaçık ortada" dedi.

Mercedes dudakları uçuklattı

Ekonomik kriz Japonya'yı da olumsuz etkilemesine rağmen ülkede lüks tüketimden taviz verilmiyor.

Değeri 500 bin dolardan fazla olan Mercedes için krize rağmen sıraya giren alıcılar,değerli taşlarla kaplı otomobilin satılık değil de seyirlik olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradı.

"Bekleme modu" denilen elektrik canavarı

Avrupa Birliği, iklim değişikliği sebebiyle yaşanabilecek kaynak sıkıntısını önlemenin veya en azından indirgemek için bir reklam filmi hazırladı.

AB, herkesin dünyayı kurtaran bir kahraman olduğu kurgusu üzerinde kullanılmayan cihazların kapatılması, gereksiz enerji tüketiminin azaltılması, geri dönüşüme katkıda bulunulması ve doğaya saygılı olunması yolunda öğüt veriyor.

Reklam filmi "Kıs, kapat, dönüştür, yürü" sloganıyla sona eriyor.

Bekleme konumu

Sahip olduğumuz elektronik cihazların en başından beri her an kullanıma hazır olmasını sağlayan "bekleme modu", kullandığı birim başına önemsiz enerji miktarı toplandığında inanılmaz rakamlar elde ediliyor. Büyük ekran bir TV, yıl boyunca bekleme konumundayken, kullanılırken harcadığından daha fazla enerji harcıyor.
Good for you, Good for the planet (sizin için iyi, dünya için iyi) isimli şirketin yaptığı araştırmada televizyonun yıl boyunca açık olduğu sürede harcadığı enerji miktarı bekleme modunda harcadığı enerjiden daha az.

Kar tanelerinin 35 farklı formu görüntülendi

Kenneth Libbrecht isimli bilim adamı 11 yıllık bir zaman dilimine yayarak kuzeyden gelen soğuk rüzgarlar ve tipi şeklindeki kar yağışı altında çalıştı ve kar tanesinin 35 farklı formunu fotoğrafladı.

California Teknoloji Enstitüsü'nde çalışan fizik profesörlerinin özel olarak dizayn edip hazırladığı bir foto mikroskop kullanan Libbrecht, uzun bir süre emek verdiği çalışmasının sonucunda incecik kartanelerini detaylı olarak fotoğraf formatına aktarmayı başardı.
"Kar taneleri" isimli kitabında yer verdiği detaylı fotoğrafların her biri benzersiz kristal formlardaki elmasları andırıyor.
Kitap yazma fikriyle yola çıkan ve ilk başta olaya eğlence gözüyle bakan Libbrecht, elde ettiği ilk fotoğrafların pek iyi olmadığını söyledi.
Makro fotoğraf teknikleriyle istediği sonuca ulaşamayan bilim adamı bir foto mikroskop vasıtasıyla çalışmaya başlamış ve istediği sonuca ulaşmış.
SnowMaster 9000 adı verilen bu foto mikroskop Nikon D1X dijital fotoğraf makinesi içeriyor.

Blogger'da Pageaer Yapmak

Resmi büyütmek için resmin üzerine tıklayın














small.png, large.png, reklam.js, small.swf, large.swf dosyalarını indirmek için aşağıdaki linki takip edin.

http://rapidshare.com/files/181708198/dosyalar.rar

Rar Şifresi: www.mynetportal.blogspot.com

Demosu web sitemizde mevcut :)

Şimdi reklam.js dosyasını değiştireceğiz.İndirdiğimiz dosyayı wordpad de açıyoruz. Değiştirmeniz gereken linkleri kırmızıya işaretledim.
1-Pageeara tıklandıgı zaman yönlendiricek olan adres.
2-small.png Bu pageear açılmadan önceki küçük resim buraya kendi resminizin linkini koyabilirsiniz
3-large.png Bu Pageear açıldıkdan sonra gözüken resim buraya reklamınızı koyulacak.
değiştirmeler bitdikden sonra dosyayı kaydediyoruz ve upload ediyoruz.
Sonra kodumzudaki linki upload ettiğimiz reklam.js dosyası ile değitiriyoruz.

Kontrol Paneli / Yerleşim / HTML'yi Düzenle / CTRL + F / Bu kodu arattirin ve çıkan kodun altına bu kodu yerleştirin ve kaydedip çıkın.

Kaynak: Blogger Destek ve Harun Güven

blogger'da pager yapmak

Apartmanda Toplu Halde Yilan Oyunu

Allah Cok Verip Sasirtmasin Az Verip Aglatmasin


Allah çok verip şaşırtmasın az verip ağlatmasın
Kurtlar vadisi pusu filminde ünlenen muro Nalet olsun içimdeki insan sevgisine repliğiyle büyük bir beğeni toplamıştı ünlü oyuncu yeni repliğini açıkladı > Allah çok verip şaşırtmasın az verip ağlatmasın :)
 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie