13 Kasım 2009 Cuma

IBAN nedir?IBAN numarası öğrenme


IBAN (uluslar arası banka hesap numarası) 1 ocak 2010 tarihi itibari ile bankalarda hesapları bulunan herkes için zorunlu hale geliyor.1 ocak 2010 tarihinden itibaren IBAN olmadan para transferi yapılamayacak.

IBAN, para transferlerinin yanlış hesap numaralarına yapılmasını önlemek amacıyla ilk olarak Avrupa Birliği ülkelerinde ortaya çıkmış bir hesap numarası standardıdır.

Her ülkenin ve her bankanın hesap numaralarının uzunlukları ve biçimleri farklı olduğundan, bir başka bankadaki bir hesaba para transferi yapmak için bankalara başvuran müşteriler yanlış hesap numarası kullandıklarında, karşı bankada paranın aktarılacağı doğru adres bulunamamakta; havale göndericiye geri dönmektedir. Bankalarda zaman ve iş gücü kaybına neden olan bu durumlarda, aktarılacak paranın doğru adresini bulmak için alıcı bankada birçok işlem yapıldığından, göndericiden ek masraflar tahsil edilmektedir. Bu olumsuzluğun önlenmesi için Avrupa Birliği'ndeki tüm ülkelerinin para transferlerinde ortak bir hesap numarası standardı kullanması sağlanmıştır. IBAN veya uzun haliyle International Bank Account Number (Uluslararası Banka Hesap Numarası) adı verilen bu hesap numarası standardı, para transferlerindeki bu olumsuzlukları önleyecek özelliklere sahiptir.

MERKEZ Bankası Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu, 1 Ocak 2010’dan itibaren para transferine konu olan hesap numaralarının değişeceğini ve uluslararası standartlara göre oluşturulan (IBAN), 26 karakterli hesap numaralarının kullanılacağını söyledi. Yörükoğlu, tüm bankalardaki hesap numaralarının Uluslararası Banka Hesap Numarası’na (IBAN) dönüşeceğini açıkladı. Para transferine konu her hesaba ait bir IBAN olacağını ve mevcut banka hesap numaralarının yerine geçeceğini bildiren Yörükoğlu, özellikle yılın son günlerinde “ileriye dönük” olarak yapılacak para transferlerinde karışıklık yaşanmaması için IBAN numarasının öğrenilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

IBAN numaranızı kontrol etmek için tıklayınız

IBAN numarası alma/öğrenme:

iş bankası
finansbank
fortis
vakıfbank
yapı kredi
ziraat

domuz gribi aşısı yan etkileri



Gündemi fazlaca meşgul eden ve başbakan ile sağlık bakanını bile ters düşüren ayrıca şu ana kadar 60 kişinin hayatını kaybettiği domuz gribi aşısının yen etkilerini bu haberimizde bulabileceksiniz.


Buna göre, yumurtaya karşı allerjisi olanlar, önceki grip aşılarına allerji gösterenler, çevresel sinir sistemi bozukluğundan kaynaklanan gbs sendromu geçirmiş kişiler ile kauçuğun hammaddesi olan latex'e allerjisi olanların aşı olmamaları isteniyor. 38 derece ve üstü ateşi olanlar da aşı yapılmayacak gruplar arasında yer alıyor.

Bilgilendirme formunda aşının yan etkilerine ilişkin uyarılar da var. Buna göre, aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet ve şişlik oluşacak, baş, kas ve eklem ağrısı yaşanabilecek. Ateş, mide bulantısı, terleme, üşüme ve titreme ile lenf bezlerinde şişlik de yan etkiler arasında.

Formda, çok nadiren görülebilecek korkutucu yan etkilere dair uyarılara da yer veriliyor. Ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıkları bunlar arasında sayılıyor.

Bilgilendirme formunda bu ağır yan etkilerin, yıllardır kullanılan mevsimsel grip aşılarında zaman zaman görüldüğü hatırlatılıyor. Domuz gribi aşılarında bu tür belirlenmiş yan etkilere şu ana kadar rastlanmadığı, sadece görülebileceği varsayımından yola çıkılarak bu uyarıların yapıldığı vurgulanıyor.


otobüs yarışması başvuru formu

Kanal D ekranlarında yakında değişik bir formatta yarışma programı başlayacak.Şu zamana kadarki yarışmalardan farklı olacak olan bu yarışma oldukça ilginç.Yarışmanın adı ise "otobüs".Yarışma için daha detyalı bilgilere ve başvuru formuna ulaşmak için yazımızın devamını okuyunuz.

Şık ve konforlu otobüsümüz 7 çiftten oluşan 14 yolcusunu birbirinden güzel yerlere götürecek. Yolda, şarkılar söylenecek sohbetler edilecek. Güzel yerlerde durulup yemekler yenilecek, yörede yapılabilecek ilginç aktivitelere katılınacak. Geceleri, gidilen yerlerin en iyi otellerinde kalınacak. Bu rüya tatile kimin devam edebileceğine ve kimin evine dönmek zorunda kalacağına, her gün yapılan oylamanın sonucunda otobüstekiler karar verecek. Ekran başında izleyiciler de bu yolculuğun her anını takip ederek bu muhteşem tatile katılmış olacaklar.
Bu tatile çıkacak çiftler, eş, kardeş, her türlü akraba, arkadaş, komşu, iş arkadaşı, veya uzun bir yolculuğa beraber çıkmak isteyen, her türlü çift olabilir. Yolculuğa katılacakların, uzun yolculukları sevmesi, yeni dostluklar kurmak isteyen sıcak insanlar olmasını bekliyoruz. Yolcuların zaman problemi de olmaması gerekli, tatil günlerce hatta haftalarca sürebilir. Otobüsten bir çift ayrıldığında her an sizi arayabilir ve yola sizinle devam etmeye davet edebiliriz.

Kanal D Otobüs yarışması başvuru formu için tıklayınız

Başvuru formunu gönderdiğinizde kuralları ve katılım şartlarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaksınız, bunun için katılım formunu doldurmadan önce kuralları ve katılım şartlarını mutlaka okuyunuz.

Trabzon Hırs Küpü !

Geçen hafta derbi kaybı yaşayan Trabzonspor bu sezon oynadığı derbilerde galibiyet
yaşayamadı.Takım bu yenilgiden sonra hırs küpüne döndü.Hafta sonu oyanancak maça
galibiyet yeminiyle çıkacak olan Bordo Maviliekip Galibiyet serisi gözlüyor.

Busaspor'da Moraller Bozuk Duraklı Yazdı !

Timsah Hafta Sonunda aldıkları gençlerbirliği mağlubiyetinden sonra ilk üçten koptu.
ilk haftadan beri avrupa için oynayan bursaspor haftalarca taşıdığı üçüncülük sırasını
kartala kaptırdı.

Turkcell Süper Lig Duraklı'nın Kaleminden.

Turkcell Süper Ligin ilk yarısının bitimine haftalar kaldı.Şu an liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe ilk yarıyı lider kapatıp ikinci yarıya moralli girmek istiyor.Avrupada iyi bir yol kateden kanarya hem ligde hem avrupada rakip tanımıyor!

Lideri takip eden Galatasaray puan farkını açmak istemiyor.Son haftalardaki kötü performansın izleri yavaş yavaş siliniyor gibi.Öte yandan avrupada zor günler geçirecek olan Aslan motivasyonu düşürmüyor.Ligde alınan galibiyet takımın moralini yerine getirmeye yetti.

Kötü günler geçiren ve şu an da 3. sırada bulunan Kartal şampiyonlar liginde büyük bir süpriz yapıp avrupada kalmaya çalışıyor.
Trabzonspor galibiyetiyle takımda moraller yerinde. Şu an tek hedef m.united'ı yenip güçlü bir ekip olduklarını ispat etmek ve avrupaya tutunmak.Gelecek hafta zorlu derbi bizleri bekliyor.
 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie