10 Eylül 2009 Perşembe

Vlingo v1.3.31707 S60v3 S60v5 SymbianOS9.x - Talk Now Your Mobile Can Understands You

Vlingo v1.3.31707 S60v3 S60v5 SymbianOS9.x - Talk Now Your Mobile Can Understands You




Vlingo is a voice-powered user interface that unlocks access to mobile phone wireless data services. vlingo allows users to speak into their mobile device and have many popular applications carry out their respective functions. This includes dialing your phone, sending an email or SMS, creating and saving a memo or task, opening a web browser and performing a web search, composing a social-networking status message and more.

It's all possible with technology by vlingo - revolutionary software that translates your voice into text like nothing before.

Here are some key features of "Vlingo (S60)":

· Send and reply to emails and text messages
· Search the Web
· Dial the phone
· Look up contacts
· Send a "note to self"
· Voice updates to Facebook & Twitter status updates
· Tell A Friend
· Read-back of the full text or email message that was spoken

The ability to launch built in programs:
· Address Book
· Alarm
· BrickBreaker
· Calculator
· Calendar
· Camera
· Maps
· Media
· MemoPad
· Messages
· Options
· Tasks
· Web browser

The ability to launch third party programs:
· Facebook
· Google Maps
· Opera
· Viigo

Suppported phones :

Nokia 6120, N81, N96, N95, N95 8GB, E51, E52, E55, E71, E75, 5530 XpressMusic, 5800 XpressMusic, E72, N97, N97 Mini

Download Here

New! NEED for SPEED Shift Nokia 5800 / n97 Java Game

New! NEED for SPEED Shift
(Fully supported V5 Touch)
s60v5 Java Game
Language: MuLti [Çoklu DiL]

Nokia 5800/N97/ 5530 XM/5802 Xm/5900 XM/ Samsung Omnia HD 360x640

alt

NEED for SPEED Shift (Fully supported V5 Touch) s60v5 Java Game

New! [I-Play] Hip Hop All Star S60v5 360x640 Java Oyun

New! [I-Play] Hip Hop All Star S60v5 360x640 Java Oyun

alt


[I-Play] Hip Hop All Star (ML)
From the block party all the way to packed stadiums, the game perfectly captures the essence of the Hip Hop culture
Licensed music from top-selling Hip Hop artists and DJ with a fresh mix of old school and new school rappers: Busta Rhymes, Mya, Ray J, Kool G Rap, Kid Cudi, DJ Green Lantern, Jason Nevins, and more!
Music games are hugely popular on mobile: Guitar Hero mobile game series sold 4 million units, with 250,000+ songs downloaded a day
Finely-tuned game play for perfectly synchronized music and beat-matching

Features
- The fun never ends! Start scratching with 12 songs,
- 4 DJs and 5 different locations with immersive backgrounds: a house party, a block party, a lounge, a night club and the big arena.
- Use power ups to bust out scratch tricks on the turntable!
- High-quality audio recordings


s60v5: 360x640 inDir AlternaTif

Türk Böceği

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot ”SensoRHex”in tasarım ve üretimini tamamladı.

böcük

TÜBİTAK desteğiyle ODTÜ’lü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot ”SensoRHex”in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı, 2 yıl önce TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Grubu tarafından 250 bin TL ile maddi destek alan ”SensoRHex” isimli robotun, özellikle arazi şartlarında çalışabilecek, otonom davranışlı algılayıcılar yardımıyla pek çok işi yerine getirebilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.

İşte zararlı yazılımlardan korunmanın yolları

İşte zararlı yazılımlardan korunmanın yolları

Microsoft’un Güvenlik Bilgi Raporu’na göre, casus program, virüs ve worm içeren kötü niyetli yazılımlar dünya genelinde yüzde 43 oranında arttı.

İşletim sistemlerinin güvenliğinde yaşanan gelişmelere rağmen bu yükseliş, hackerların hedefindeki bireysel programlar ile tecrübesiz bilgisayar kullanıcılarını akla getiriyor. Rapor, gelişmekte olan ülkelerdeki virüs oranının gelişmiş ülkelere göre daha çok arttığını gösteriyor. Örneğin, Japonya’da her bin bilgisayarda virüs oranı 1,8 iken, Afganistan’daki her bin bilgisayar için bu oran 76,4′e çıkıyor.

Microsoft, Microsoft, kötü niyetli yazılımlardan korunmak için bazı önerilerde bulundu. Bunlara dikkat edin:

• Bilgisayarınıza Microsoft’tan güncel güvenlik duvarı ile antivirüs ve anti-casus programları indirerek güvenlik güncelleştirmelerinizi ve üçüncü şahıs yazılım sağlayıcılarını kontrol edin.

• E-postalarınız güvenli bir kaynaktan geliyor gibi görünse de, e-postanızdaki açık linkleri ve ek dosyalardaki yüksek uyarı işaretlerini göz ardı etmeyin.

• E-postasından gelen linkler kullanıcıları sahte sitelere yönlendirerek önemli bilgiler için bilgisayarını tarayabilir. Bu yönteme teknik olarak “phishing” yani “yemleme” denir. Bu şekilde gelen linkleri açmayın.

2013′te internet trafiği 5 katına çıkacak

Cisco Görsel Ağ Endeksi’ne göre, yüksek hızlı geniş bant ile video içeriği kullanımının artması ve mobil cihazların yaygınlaşmasıyla küresel internet trafiğinin 2013 yılına kadar 5 katına çıkması bekleniyor.

2013'te internet trafiği 5 katına çıkacak

 

Cisco Görsel Ağ Endeksi’ne göre, yüksek hızlı geniş bant ile video içeriği kullanımının artması ve mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte küresel internet trafiğinin 2013 yılına kadar 5 katına çıkması bekleniyor.

Cisco, 2008-2013 yıllarını kapsayan Görsel Ağ Endeksi araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Endeks, Cisco’nun analizleri ve bağımsız analistlerin tahminlerinin modellenmesi yöntemiyle oluşturuldu.

Yeni endekse göre, interaktif medyanın yaygınlaşması ve farklı cihazlar arasında video uygulamaları paylaşımında büyük bir artış yaşanması sonucunda küresel internet ağ trafiğinin hızla tırmanmaya devam edeceği ve bu tırmanışa paralel olarak internet trafiğinin 2013 yılına kadar 5 kat artacağı öngörülüyor.

Endekste internet trafiğinin yakın geleceği ile ilgili şu tahminlere yer verildi:

”2013′de yıllık küresel internet trafiği bir zettabyte’ın 3′te 2’sine, yani 667 exabyte’a ulaşacak. 2013′e kadar aylık internet trafiği Kuzey Amerika’da 13 exabyte’a, Batı Avrupa’da 12,5 exabyte’a ve Asya Pasifik’te 21 exabyte’a kadar yükselecek. Orta Doğu ve Afrika’da internet trafiği yılda yüzde 51 artarak 2013′e kadar aylık 1 exabyte’a ulaşacak.

Büyümeyi video tetikleyecek. 2013 yılına kadar TV, VoD, internet video ve P2P gibi video paylaşım araçlarının tamamı, toplam tüketici internet trafiğinin yüzde 90′ından fazlasını oluşturacak. Video ile anında mesajlaşma ya da görüntülü görüşme gibi video iletişim trafiği, 2008-2013 yılları arasında 10 kat artacak.

Mobil geniş bant veri trafik artışı her yıl katlanacak. Mobil veri trafiğinin 2008′den 2013′a yılına kadar her yıl ikiye katlanarak 66 kat büyüme kaydedeceği tahmin ediliyor. Dünya veri trafiğinin yaklaşık yüzde 64′ünü video içerikler oluşturacak. Video içerik uygulaması Görsel Ağ Endeksi araştırmasına göre en hızlı büyüyen kategori.

Hiper bağlantı ile ağların kullanım süresi artacak. Çok sayıda cihazın bağlandığı IP ağları, aynı anda daha fazla görevi ve işlevi yürütme kapasiteleriyle gün içinde dijital ortamda geçirilen süreyi uzatacak. 2013′e kadar online müzik dinlerken çalışma ya da telefonla konuşurken anında mesajlaşma gibi dijital ortamda aynı anda birçok işi yapma, diğer bir deyişle aktif dijital çoklu görevlerin artması her güne 6 ağ saati daha ekleyecek. Bugün 36 saat olan bir ağ gününün 2013 yılına kadar yaklaşık 48 saate kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Dijital ekran büyüklüğü 2 milyar TV’ye eşit olacak. Her türden dijital ekranlar, diğer kullanıcı cihazlarıyla konuşabilecek. Ekranlı cihazların kullanımına paralel olarak video içerik tüketimi de artacak. 2013 yılında dünyadaki tüm dijital ekranların büyüklüğü yaklaşık bir milyar metre kareye ulaşacak. Bu büyüklük, geniş ekranlı 2 milyar TV’ye eşdeğer ve bu ekranlar, uç uca getirildiklerinde dünyanın etrafını 48 kere çevirecek uzunluğa sahip.”

İnternette Aradığınızı Kolayca Bulun !

1 milyar sınırını çoktan aşan ve adeta bilgi çöplüğüne dönüşen web siteleri içerisinden aradığınız bilgiyi kolayca bulabilmeniz için arama yaparken şu ipuçlarını kullanabilirsiniz.

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/230120090408050433111.jpg

Hakan BAYRAKTAR‘ın haberi

1 milyar sınırını çoktan aşan ve adeta bilgi çöplüğüne dönüşen web siteleri içerisinden aradığınız bir bilgiye arama motoru olmadan ulaşabilmeniz neredeyse imkânsız…

İnternette arama yaparken çoğumuzun yıllardır kullandığı arama motoru, tartışmasız Google’dır. Ancak birçok kimse ‘Google’da arama nasıl yapılır?’ konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığı için çok basit bulunabilecek bilgi ve belgelere bile ulaşamıyor ya da saatlerce bilgisayar başında vakit harcıyor ama buldukları bilgiler işine yaramıyor.

Kolay ve hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak isteyenler için ‘Google arama rehberi’ hazırladık. Karşınıza çıkan yüzlerce google sayfasıyla boğuşmak istemiyorsanız ipuçlarımızı okumadan arama yapmayın. h.bayraktar@zaman.com.tr

Arama yaparken bunlara dikkat edin
Arama yapacağınız bilgi ile ilgili sorunuzu doğru yazın.

Arama sırasında birden fazla kelime kullanarak arama sonuçları ekranında görüntülenen sayfa sayısını azaltın. Böylece aradığınız bilgiye en kısa sürede ulaşırken en yakın sonuçlara da ulaşmış olursunuz.

Aradığınız bilgiyi tam 12′den vurmak için aradığınız bilgilerin en başına ve en sonuna (”) işareti koyun. Böylece tırnak içerisinde geçen cümlenin tüm kelimelerinin bir arada olduğu sayfalar arama sonucu olarak dönecektir.

Aradığınız kelimeleri çoğul yazmak yerine tekil yazın.

Google büyük harf küçük harf ayrımı yapmaz. Kelimeleri istediğiniz gibi yazabilirsiniz.

Arama sırasında çıkacak sonuçlar arasında istemediğiniz kelime ile ilgili bilgileri çıkartarak sonuç sayfa sayısını azaltın. Hangi kelimeden önce “-” işareti kullanırsanız o kelimenin bulunduğu sayfalar görüntülenmez.

Örnek: İstanbul’un tarihî eserleri ile ilgili araştırma yapıyorsunuz, ancak Bizans dönemine ait eserler sizi ilgilendirmiyorsa, arama satırına “İstanbul tarihî eserleri � Bizans” yazmanız yeterli olacaktır.

İçerisinde mutlaka geçmesini istediğiniz kelimeleri yazarken başına ‘+’ koyun.

İnternet Explorer’da her seferinde www.google.com.tr adresini yazmadan, hemen arama yapabilmek için Google araç çubuğunu İnternet Explorer programına eklenti olarak kurun.

Bazı arama sonuçlarında bilgisayarınıza virüs bulaştırabilecek sitelere bağlantılar olabilir. Bunun için bilgisayarınıza bir içerik filtreleme yazılımı ve antivirüs programı kurun.

İnternette yer alan her bilgi doğru değildir. Bilginin doğruluğunu netleştirmek için arama sonuçlarından en az iki-üç tanesine de bakın.

Google arama operatörleri ile ileri arama teknikleri
inurl: Aranan kelimelerden ilkini web sitesinin URL’sinde (adres satırında) diğerlerini metin içerisinde arar.

Örnek: inurl:oracle backup

allinurl: Aranan kelimelerin hepsinin web sitesinin URL’sinde olan sonuçları getirir. Örnek: inurl:oracle backup

intitle: Aranan kelimelerden ilkini başlık satırında arar, diğer kelimeleri ise metin içerisinde kontrol eder.

Örnek: intitle: İstanbul Boğazı

allintitle: Arama kriterinizde yer alan kelimelerin tamamının, internet tarayıcısının başlık çubuğunda yer almasını şart koşar. Örnek: allintitle: İstanbul Boğazı

intext: Aranan kelime, sayfanın metin kısmında geçmelidir. Örnek: intext: İstanbul Sultanahmet

allintext: Aranan kelimelerin hepsi metin kısmında geçmelidir. Örnek: allintext: İstanbul Sultanahmet Ayasofya

filetype: Bu operatör ile Google tarafından desteklenen dosya formatlarından herhangi birini seçerek arama yapabilirsiniz.

Örnek: filetype:pdf oracle

cache: Google’ın daha önce indekslediği ve belleğinde sakladıkları. Site bir sebeple “online” değilse, cache: güncel olmasa da işinize yarayacaktır. Örnek: cache: www.cihan.com.tr

info: Site hakkında özet bilgi verir. Örnek: info:bilisimnews.com

link: aranan siteye başka sitelerce verilmiş olan bağlantıları bulur. Örnek: link:www.engelliler.net

site: Bu operatör ise aramaları sadece belirtilen site üzerinde yapar. Örnek: site:www.linux.org.tr windows

define: Google bir sözlük gibi de kullanılabilir.

Örnek: define:sql

inanchor: Aranan kelime sayfanın bağlantı tanım metinlerinde geçmelidir. Örnek: bilgisayar inanchor:ucuz

related: Bir sitenin içerik olarak benzerlerini bulur. Örnek: related:www.codeclever.org

OR (veya): Eğer bir veya iki terimden herhangi birini bulmak istiyorsanız “OR” kelimesini kullanabilirsiniz.

Örnek: Gölhisar OR Burdur

~ (benzer): Benzeri kapsamı bulur. Örnek: ~cihan

= (birim dönüştürme): Birim dönüşümlerinde kullanılır. Örnek: 200Mb=?KB megabiti kilobyte çevirir.

Eğer ‘ben kodlarla uğraşmadan ayrıntılı arama yapmak istiyorum’ diyorsanız Google ana sayfasından “Gelişmiş Arama” bağlantısını tıklayarak çeşitli kriterlere göre filtreleme yaparak daha ayrıntılı arama yapabilirsiniz.

Diğer Google servisleri
fAkademik çalışmalarda arama yapma:http://scholar.google.com/ sitesinde arama yapıldığında sadece akademik çalışmalara ulaşılıyor.

İşletim sistemine özel aramalar:

Macintosh’la ilgili aramalar için www.google.com/mac

Microsoft’la ilgili aramalar için www.google.com/microsoft.html

Linux’la ilgili aramalar için www.google.com/linux adreslerini kullanabilirsiniz.

Birbiriyle ilişkili kelimeler: http://labs.google.com/sets bu sayfada yer alan sütunlara girdiğiniz kelimelerle ilişkili diğer kelimelere ulaşabiliyorsunuz. Örneğin sütunlara sırasıyla IBM, HP, DELL gibi bilgisayar markalarını girip “Large Set” butonuna bastığınızda diğer tüm bilgisayar markaları listeleniyor.

Ayrıntılı resim arama: http://images.google.com/ sayfasında ise internet üzerinde yayınlanan milyonlarca resim içerisinden aradığınız resmi bulabilirsiniz.

İstediğiniz bir ülke ile ilgili güncel haberlere ulaşmak için: http://news.google.com/ sayfasına girin.

Hesap makinesi: Sadece yapmanız gereken işlemi yazın yeter.

Örnek: 48*2

Hava durumu: Yaşadığınız ilin hava durumunu öğrenebilirsiniz.

Örnek:: weather İstanbul

Google’da en çok neler aranıyor?: http://www.google.com/insights/search/ adresinde dünyada ve Türkiye’de 2004 yılından beri en çok aranan kelimelerle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Nokia N97 32 GB Çıktı !

Fiyat : 1.500 TL

N97 Sizlerle…

Nokia‘nın uzun zamandır beklenen cep telefonu Nokia N97, Ağustos ayında piyasada olacak. iPhone ile kapışması beklenen yeni cihaz, gerçekten de Nokia için bir devrim niteliği taşıyor.

Aslına bakarsanız, donanım tarafında dönüm noktası diyebileceğimiz bir değişiklik yok. Nokia 5800 ile birlikte hayatımıza giren dokunmatik ekranlı Nokia cep telefonu, bu model ile birlikte önemli servislerle birleşmiş bulunuyor.

Nokia’nın internetteki görünen yüzü OVI servislerini, widget‘ları (modülleri), uygulamaları bu telefon ile çok kolay bir şekilde kullanmak mümkün.

Nokia N97 ile ilgili teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörlerinin ilk izlenimlerinin paylaşıldığı videoda, telefonu daha yakından tanıma şansına sahip olacaksınız.

Artılarını ve eksilerini, aşağıdaki videoda görebileceksiniz.

Nokia N97 Teknik Özellikler

 

Ekran: 3.5 inç, 16,7 milyon renk, dokunmatik,
Çözünürlük: 640*360 piksel
Ağırlık: 150 gram
Klavye: Tam sürgülü, QWERTY klavye,
Hafıza: 32 GB (microSD ile +16 GB)
Bağlantı: WiFi, USB 2.0, Bluetooth 2.0, 3.5 mm AV
Renk: Siyah, beyaz
Pil: 1500 mAh Li-ion
Pil ömrü: Konuşma süresi (GSM 570 dk, WCDMA 360 dk), Bekleme süresi (GSM 430 saat, WCDMA, 400 saat), 5.5 saat video oynatma, 1 saat video kayıt, 40 saat müzik çalma
İşletim sistemi: Symbian S60 5. Sürüm
Mesajlaşma: (SMTP, IMAP4, POP3), MMS, SMS
Navigasyon: Entegre GPS
Müzik: 320 kbps, MP3, AAC, eAAC, eAAC+, WMA
Video: 30 fps, MP4 ve 3GP desteği
Radyo: FM radyo
Paket içeriği; Nokia Batarya (BP-4L), Nokia Seyahat Şarj Cihazı (AC-10), Nokia Bağlantı Kablosu (CA-101), Nokia Kablolu Kulaklık (AD-54, HS-45), Nokia Şarj Cihazı adaptörü (CA-146), Temizleme bezi
SAR değeri: 0,66 W/kg (RM-507)

Nokia N97 Tanıtım Videosu N97 Video

Yeni Çıkan N97 ‘nin video görüntüleri telefon gerçek bir canavar ve Iphone ‘nin önüne geçeceğe benziyor.Telefon da kamera bulunmaması büyük bir hayal kırıklığı benim için.Koskacaman telefona bir kamera koymamaları resmen AYIP!

http://behlulkula.files.wordpress.com/2008/12/1431ber.jpg

Fiyatı ise : 1500 TL

‘i eklemeniz yeterli =)

Felçliler için yeni tedavi umudu

Bir mühendis tarafından icat edilen sert eksoskeleton, sağlıklı bir insan kolunun hareketlerinin yüzde 95′ini taklit edebiliyor

Felçliler için yeni tedavi umudu

Turbo güce sahip olan robot sağlıklı bir insan kolunun hareketlerinin yüzde 95′ini taklit edebiliyor.

 

Popular Science dergisinde yer alan haberde, çok sert ve kaba görünen bu sağlam robot kollar, hareket kabiliyetini kaybeden felçli hastalar için nazik bir alıştırma imkanı sağlıyor. Eksoskeleton, hasarlı bölgelerdeki gevşekliği toparlamak ve kaslar üzerindeki kontrolü hızlı bir şekilde eski haline getirmek amacıyla beynin sağlıklı bölgelerini eğitmek için tasarlandı. Kullanıcı kollara kayışla tutturuluyor ve beyin hücreleri arasındaki yeni bağlantıları harekete geçirmek için egzersizleri tekrar ediyor.

Robotun fiziksel terapistin yapamayacağı hareketleri yaptığını söyleyen California Üniversitesi’nden robotu icat eden bilgisayar mühendisi Jacob Rosen,”Sanal gerçeklik gözlükleri egzersiz hareketlerini daha cazip hale getirmek için günlük işlerin, görevlerin sahnesini gösterirken, sensörler de hastanın performansını değerlendiriyor ve terapiste hastanın hareket sınırını, kas gücünc ve beyin aktiviteleri hakkında biligi veriyor” diye konuştu. Mühendis Rosen, halen bu tedavi şekliyle San Francisco’da California Üniversitesi’nde 5 hastayı tedavi ediyor.

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie