6 Ekim 2009 Salı

istanbul servis ücretleri


İstanbul'da alınacak olan servis ücretleri belirlendi.Yeni zamlı tarifeler ise haberimizin devamında.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi(UKOME) İstanbul'da servis ücret tarifelerini yeniden belirledi.Servis ücretlerine kilometrelerine göre değişik oranlarda zam yapıldı. Yeni ücretler:

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, geçen öğretim yılında 0-3 km'de aylık 125 TL olan servis ücretinin 5 TL'lik artışla 130 TL'ye, 23-25 km'de 291 TL olan servis ücretinin 14 TL'lik artışla 305 TL'ye yükseldiği, 25 km üzerindeki her bir km için 2.80 TL ilave ücret alınacağı, köprü geçiş ücretlerinin fiyatlara eklenebileceği bildirildi. Buna göre, etüt için yapılan ek servis hizmeti için servis ücretinin yüzde 30'u eklenecek ve kardeş indirimi yüzde 10 olarak uygulanacak.

Açıklamada, öğretim yılı boyunca resmi ve idari tatillerin ücrete tabi olduğu, yarıyıl tatilinde ise ücret alınamayacağının yasayla belirlendiği bildirildi.

UKOME'nin açıkladığı tarife ücretlerinin resmi ve özel eğitim kurumlarında hizmet veren okul servis araçları için bağlayıcı olduğu ve uymayanlar hakkında "Servis Araçları Yönergesi" hükümlerince cezai işlem uygulanacağı belirtilen açıklamada, okul idaresi ve okul aile birliklerinin tarife üzerinde herhangi bir değişiklikte bulunamayacağı kaydedildi.

bankaların ortak atm ücretleri



Ortak Atm'lerde bankanız ne olursa olsun atm'den hesabınıza bakabiliyor ayrıca para çekebiliyorsunuz fakat belirli bir ücret karşılığında.Bu yazımızdada hangi atmlerde ne kadar üzret kesildiğini belirteceğiz.


1 Ekim'den başlayarak bankaların "Ortak ATM'lerini kullananlar bakiye görüntülemede 0,25 ile 2 lira, para çekmede ise 1.70 kuruş ile 5 lira arasında komisyon ödeyecekler.




İŞTE BAZI BANKALARIN
ATM İÇİN ALDIKLARI KOMİSYONLAR

Yapı Kredi Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
Para Çekme Komisyonu 3.5 Lira

İş Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,25 kuruş
Para Çekme 1 lira 70 kuruş

Akbank
Bakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
Para Çekme 4 lira

Ziraat Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,20 kuruş
Para Çekme çekilen miktarın yüzde 1 + 75 kuruş

Garanti Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
Para Çekme 4 lira

Citibank
Bankanın ATM'lerinden işlem yapılabiliyor ancak banka ilgililerine komisyon miktarı bilgisi gelmemiş.

Fortis
Bakiye Görüntüleme 2 lira
Para Çekme 4 lira


Sanalika:çevrimiçi arkadaşlık oyunu

Son günlerde herkezin favorisi internet üzerinden oynanabilir oyunlar (seafight, travian, bitefight vs.).Bunların arasına biri daha katıldı: Sanalika.Fakat bu diğerlerine göre biraz daha farklı.

Sanalika internetden hiçbir dosya yüklemeden çevrimiçi olarak (ayrıca oynadığınız kişiyi garfikelrle görebiliyorsunuz) oynanabiliyor.DAha çok gençlere hitap eden bu oyunu inceledim.Aslında ben bu projeyi çoğu kişiden önce öğrenmiştim.Daha sanalika.com açılmadan önce bu oyunu oynamıştım o zamanlar pek fazla kişi yoktu.Yani kısacası bu oyunu denedim.Grafikleri internetden oynanan bir oyun için oldukça iyi.Ayrıca oyunun amacı olan arkadaş edinmede çok kolaylaştırılmış.

Gerek mekanlar olsun gerek farklı giysiler ve tipler seçebilmek olsun çok güzel olmuş.Arkadaşlık edinmek isteöiyorsanız arkadaşlarınızla girip güzel vakitler geçirebilirsiniz.Oyunda Rock Bar, Cafe, Otel , Market ve birçok mekan var şuanda aklıma gelmeyen.Eğer sizde oynamak istiyorsanız adresi: sanalika.com

online logo hazırlama


Yukaridaki gibi logoları bloglarda ve sitelerde görüyoruz.
Peki bunları nasıl yapacağız.
Aslında benim bildiğim iki yol var ama biri zor.
Bende bu tip bir logoyu online üyelik gerektirmeden yapabileceğiniz ve google,yahoo nun logo gibi seçenekler olan bir site vereceğim.

site:http://creatr.cc/creatr/

(Diğer yol photoshop ile ve zor o yüzden yazmadık videoya ihtiyaç vardı)

Beni kim engellemiş?


Bilindiği gibi kişi listesinden birisini silmek veya engellemek tamamen aynı şeyler değil. Kişi listesinden birisini sildiğimizde artık o kişi listemizde yoktur. Ancak engelleme bundan farklı olarak geçici bir bariyer görevi görür. Yani o kişi hala sizin listenizdedir, ancak onunla bir şekilde görüşmek istemediğinizden o kişiyi bir süre için engelleyebilirsiniz.Bugüne kadar silme yöntemi bilinirken kimin sizi engellediğini bulmanın bir yolu yoktu. Ancak artık kimin sizi engellediğini görmenizi sağlayan bir yöntem de var. Bunun için yapmanız gerekenler ise şöyle: Önce listenizdeki kişiye Messenger açıkken sağ tıklayıp Görünüm / Profil seçeneğini seçin. Açılan sayfada ise soldaki resmin altında Profil ayrıntılarını göster seçeneğini göreceksiniz. Bunu seçerek işleme devam ediyoruz. Karşınıza çıkan sayfada Web Görünümü ve Messenger Görünümü şeklinde iki kısım olacak. Şimdi engellendiğimizi nasıl anlayabiliriz ona bakalım: Eğer Web Messenger görünümü ve Messenger görünümünün ikisini de bu sayfada görebiliyorsanız bu kişi sizi engellememiş oluyor. Ancak Messenger görünümü kısmı bu sayfada yer almıyorsa bu kişi sizi engellemiş demektir.

Ancak daha önce de dile getirdiğimiz gibi bu yöntem de %100 sonuç verecek diye bir kural yok. Ancak yanılma ihtimalinin düşük olduğunu da eklememiz gerekiyor.

Sonuç olarak, engellendiğimizi ya da silindiğimizi anlamanın yolları var. Bunun için siz siz olun, asla bilmediğiniz programları, web sayfalarını kullanarak bunu öğrenmeye çalışmayın. Güvenliğiniz açısından bu detay çok önemli.

kaynak:bu haber www.hurriyet.com.tr da yayınlanmaktadır.

Facebook Profil Hilesi

Facebook günümüzde bir güç haline geldi. Milyonlarca üyesi ve fanı var. Öyle bir hal aldıki Facebook grupları toplanıp partyleri basıyor eğlence düzenliyor hatta katliam yapıyor :D.

Diyeceksinizki bundan bizene işin aslına gel iyi o zaman işte size facebookda birisini arkadaşlarınıza eklemeden onun profil resmini büyük boy görebilme hilesi.

Normalde birisini arkadaşlara eklemeden profil resminin mini boyutunu görebilirsiniz  fakat bu açıkdan faydalanılarak fotoğrafı orta boylarda görebilirsiniz.

Normalde birini facebookda arayınca görüntü aşığıdaki gibi oluyor.

http://profile.ak.facebook.com/profile5/1482/47/s1027405825_5905.jpg

http://profile.ak.facebook.com/profile5/1482/47/s1027405825_5905.jpg

Şimdi yukarıda gördüğünüz o küçük resmin adresi siz o adresi kişinin fotoğrafının üzerine sağ tıklayıp özelliklerden alabilirsiniz. Daha sonra linkde “s” olan yer small u ifade ediyor siz onun yerine “n” yazıp linki adres çubuğuna yazığp girerseniz resmin büyük boyunu görebilirsiniz (”n” normali ifade ediyor).

örnek:“http://profile.ak.facebook.com/profile5/1482/47/n1027405825_5905.jpg”

TC Kimlik Numarası İle SBS Sonucu Öğrenmek

2009 SBS Sonuçları Açıklandı TC Kimlik Numaranızı Aşağıdaki Siteye Girip Yazın ve Sonucu Öğrenin !

http://sbs2009.meb.gov.tr/

http://vbs.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Bu siteye gerekli bilgileri girdikten sonra sol taraftaki menü den sınav bilgilerine tıklayınız.

Burdan öğrenebilirsiniz.

www.osym.gov.tr/Default.aspx – ÖSS Tercih Klavuzu

Üniversite tercihi yapacak adaylar, 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na bugün itibariyle www.osym.gov.tr internet sitesinden ulaşabilecekler.

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/69576.jpg

2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, bugün itibariyle ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanıyor. Kılavuzda adayların tercih işlemlerine ilişkin bilgiler ile yükseköğretim programlarına ilişkin bilgiler yer alıyor. Kılavuz, başvuru merkezi olarak belirlenen lise müdürlüklerinden, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden ve ÖSYM bürolarından 3 TL karşılığında satın alınabilecek.

2009-ÖSS’ye giren adaylardan en az bir puan türünde 145 ve üstünde ÖSS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-ÖSS puanlarını da göz önünde tutarak, kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini başvuru merkezlerinden veya internet ortamından yapacaklar.

Sadece sınavsız geçiş için başvuranlar ile 2009-ÖSS’de hiçbir puan türünde 145 ve daha fazla ÖSS puanı alamayanlardan sınavsız geçiş hakkına sahip olan adaylar da tercih bildirimini aynı yöntemle gerçekleştirecek.

Tercihlerini internet üzerinden gönderecek adaylar, T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini kullanacak işlem yapabilecekler. Tercih işlemleri 22 Temmuz-3 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Adaylar, 24 yükseköğretim programı tercihi yapabilecek. Adayın, 24 tercih hakkının tamamını kullanması gerekmiyor. Y-ÖSS puanlarına göre tercih yaparken adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları; kendi alanına uygun bir programı tercih ettiğinde 0.8, kendi alanı dışındaki bir programı tercih ettiğinde 0.3 katsayısı ile çarpılacak.

Tercih işlemlerinin tamamlanmasından sonra, yerleştirme sonuçlarının Ağustos ayının ortasında açıklanması planlanıyor.

Tercih kılavuzuna BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

www.osym.gov.tr/Default.aspx

S60v5 Program Paketi (Nokia 5800 XpressMusic, N97)

alt

 

 

Drawing Board = Çizimle Uğraşanlar için ideal bir
program

Fring 5800 XpressMusic = Msn ve Skype gibi sanal internet uygulamalarını kullanabileceğiniz bir
program

Here And Now BEta
Mobbler = hem radyo hemde müzik çalar
Nokia 5800 İsync = Pc ile Telefon arasıdaki uygulama , video vb leri aktarma - eşitleme yapabileceğinzi bir
program

Nokia EMail = Nokianın E-mail üzerine geliştirmiş oldugu
program

Nokia Step Counter
Photo Browser = bu
program
ile resimlerinizi düzenleyebilirsiniz

Rotary Dialer
ScreenSnap = Ekran görüntüsü almak için
Smart Guard = telefonun en üstün güvenlik önlemlerini almak için
SMS Timer = mesaj atmak için sizi uyaran bir
program

SymTorrent = Torrent uzantılı dosyaları indirmek için
Touch Piano = Dokunmatik piyaon
Wawe Secure
XpressDrums = Güzel bir davullu zurnalı ses yapmak için
HardWriting Calculator = el yazısı ile hesap makinesi
Bt File Manager = Bluetooth Yöneticisidir.
Fınv Player = Neredeyse Tüm Müzik formatlarını açabilen mutheşem bir mp3 player
Freeunrar = Zip,Jar,Rar Vb. dosyaları açabilen güzel bir uygulama
F-Secure Mobile = Telefonunuzu virüslere karşı savunan güzel bir antivirüs
Photobrowser = Resim düzenleme Aracı
Windows Live Messenger = Chatleşme Programı
KD Player = Telefon müzik çalar programlarından bir tanesi
LCG Jukebox = Tavsiye ettiğim bir müzik çalar programı çalamayacağı müzik dosya türü yok
Boyut: 10,5 MB

 

 

 
 

Zippyshare.com

Rapidshare.com

Zshare.net

Filefactory.com

 

kangal köpekleri



Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

KANGAL KÖPEĞİNİN KÖKENİ

Kangal köpeği’nin kökeni hakkında “rivayet” sayılabilecek bazı görüşler vardır. Ancak, 11 Temmuz 2003′te düzenlenen I. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu’nun sonuç bildirisinde, “büyük Türk göçleri sırasında Türkistan’dan Anadolu’ya getirilen bir köpek ırkı olduğu” kabul edilmiştir.

Kangal ilçesine de adını verdiği düşünülen, Orta Asya’dan göç eden “Kanglı (Kangar)” Türk boyunun, göç ederken bu köpek ırkını da getirdiği düşünülmektedir. Orhan Yılmaz, “Kangal Köpeği / Tarihi-Tanıtımı-Yetiştirilmesi-Islahı” adlı kitabında “Kanglı” Türk boyunun Orta Asya’dan göç ederken yanlarında üç şeyi getirdiklerinden bahseder; bunların at, it ve koyun olduğunu söyler. Kangalların, bu boyun göç sırasında getirdiği bir ırk olduğunu kaydeder.

İlk rivayete göre, Hint Mihracesi tarafından Osmanlı padişahına bir köpek hediye edilir. Bu padişah muhtemelen Yavuz Sultan Selim’dir. Hediye edilen köpek Kangal’ın Deliktaş köyü yakınlarında kaybolur. Köpek, tüm aramalara rağmen bulunamaz. Kangal köpeğinin, bu kaybolan köpekten türediği şeklindeki rivayete göre, Kangal köpeği’nin kökeni Hindistan’dır. [kaynak belirtilmeli]

Diğer bir rivayet ise, Kangal köpeği’nin kökeninin Anadolu olduğunu söyler. Eski Anadolu uygarlıklarının vahşi hayvanlardan korunmak için, “aslan gibi güçlü” ve iri yarı olan bu köpekleri kullandıkları söylenmektedir.

Evliya Çelebi de, Seyahatnâme’sinde Kangal Köpekleri’nden bahseder. O da, bu köpeklerin “aslan kadar güçlü” ve cüsseli olduğunu yazmaktadır. Doğan Kartay, hem “Türk Çoban Köpeği Kangal” kitabında hem de I. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu’nda sunduğu bildiride, Kangalların, Osmanlı döneminde Yeniçeriler tarafından hem askeri işlerde hem de savaşlarda kullanıldığından bahsetmektedir. Kartay’ın bildirisinde, Romalılarda “aslan” sözcüğünün karşılığı olan “Samson” kelimesinin, Türkçe’ye “Samsun” olarak yerleştiği ve Kangalların aslana benzetildiği için Kangalları kullanan birliğe “Samsoncular” denildiğini söylemektedir.

KANGAL KÖPEĞİNİN ÖZELLİĞİ VE KULLANIM ALANLARI

Kangalların iki çeşidi vardır. Ak baş ve kara baş. Ak başların az tüğüleri vardır, kara başların ise uzun ve çok tüğüleri vardr.

Kangal köpekleri genellikle çoban köpeği olarak nitelendirilirler ancak bekçi köpeği tanımına daha çok uyarlar. Zira diğer çoban köpeği türleri sürüyü korumaktan ziyade yönlendirme ve yönetmekte ustadırlar. Kangal köpeğinin en belirgin özelliği ise sahibine duyduğu aşırı sadakat ve buna bağlı olarak sahibine ait olduğunu düşündüğü şeyleri korumaya yönelik kuvvetli içgüdüsüdür. Bu nedenle çok iyi bir dövüşçüdür. Kurt, çakal gibi yabani hayvanlara karşı çok etkin bir muhafız olmakla beraber aile fertlerine ve özellikle de çocuklara karşı hiçbir tehdit oluşturmazlar. Dünyada kurt boğabilen tek köpek ırkıdır.

Kangal köpekleri, örnek olarak Namibya’da, Alman çoban köpeklerinden daha üstün koruyucu yeteneklere sahip oldukları için, yaygın bir şekilde yerli çiftçiler tarafından kulanılırlar.

Hiç çekinmeden bir ayıya saldıracak kadar cesur, bir pumayı, domuzu öldürecek kadar güçlüdür. Afrika’da manda sürülerini çitalardan, sırtlanlardan ve hatta aslanlardan korumak için kullanılmaktadır. Bilinen en güçlü köpek ırkıdır. Ayrıca pitbulu yenebilecek güçtedir

Sarışınları sizler için inceledik :):)


 
















Bunu Yapan Arkadşa Çok Teşekkürler Alıntıdır :)

Kral Top 20 listesi

20.)SelçukYapar-Yürek farkı 19.)Yusuf Güney-Aşkım aşklarından bulasın 18.)Niran Ünsal-Ben yine kendimle 17.)Gökhan Tepe-Vur 16.)Ebru Polat-Seni yerler 15.)Burak Kut ve Meyra-Kara bize ait 14.)Deniz Seki-Canımın acısını bi ben bilirim 13.)Yalın-Ah be kardeşim 12.)Seda Sayan-Anlamazdın 11.)Volkan Konak-Mimoza çiçeğim 10.)Ziynet Sali-Hava hoş 9.)Hande Yener-Hayrola 8.)Yıldız Tilbe-Anma arkadaş 7.)Petek Dinçöz-Ne yapayım 6.)Yaşar-Esirinim 5.)Sıla-İnşallah 4.)Serdar Ortaç-Hadi çal 3.)Demet Akalın-Tozpembe 2.)Gülben Ergen ve Oğuzhan Koç-Giden günlerim oldu 1.)Murat Boz-Özledim Read more: http://www.genckizlar.net/muzik-dunyasindan-haberler/13980-kral-top-20-listesi.html#ixzz0T9Ln3hgB

Ücretsiz Veri Kurtarma Proğramı – Free Data Recovery

Ücretsiz Veri Kurtarma Proğramı – Free Data Recovery – Silinen Dosyalarınızı Geri Getiririn…!

Sizlere CC Cleaner ‘in sahiplerinin yaptığı Data Recovery – Silinen verilerinizi kurtarma proğramı üstelik ücretsiz.Proğram sizlerin işine şu alanlarda yarayacaktır ;

Ücretsiz Süper Bir recovery Programı Recuva (Ccleaner'ı Yapan Firmadan)

  1. Formatlanan PC ‘nizdeki önemli dosyaları kurtarmak
  2. sildiğiniz önemli resim , mp3 vb. dosyaları kurtarabilmek

Kısaca proğram gerçekten kullanışlı ve ücretsiz bir veri kurtarma proğramıdır.Tavsiye ederim…

İşte Proğramın detayları ;

PC’nizden, MP3 çalarınızdan veya dijital kameranızdan Recuva ile silinmiş dosyaları kurtarabilrisniz.

Recuva sistem temizlik aracı Ccleaner’ın geliştiricileri tarafından hazırlanmış. Ama CCLeaner’dan farklı olarak bu yazılım sabitdiskinizden, çöp kutunuzdan veya hafıza kartından dosyaları kurtarabiliyor. Hata sonucu, sistem kilitlenmesi sebebiyle, virüsler yüzünden silinmiş olması farketmiyor. Diski seçip “Scan”e tıklamanız yeterli oluyor. Ağaç yapısı ile sunum seçimi de kolaylaştırıyor.Ve bu beta sürüm değil.En önemli özelliklerinden birisi ise ayarlar menüsünden;gizli silinmiş dosyayı kurtarma,defalarca programla silinmiş bir dosyayı kurtarma v.b. gibi özellikleri bu menüden seçebilmeniz.Ayrıca bu program 500 dolarlık programlar kadar mükemmel ve tamamen Türkçe

İndirmek için Tıklayın Sürüm 1.16.333

Ücretsiz Süper Bir recovery Programı Recuva (Ccleaner'ı Yapan Firmadan)

KPSS Sonucu Öğren 2009 – http://sonuc.osym.gov.tr/

ÖSYM, 2009 Kamu Personel Seçme Sınavı (2009-KPSS Lisans) sonuçların açıkladı. A Grubu kadro ve Öğretmenlik atamaları açıklandı :)

KPSS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı.

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/757420090711031414892.jpg

2009-KPSS, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılmıştı.

KPSS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

http://sbs2009.meb.gov.tr/ – SBS Sonuçları İçin İçeri Giriniz…

2009 SBS Sonuçları Açıklandı TC Kimlik Numaranızı Aşağıdaki Siteye Girip Yazın ve Sonucu Öğrenin !

http://sbs2009.meb.gov.tr/

http://vbs.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Bu siteye gerekli bilgileri girdikten sonra sol taraftaki menü den sınav bilgilerine tıklayınız.

Burdan öğrenebilirsiniz.

TC Kimlik No ile SBS Sonucunu Öğren !

2009 SBS Sonuçları Açıklandı TC Kimlik Numaranızı Aşağıdaki Siteye Girip Yazın ve Sonucu Öğrenin !

http://sbs2009.meb.gov.tr/

http://vbs.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Bu siteye gerekli bilgileri girdikten sonra sol taraftaki menü den sınav bilgilerine tıklayınız.

Burdan öğrenebilirsiniz.

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie