2 Ocak 2009 Cuma

İş Bankası’ndan 1.310 milyon YTL Net Kâr

İş Bankası’nın 2008 yılı ilk dokuz aylık dönemine ilişkin brüt kârı, önceki yılın aynı dönemine göre % 9,7 artarak 2.552 milyon YTL oldu. Net dönem kârı ise 1.310 milyon YTL olarak gerçekleşti.

İş Bankası’nın toplam kredileri yılın ilk dokuz aylık döneminde % 35 oranındaki artışla sektöre göre daha hızlı büyüme kaydedip 45.749 milyon YTL’ye ulaştı. Banka bu performansı ile kredilerdeki piyasa payını artırırken, kredilerin toplam aktifler içindeki payı da % 50’ye yükseldi. Bankanın izlediği yaygın plasman politikası sonucu; kredi portföyü, sektörler ve kredi türleri itibarıyla yoğunlaşma minimum düzeyde tutularak geliştirildi.


İş Bankası 2008 yılının üçüncü çeyreğinde, toplam mevduatta da sektöre göre daha hızlı bir büyüme oranı yakalayarak hem pazar payını artırdı, hem de toplam mevduat büyüklüğünde özel bankalar arasındaki lider konumunu sürdürdü. Yılın ilk 9 aylık bölümünde toplam mevduat artışı % 16 seviyesinde gerçekleşirken, % 100 mevduat güvencesinin tartışıldığı bir dönemde bireysel yatırımcıların İş Bankası’na duydukları güvenin bir göstergesi olarak Türk Parası tasarruf mevduatındaki büyüme ise % 24 oldu.

İş Bankası’nın net faiz geliri 2008 yılının ilk dokuz ayında, önceki yılın aynı dönemine göre % 26,1 oranında arttı; net ücret ve komisyon gelirlerindeki artış ise % 14,1 olarak gerçekleşti.

Bankaların yurt dışı borçlanma imkânlarında yaşanmaya başlayan olumsuzlukların likidite kaygılarına yol açması ile mevduat piyasasında gözlemlenen maliyet artışı yılın 3. çeyreğinde net faiz gelirlerindeki artışı sınırladı. Diğer taraftan, global piyasalarda yine likidite ihtiyacından kaynaklanan sebeplerle gelişmekte olan piyasalardan gelişmiş piyasalara doğru başlayan hareket bir taraftan kurlar üzerinde baskı yaratırken, diğer taraftan da gelişmekte olan ülke risklerini artırdı ve faiz oranlarını da yukarı yönlü hareket ettirdi.

Gücünü müşterilerinden, çalışanlarından, hissedarlarından ve öz kaynaklarından alan İş Bankası, küresel ölçekli bir krizin yaşandığı günümüz koşullarında da her zaman olduğu gibi, ülke ekonomisinin geliştirilmesinde üstlendiği misyonun gerektirdiği bilinç ve gayretle faaliyetlerini sürdürecektir.
 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie