11 Ekim 2009 Pazar

D smart maç izle

D smart izlemek veya Lig tv izlemek istiyorsanız ve D smart ve ligtv izleme sitelerinden tam ekran lig tv izle gibi bir seçeneğe ulaşana kadar reklamlar, bannerler ve sohbet penceresi yani chat penceresi nedeniyle ekranın yavaşlaması gibi problemlerle artık karşılaşmayacaksınız. İnternet üzerinden sizler için yine en iyisini seçtik ve bunu bir link olarak yayınladık. Artık lig tv ve d smart olsun ve diğer kanallar olsun kaliteli bir yayına sahip olan sitenin linkini sizler için düzenledik ve yayınlıyoruz.

İnternetten her maç sonrasında link aramak yerine kaliteli yayın yapan bir ya da bir kaç sitenin linklerini artık lig tv butonunda bulabileceksiniz. İnternet ortamından sizler için en güzellerini bulup yayınlamaya devam edeceğiz.

Maçları izlemek için

araç çubuğunu kurunuzfacetr indir

 

Yayınlar sitemize has olmayıp, çeşitli sitelerde mevcut yayın yapan linkler üzerinden alınmıştır.

Ayrıca sitemizinde yayınlanan araç çubuğunda sadece linkler belirtiliyor. Hiçbir yayıncı ile ortak çalışmamız bulunmamaktadır. Yayın içerikleri tamamen yayınlayıcıya aittir. Yayıncıların linklerini vermekten başka bir hizmet vermemektedir.

Nar Suyunun Faydaları, Nar Hakkında

Narın ve nar suyunun faydalarını Alman Hastanesi'nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan anlattı:


İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası.

Narın ve nar suyunun faydalarını Alman Hastanesi'nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan anlattı:

"Yaz aylarında serin meyve suyu ya da ferahlatıcı bir kokteyl olarak karşımıza çıkan nar, sağlık açısından da özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir meyve.

Çünkü insan sağlığına olan faydalarını saymakla bitirmek mümkün değil. Adeta bir 'ilaç', hatta antibiyotik olan nar, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan koruyor. İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor."

Latince adı 'Punica Granatum' olan nar, özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun savunma sistemini güçlendiriyor.

10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan, yapılan araştırmalarda nar suyunun cilt kanserine ve erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu etkisinin görüldüğünü söyledi:

"Kış mevsiminde portakal, mandalina ve limonun yanı sıra narı da taze şekilde veya suyunu sıkarak tüketmek son derece önemli.

Narın en önemli özelliklerinden biri de genel damar sağlığını, özellikle de kalbi koruması.

Damar tıkanıklıklarını geriletme özelliği bulunan nar, 'ACE' denilen enzimi engelleyerek tansiyon düşürücü bir etki de yapıyor. Nar birçok özellikleriyle bazı meyveleri de geride bırakıyor. Örneğin narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor.

Tüm bu özellikleriyle adeta bir 'ilaç' ve doğal antibiyotik görünümünde olan nar, sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi gereken meyveler arasında yer alıyor. Nar suyu ayrıca damar sertliğine karşı güçlü etkisi bulunan bir içecek olarak karşımıza çıkıyor.

Nar suyunun sadece tanelerinden değil, tüm meyveden üretilmesi, bu içeceğin antioksidan etkisinin daha da artmasına neden oluyor. Zira bu önemli meyvenin kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler içeriyor.

Bu nedenle ishal kesici ve kurt düşürücü özelliğe sahip bulunuyor. Nar kabuğunun ekstresi ise güçlü bir virüs ve mikrop öldürücü özelliği sahip. Ayrıca, cilt üzerinde enfeksiyon ve yara iyileştirici etki de gösteriyor. Bunların yanı sıra, meyve kabuğu ve tanelerin antioksidan ve anti-tümör etkileri de biliniyor".

Beslenmede yer almalı

Beslenmede mutlaka yer alması gereken nar, aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliği taşıyor.

Yapılan araştırmalara göre narda, serbest radikallere karşı güçlü etkisi olan çeşitli vitamin, mineral, enzim ve antioksidanlar bulunuyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan, "serbest radikallerle en iyi mücadele yolu bu antioksidanları tanımak ve dışarıdan doğru besinleri seçerek bunların etkinliğini en üst düzeyde tutmaktır" dedi.

Doğan, "bugün için bilinen en güçlü antioksidanlar; C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, N-Acetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q-10, alfa lipoik asit ve selenyumdur. Nar suyu da doğal antioksidanlardan biridir" açıklamasında da bulundu.

Narın bilinen bazı faydaları:

Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler
Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur
Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır
Enerji verir, yorgunluğu giderir
İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar
Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur
Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller
Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar
İshali (diare) önler tedavide destek sağlar
Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar
Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır

Kısa Aşk Sözleri

SEN GELIPTE PISMANIM DESEN BANA CEZA VER RAZIYIM CEZAMA DESEN SANA TEK BIR CEZA VERIRDIM SENINDE BENIM GIBI SEVMENI ISTERDIM. SENI GORDUGUM ILK ANI HATIRLIYORUM. VE HIC DURMADAN AGLIYORUM. KIMLER ICIN DOKMEDIMKI GOZYASI,SENIN ICIN DOKUYORSAM NE CIKAR.OMUR TEMELINDEN HER BIR TASI,SENIN ICIN SOKUYORSAM NE CIKAR... DUNYANIN EN AGIR ISCISI BENIM, NEDENMI? CUNKU 24 SAAT SENI DUSUNUYORUM...GESENIN IZINDE IZ SURDUM SENI ARADIM. AY SAHIDIM,KARANLIKLAR ISE ISIGIMDI.SABAHI YAPACAK GUNESE ANT OLSUNKI SENI BULACAGIM VE BENIM OLACAKSIN,BIR SEHER VAKTI. :we: BIR MEZARCI OLSAYDIM SENI TOPRAGA DEGIL KALBIME GOMERDIM SEVGILIM... :slp: SENI SEVDIGIMI SOYLUYORUM AMA BU YALAN,CUNKU;SANA OLAN DUYGULARIM O KADAR USTUN VE YUCEKI ASKIM ONLARA ISIM BULAMADIM... :huhh: EGER BIR UCURUMUN KENARINDA DUSMEK UZERE OLSAM, ASAGIDA BIR DAL OLSA VE O DALIN SEN OLDUGUNU BILSEM,OLMEKTEN DEGIL BITANEM SENI KIRMAKTAN KORKARIM... DAGLARDAKI RUZGARIN ESINTISI NASIL INSANIIN ICINDE BIR HEYECAN YARATIYOR ISE ISTE BENDE SENINLEYKEN O HEYECANI YASIYORUM BITANEM... SEN DEPREM GIBI GIRDIN GONLUME FAY HATTI CIZDIN YUREGIME ENKAZLAR BIRAKTIN UZERIMDE KALBIMDE ARTCILAR DEVAM ETMEKTE OZLENMEKTESIN GULUM 8.4 SIDDETINDE. GIT TABI GIT.KIRPIKLERIME BIR KARA DIKEN DE SEN EKLE.HENUZ SOKAKLARINA BILE ALISAMADIGIM BU KENTE VER BENI VE BAKISININ TALAN ETTIGI YERLERIMI AL OYLE GIT.... BENDE HASRET, HASRETTE SEN BILDIM SENDE, BENSIZ BEN VAR DEPREM YIKMAZ, YAKMAZ ATES ASK OLAYIM, ASKIN KADAR. SENI SEVDIGIM KADAR ALLAHI SEVSEYDIM CENNETIN EN GUZEL KOSESI BENIM OLURDU. :slp: YUREK VERMEZ YUREKLIYE DARILDIM KUSTUM YUREGIMI SANA GETIRDIM BIR GUVERCIN KANADININ UCUNA DENIZLERDE TUZ KOYMADIM YARAMA BASTIM YUREGIMI SANA GETIRDIM SESIMIN IBRESI AZ KONUS DEDI. BELKI YUZUM GULECEK DONECEGIM SASKINA BELKI MAHKUM OLACAK OMUR BOYU ASKINA BU KARARI VERIRKEN SAKIN BANA DEME TOY SENSIZ BEN YASAYAMAM ELINI KALBIME KOY... :huhh: DALGALARCA DALGALANDIM RUZGARCA ESTIM YUREGIMI SANA GETIRDIM SEN CAN ISTEMISSIN CANDAN DA OTE DOSTUM YUREGIMI SANA GETIRDIM. :slp: BAZAN KAR NASIL HAZIN YAGAR BILIRSIN KURSUNI BIR GOKYUZUNDEN AGLAMAKLI ISTE OYLEYIM, KAPKARAYIM BU GUN GEL EN HUZUNLU SESINLE, EN DOKUNAKLI. SEVGI YUREK ISTER SEN YALANCISIN SEVGIDEN ANLAMAYAN BIR ZAVALLISIN. :col: CARSIDA KAYBOLAN COCUGUN ELINDE SOGUYAN ANNE SICAKLIGI HIZIYLA AYRILDIN BENDEN, OYSA BEN CAY BARDAGINDA BIRAKILAN DUDAK PAYI KADAR BILE AYRI KALAMAM SENDEN.

Sevişme teknikleri

Biraz teknik bilmenin kimseye zararının olmayacağını düşünerek yazımıza başlıyoruz.
Eski Çin'de uygulanan ve ilk çağdan bugüne kadar gelen bir cinsel ilişki şekli olan Taocu Seks fikri, uzun ve sağlıklı bir cinsel yaşam sunan bir önermeler bütünü olarak bilinir. Erkek ve kadının fizyolojik ayrılıklarına uygun olarak, uzun cinsel ilişkiyi çeşitli tekniklere dayalı olarak anlatan Taocu Seks, erkeğin boşalma denetimini öğrenebileceğini söyler. Erkeğin yaşına ve kişisel ihtiyaçlarına göre, birkaç ilişkide bir boşalabileceğini savunur. Boşalma olmadan da orgazm olunabileceğini öne sürer.
Hem erkek, hem kadın için bedenlerin birbirlerine değmesi tam doyurucu bir sevişme için temel şarttır. Sevişme anında kadınla erkek arasında ellerle bedenin öteki bölümlerinin zevk vermek ve zevk almak için uyumlu bir işbirliği içinde olması gereklidir.
Nasıl mı?
İşte böyle:
1) Sevişme anında yorgun düşülünceye kadar kadın ve erkek birbirlerine elleriyle dokunmaktan vazgeçmemelidir.
2) Kadının göğüsleri ve bızırı (klitoris) en duyarlı yerleridir ama buralara dokunmakta acele etmemelisiniz
. Öncelikle onları okşayıp, öpün. Kadınlar gene enseden ta sokuma, apış aralarına kadar omurilik bölgesinde çok duyarlıdırlar; Duyarlı noktalar kadından kadına değişebilir ama kadınların büyük bir çoğunluğu duyarlı olduğu yerler kulaklar, ense, belin çevresi özellikle arka bölümü, apış aralarıdır. Gene sizin karnınızın kadının karnına değmesiyle okşanması sevişmeye büyük zevk katar.
3) Kamışın(penis) haricinde erkeklerin en duyarlı olduğu yeri kulağın içi, bazı erkeklerde meme uçları ve apış aralarıdır.
4) Bedenler arasında başarılı bir dokunsal ilişki kurmanın gizi tepeden tırnağa kadar ne kadar çok yere değmek, dokunmak imkanı varsa o kadar çok yere dokunmak değmektir. Sevişmekte dokunma hareketsiz durağan bir değme yapılmamalıdır. Elleriniz eşinizin bedeninde durmadan dolaşmalı; bedeniniz eşinizin her nefes alışına ya da bedenindeki en minik, en hafif kımıltılara karşılık vermelidir.
5) Sevişmenin en başında kadınlar erkeğin kamışını elleriyle uyarmak yerine bedenleri arasında tam bir dokunsal bağlantı kurma konusunda kendilerini odaklandırmalıdırlar. Yalnız yü heng'in (erkek organı) sertleşmesinden çok çabuk iştahlanan kadınlar bu kuralın dışında kalabilir. Ya da uzun zaman bedensel dokunum, ilişkisi içinde olmak bile erkeğin penisinin sertleşmesini sağlamıyorsa kuşkusuz bu durumda da kadın ellerini kullanmalıdır.
Yaşlı erkeklerin kamışlarına dokunulmasına karşı tepkileri genç erkeklerin tepkilerinden farklıdır. Genç erkeklerin penisleri boşalma konusunda daha duyarlı ve daha çabuktur. Onun için genç erkeklerin penislerine avuç içinde boydan boya dokunma çok hafif gerçekleştirilmelidir. Dip bölümü hafifçe sıkılabilir ama baş bölümüne hemen hemen hiç dokunulmamalıdır. Buna karşın yaşlı bir erkeğin kamışı daha sıkı tutulabilir. O kadar çabuk sertleşmez ve boşalmaz. Yaşlı erkekde sertleşmeyi gerçekleştirmek için en iyi yöntem iki eli aynı anda kullanmaktır. İki el içine alınmış bir kamış kolaylıkla uyarılmış olur. Bu durum erkeklerin genelinde dölyoluna girmiş olma izlenimini verdiği için son derece uyarıcı gelir.
Eğer erkek sünnetli değilse üst deriyi fazla sıkmamaya özen gösterilmelidir, çünkü o bölümde sürtünme sonucu, bir tahriş olabilir. Onun için en iyisi dokunma kamışın baş bölümü ve erbezleri ve erbezi torbası üzerinde sürdürülmelidir. Tecrübesiz kadınlar sanki erkeklerin erbezleri ve erbezi torbası diye bir organları yokmuş gibi davranırlar. Oysa tecrübeli fazla olan kadınlar erbezi torbasının öneminin bilincindedirler. Yaşlı erkekler erbezlerine dokunulmasından hoşlanırlar. Gene de erbezlerine kırılacak bir eşyaymış gibi özenle, dokunulmalıdır. En iyi yöntem erbezi torbasının tümünü avuç içine alıp torbanın dip ve kamışın alt bölümünü parmak uçlarıyla uyarmaktır. Nasıl yaparsanız yapınız da sakın çok fazla sıkmayın. Genç bir erkekte böyle bir uyarı pek çabuk boşalmaya neden oabilir. Onun için çok dikkatli olmak gereklidir. İyi bir netice almak için ellerinizi son derece hafif ve yumuşak bir şekilde kullanın ve değişik erkeklerin değişik tepkileri olabileceğini de akıldan çıkarmayın. Bazısına uyarı o kadar fazla gelebilir ki hemen elinizde boşalabilir, oysa bir başkasında bu uyarı tam olarak sertleşmeyi sağlamaya bile yetmeyebilir.
6) Erkekler ellerinin yumuşak ve pürüzsüz olmasına özen göstermelidirler. Kaba ellerle hırpalanmaktan hoşlanacak kadın çok az çıkar. Kadınların geneli bu konuda, "Tüm gerçek erkekler naziktir. Sevecen olmayan bir erkek ilgimi çekmez." diyen Marlene Dietrich'le aynı duyguları paylaşırlar. Erkekler ellerinin çok nazik ve çabuk incinebilen yerlere de uzanabileceğini unutmamalıdırlar. Pek çok kadın bızırlarının (klitoris) parmakla uyarılmasına alışıktır, erkeğin parmaklarıyla uzun süre ama özenli bir biçimde uyarılmadıkça ya da kendi parmaklarıyla bu işi yapmadıkça ne tam olarak isteklenirler, ne de orgazma erişebilirler. Kaba ve kirli parmaklar tahrişe hatta mikrop kapmaya neden olabilirler. Bunun gibi orgazma ulaşmak için meme uçlarının okşanmasını, meme uçlarıyla oynanmasını isteyen kadınlar da vardır. Buna karşın parmakla yapılan her türlü uyarıdan nefret eden kadınlar da vardır. Kadının hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyleri ancak deneyerek öğrenebilirsiniz. Kadın, bedenlerin birbirine değmesinden çok hoşlanabilir de kadınlık organına parmakla dokunulmasında nefret edebilir. Bu tür kadın, parmaklarını kullanmaya çok meraklı olmayan erkekler için son derece ilginç bir yatak arkadaşı olabilir.
"Erkek Yang'dır, Yang'ın özelliği hemen isteğinin kabarmasıdır. Ama gene çabucak da doyuma ulaşır. Kadın Yin'dir, Yin'in özelliği öyle çabuk isteklendirilememesidir. Ama bir kez isteklendi mi kolay kolay doyurulamaz" (Wu Hsien- Taocu Sevişme ustası.)
Rehberimiz Tao, konumuz sevişme sanatı... Bu eski Çinliler, seks bilimi konusunda çok iddialılar. Uzun hayat saplantılarını bile cinsellikle bağdaştırıyorlar. Olaya onların baktığı taraftan baktığınızda cinselliğin "kutsal kitabının" eski Çin'de yazıldığını fark ediyorsunuz.
Uzak Doğu'lu ustalarımız, Taocu sevişmeyi bilmeyen birinin durumunu bir yemeği doya doya yemek isteyen ama midesinde yer kalmadığı için arzuladığı gibi yiyemeyen boğazına düşkün bir kişinin durumuna benzetiyorlar. "Ama" diyorlar, "Taocu sevişmeyi uygulayan bir çift söz konusu olunca onların en sevdikleri yemek her zaman önlerindedir, her zaman da midelerinde o yemeği yiyecek yer vardır."
Tao der ki, erkeğin ersuyu hayati bir özdür ve öyle denetimsiz savurganca harcanmamalıdır. T'ang döneminin (618-916) en önde gelen hekimi Sun S'sû-Mo da aynı konuda "Eşsiz Öğüt" adlı eserinde, "Savurganca ersuyunu harcayan kimse hasta olur ve bu savurganlığı sonucunda ersuyunu tüketirse ölür. Erkekler bunun böyle olduğunu hiçbir zaman akıldan çıkarılmamalıdır."
Taocu sevişmeyi öğrenmiş bir çiftin, birbirlerini doya doya izlemek, bol bol okşamak, cinsel iştahlarınını artırıcı kokularının ve benzer bir çok ayrıntının keyfine ulaşmak için istedikleri kadar zamanları vardır. Canları ne zaman isterse, her vakit bulduklarında sevişebilirler. Dolayısıyla, erken boşalma ya da orgazm olamama gibi bir sorunla karşılaşmazlar.
Bu işin iki taraf için faydaları saymakla bitmez. Kendine güveni artan erkek yatak arkadaşının istediği kadar uzun ve sık sevişebilir. Bu yüzden erkek kadının Yin özünden, kadın erkeğin Yang özünden tam anlamıyla yararlanabilirler. Sonucunda her ikisi de eşsiz bir dinginlik, zihinde bir durulma, rahatlama yaşarlar ki buna "Yin/Yang uyumu" ya da "Uyumun Taosu" denir.
Eski metinlerde kadın ve erkeğin güçlerini karşalaştırmak için kullanılan ateş ve su benzetmesi nedensiz değildir. Ateş, Yang'dır, çabucak sıçrayıp, tutuşabilir. Ama Yin gücüne sahip su onu söndürebilir. Güçlerin ancak karşıtı olan güçlerle eşlenip bütünleşeceğini inanan Taocu düşünceye göre, ateş ve su, yer ve gök, nefes almak ve nefes vermek gibi pek çok karşıt güç bir cinsel güçle özdeşleşebilir.
Taocu sevişmenin en önemli bölümü boşalmanın denetimidir. Dilerseniz burada, "Taocu Sevişme ve Seks"kitabının yazarı Jolan Chang'e de kulak verelim;
"Kendini nasıl gevşeteceğini, gerginliklerini nasıl gidereceğini öğrenen çevresiyle uyum sağlayan Taocu genellikle hayatın tam manasıyla keyfini çıkarmaya başlar. O zaman da uzun ve sağlıklı bir hayat arayışına daha da büyük ilgiyle yönelirler. Hemen bütün eski hekimlerin Taocu olmasına şaşmamak gerek..."
Chang, Taocu sevişme konusunda üç temel kavrama dikkat çeker:
Birinci kavram,
bir kimsenin yaşına ve sağlık durumuna göre ayarlayacağı iki boşalma arasındaki en uygun aralığı bulmayı öğrenmesidir.

İkinci kavram, eski Çinlilere göre boşalma zevk esrikliğinin en son noktası değildir. Bir kimse bunu öğrenince sekste boşalma dışında çok daha üstün, çok daha güçlü yeni zevkler öğrenecektir.

Üçüncü kavram, kadının doyuma ulaştırılmasının gerekliğidir.
Bu anlayış erkekle kadına istedikleri kadar çok ve istedikleri kadar uzun sevişme imkanı vermesinin yanında Çinde Taoculuğun başlıca etkin felsefe olduğu sürece özgür ve sağlıklı cinsel yaşamın gelişip oluşmasına da imkan sağlamış.

Argo Atasözleri :D Kopma Garantisi

Argo Atasözleri :D Kopma Garantisi  , Ege Mizah ‘adlı bir sitede gördüm,  gerçekten gülümsetiyor insanı azcıkta olsa :D

http://www.hanifiersoy.com/gecici_resimler/atasozu.jpg

Atasözü : Kuru bok göte yapışmaz
Anlamı : Bir kişiye yapmadığı kesinlikle bilinen bir suçu yüklemeye çalışmak boşunadır.

Atasözü : Sıçılacak ağız göte yakın gelir:
Anlamı : Kişinin ağır hakaret görmesi, kendisinin buna yol açmasından ileri gelir.

Atasözü : Osuranın burnuna sıçmalı ki koku ala:
Anlamı : Yaptıklarıyla çevresini rahatsız eden kişiyi daha ağır eylemlerle rahatsız etmeli ki davranışının ne denli kötü olduğunu anlasın.

 

Atasözü : Osurukla boya boyanmaz:
Anlamı : Yeterli olmayan davranışla bir iş başarılamaz.

Atasözü : Koyunun götü bir gün açıksa keçininki her gün açık:
Anlamı : Davranışlarını herkesin beğendiği bir kimse bir gün yanlış bir iş yapabilir. Bu her gün yanlış iş yapanınkinin yanında kınanacak bir durum sayılmaz.

Atasözü : İt boku acından yer:
Anlamı : Kötü, yasadışı yollarla para kazananlar, geçimini sağlamak için başka yol bulamamamışlardır.

Atasözü : Göte yakın yerden et yememeli:
Anlamı : Bir sakınca doğurabilecek işe girişilmemeli.

Atasözü : Bir ağaçtan okluk da çıkar, bokluk da:
Anlamı : Aynı aileden iyi insan da yetişir, kötü insan da.

Atasözü : Açık göte herkes tükürür:
Anlamı : Utanç verici, iğrendirici davranışları herkes tiksintiyle karşılar.

Atasözü : Adam olacak çocuk bokundan belli olur:
Anlamı : Bir kişinin yeni başladığı işte ilerleyip ilerleyemeyeceği daha ilk davranışlarından bellidir.

Atasözü : Ak göt kara göt hamamda belli olur:
Anlamı : Aynı sınavdan geçecek olanlardan kimin iyi, kimin kötü durumda olduğu sınavın sonunda belli olur.

Atasözü : A köse, sayilmadik kaç tel sakalin var?
Anlamı : Önemsiz bir kisinin kendini ve yaptigi isi önemli ve zor gösterdigi durumlarda söylenir.

Atasözü : Acikacak diye siçmaya korkar.
Anlamı : Çok cimri insanlar için söylenir.

Atasözü : Açgözlü daya (taya) çocugu.
Anlamı : Kanmayan, doymayan çocuklar ve yetiskinler için söylenir. Daya (taya), sütnine, dadi. (Farsça daye’den)

Atasözü : Ad Ali’nin göt Veli’nin.
Anlamı : Bir isi yapan, bu is için ugrasan kisinin adi anilmaz da bu isten yararlanan kisinin adi anilirsa kullaniliyor. “Ad” zamanla “At” oluvermis. Bu sözü kimileri “kim kime dum duma” anlaminda kullaniyor.

Atasözü : Adam bildim esegi, altina serdim dösegi.
Anlamı : Saygi gösterip yardim edilen kisinin terbiyesiz ve densiz oldugunu ögrenildiginde söylenen bir söz.

Atasözü : Adi ata bindi, ayagi yerde gezer.
Anlamı : Bk: Sanki esege bindi, ayagi yere sürter.

Atasözü : Adi(m) ulu, götü(m) kuru.
Anlamı : Ünü çok fakat sanilanin aksi bir durumda olan insanlarin sözü.

Atasözü : Adim adim yer edeyim, gör sana neler edeyim.
Anlamı : Ne yapacagini sezdirmeden karsisindaki insani yerinden etme çabasina girisecek olanlarin tehdit sözü.

Atasözü : Adimi güveç koy amma, ocak üstüne koyma.
Anlamı : Zor isler yapan biri olarak taninmak isteyen fakat aslinda zor isler yapmak istemeyen kisilerin yandas arayis sözleri.


Atasözü : Adimiz orospu, (fakat, hâlâ) ekmegimizi kuru yeriz.
Anlamı : Yasamak, kazanmak için kötü isler yapan fakat elinde avucunda hiçbir seyi olmayan insanlarin kullandiklari söz.

Atasözü : “Adin ne?” “Mülayim Aga.” “Sert olsan ne halt edersin?”
Anlamı : Diyalog degil, monolog. Sert davranmakla hiçbir sey elde edemeyeceginin bilincinde olmak.

Atasözü : Aga diyeyim sana, yagin bulassin bana.
Anlamı : Yardakçilik yapan, kayirilmak istenen insanlari anlatmak için kullanilir.

Atasözü : Agzi açik ayran delisi.
Anlamı : Aptal aptal bakarak ortalikta salak salak dolastigi düsünülen insanlara giyabinda söylenen söz.

Atasözü : Agzimi yakti as olsa, basimi yardi tas olsa.
Anlamı : Zarar veren ama onu da beceremeyen insanlar için sonradan söylenen söz.

Atasözü : Agzinin domalmasindan Ömer diyecegi belli(ydi).
Anlamı : Yapilan kötülük ardindan söylenen, aslinda her seyi bastan anlayanlarin söyledigi bir söz.

Atasözü : Ah ahisi gitmis, of ofusu kalmis.
Anlamı : Güzel günleri, güzellik dönemi geçmis, çirkin günler, çirkin dönemi baslamis insanlar için kullanilir.

Atasözü : Ahmak islatan (yagmuru).
Anlamı : Öyle bir yagmur ki yagan, semsiyesiz yürüsem bir sey olmaz dersin, ince ince islanirsin. Böyle havalarda yürüyenlere ithaf edilmis bir söz bu.

Atasözü :Akim derken bokum der.
Anlamı : Tutarsiz olan, çeliskili konusan, kendini övmeye çalisirken kötü yönlerini anlatan insanlar için kullanilir.

Atasözü : Aklimi bokuma karistirdi.
Anlamı : Kafasi karisan, dogruyla yanlisi ayirdemeyen, ne yapacagini bilemeyen insanlarin sözü.

Atasözü : Aklim bokuma karisti.
Anlamı : Korku, saskinlik ve panik duygularini ifade etmek için kullaniliyor. Asiri mutlulukta kendini kaydenler için de.

Atasözü : Aklina turp sikayim.
Anlamı : Bir kisiye yanildigini, budalaca düsündügünü söylemek için kullanilir.

Atasözü : Aksayanla aksak, suya gidenle susak.
Anlamı : Baskalari ne yaparsa onu yapan insanlara söylenen bir söz. Susak, bati yörelerinde su tasimak için kullanilan genis agizli testi.

Atasözü : Aksam ahira, sabah çayira (nahira).
Anlamı : Yiyip, içip yatmaktan baska hiçbir sey yapmayan insanlara. Nahir, kirlara otlatmaya gönderilen davar (koyun-kuzu-koç) sürüsü.

Atasözü : Aksam Haci Mehmet, sabah eskici Yahudi.
Anlamı : Bazen iyi ve dürüst görünen kurnaz, dalavereci, cimri kisiler için. Herhalde o zamanlar “Haci” kavraminin içi bosalmamisti ki olumlu gösterildi.

Atasözü : Aksam kavurur, sabah savurur.
Anlamı : Zar zor kazandigini günübirlik harcayan, gelecegi düsünmeden yasayan kisiler için.

Atasözü : Aksam yezit diye öldürdüler, sabah sehit diye namazini kildilar.
Anlamı : Önce acimasizca suçlayip öldüren sonra da üzülen griplar için söylenirmis. Zaman geçtikçe güncelligi artiyor.

Atasözü : Al Allah kulunu, zapteyle delini.
Anlamı : Kimsenin engelleyemedigi, sonunu düsünmeden korkusuzca bir ise atilan kisilerin ardindan söylenir.

Atasözü : Al daglardan kengeri, ver devenin agzina.
Anlamı : Bedavadan isini gördüren ve haksiz kazanç saglayanlar için.

Atasözü : Al sana bir kaya, nerene (nereye) dayarsan daya.
Anlamı : Bir sorunun nasil çözülecegini bilemeyen ya da sorunu baskasinin sirtina yükleyen bir insanin sözleri.

Atasözü : Alacagin bir igne, çeligin okkasindan sana ne!
Anlamı : Ugrasi alanini daha büyük konularla ilgilenerek abartan kimselere.

Atasözü : Alacagina sahin, verecegine karga.
Anlamı : Alirken bütün gücünü kullanan, verirken bin dereden su getiren insanlar için kullanilir.

Atasözü : Alavere, dalavere, Kürt Mehmet nöbete.
Anlamı : Bütün yükü dümen çevirerek bilgisiz ve kimsesiz kisilerin üstüne atmakla ilgili bir söz. Daha o zamandan, kim bilir ne zamandan.

Atasözü : Alçacik alçacik damlar, bedava gitti bizim amlar.
Anlamı : Ev kadininin gelin gittigi evde (bazen yillar sonra bile) emsal gelinlere kiyasla yoksul görünen evinin alçak tavanina bakip, iç geçirmesi.

Atasözü : Aldi haberi, gitti kabari kabari.
Anlamı : Sevindirici bir haber alip, gerektiginden fazla övünerek gidenlerin ardindan.

Atasözü : Alin (derisi) degil, davul derisi.
Anlamı : Arsiz ve utanmayan kisiler için söylenir.

Atasözü : Alismis kudurmustan beterdir.
Anlamı : Bir seye alisti mi ondan kurtulmak çok zordur anlaminda.

Atasözü : Ali Faki’ya yazdirdik, daha beter azdirdik.
Anlamı : Uzmani sanarak gittikleri birinin durumu daha da karistirmasi.

Atasözü : Ali kiran bas kesen.
Anlamı : Çevrede terör estiren, sorumsuzca her istedigini yapan tek kisi için söylenir.

Atasözü : Almazsin, satmazsin, pazarda isin ne?
Anlamı : Ilgi alanina girmeyen konu üstünde gereksizce duran kisilere söylenir.

Atasözü : Alti aylik seyisligi var, kirk yillik at boku (fiski) eşeler (karistirir).
Anlamı : Deneyimsiz fakat çok bilmis gibi davranan, beceriksizlik yapan, ortaligi karistiran kisilere…

Atasözü : Altta kalanin cani çiksin.
Anlamı : Herkesin basinin çaresine bakmasini, güçsüz duruma düsmemesi gerektigini söylüyor…

Atasözü : Am budalasi.
Anlamı : Kadinlarin etkisinde, akli fikri kadinlarda ve cinsellikte olan kisi.

Atasözü : Am bulmus, killisini ariyor.
Anlamı : Amacina erismis, bir seyleri elde etmis daha da iyisini istiyor, elindekini begenmiyor anlaminda kullanilir.

Atasözü : Amasyanan bardagi, biri olmazsa bir daha.
Anlamı : Begenmedigini atip, bir baskasini alanlarin sözü.

Atasözü : Amı olanin imanı olmaz.
Anlamı : Kadinlar için söylenen bu sözü sanirim erkekler çikardi, nedendir ben bu sözü yasli bir teyzeden duydum.

Atasözü : Anadan siska, ne yapsin muska.
Anlamı : Kökü çürük, tedavisi olanaksiz kisiler için söylenir.

Atasözü : Anan turp, baban salgam.
Anlamı : Görgü, bilgi sahibi olmayan insanlarin yetistirdigi çocuklar için kullanilir.

Atasözü : Anasi sarmisak, babasi sogan.
Anlamı : Görgü, bilgi sahibi olmayan insanlarin yetistirdigi çocuklar için kullanilir. Bk: Anan turp, baban salgam.

Atasözü : Anasini bellemek.
Anlamı : Birine (özellikle erkekler için) en duyarli konuyu örnek göstererek büyük bir kötüllük yaptigini söylemek.

Atasözü : Anasini satayim.
Anlamı : Bir durumu önemsememek. Ne olursa olsun, varim anlaminda.

Atasözü : Anasini sattigim.
Anlamı : Birine bela okumak. Lanetlemek.

Atasözü : Anasini sattim.
Anlamı : Bu isi yoluna koydum, basariyla sonuçlandirdim, siyirdim, kivirdim.

Atasözü : Anasinin -körpe- kuzusu.
Anlamı : Nazli, zor islere, sikintiya gelemeyen gençlere söylenir.

Atasözü : Anasinin gözü.
Anlamı : Çikarci, hileci, dalavereci, kurnaz kisiler için.

Atasözü : Anasinin nikâhi.
Anlamı : Uzak bir yer.

Atasözü : Anasinin nikâhini istemek.
Anlamı : Sattigi malin karsiliginda çok fazla bedel istemek.

Atasözü : Anladimsa Arap olayim.
Anlamı : Konuyu anlamayan insanlar, Arap olmak belirgin bir ayriksilik yarattigi için olsa gerek, bu sözü kullanirlar/di.

Atasözü : Anlasildi Vehpi’nin kerrakesi.
Anlamı : Bu masum deyim, isin iç yüzünün anlasildigi, amacin belli oldugu zamanlarda kullaniliyor. Kerrake, ses olarak kötü bir seyi çagristirir gibi görünse de, aslinda bilim adamlarinin bir zamanlar giydigi ince kumastan yapilmis üstlüge verilen ad.

Atasözü : Ar namus tertemiz.
Anlamı : Namus ve utanma duygularindan tamamen siyrilmis.

Atasözü : Arabanin tekerine çomak sokmak.
Anlamı : Yolunda giden bir isi engellemek. Bk: Tekere çomak sokmak.

Atasözü : Aralari sekerrenk (oldu) aldi.
Anlamı : Dostluklari bozuldu. Sekerrenk Farsça’dan gelen, sariya çalan renk anlaminda bir kelime.

Atasözü : Arı satmis (yemis), namusu kiraya (tellala) vermis (arkasina atmis).
Anlamı : Namus duygusundan uzaklasmis, utanmaz, kötü yola sapma noktasina gelmis kisiler için kullanilir.

Atasözü : Arik altindan tarla bagislamak.
Anlamı : Çikar yolu göstermek, bu sözü vermek.

Atasözü : Arka kapidan çikmak.
Anlamı : Bir sey ögrenmeden okul ya da isten ayrilmak, mezun olmak.

Atasözü : Arkadas degil, arka tasi.
Anlamı : Aslinda zarar veren, sikinti yaratan sözde arkadaslar için kullaniliyor.

Atasözü : Arkasi mihrapta.
Anlamı : Güçlü ve saglam kisi/lere yaslanmis.

Atasözü : Arkasi yufka.
Anlamı : Yaslandigi, dayandigi, güvendigi kisiler güçlü ve saglam degil.

Atasözü : Arpali bugdayli oturmak.
Anlamı : Bir toplantida kadinli erkekli karisik oturmak.

Atasözü : Arpalik yapmak.
Anlamı : Çikar kaynagi olarak belledigi bir yeri ve kimseyi sürekli olarak sömürmek. Arpalik, bilindigi gibi eskiden kimi din büyüklerine aylik olarak verilen para.

Atasözü : Arpaya katsan at yemez, kepege (yal’a) katsan it yemez.
Anlamı : Bir kisinin o anda sözü geçen is için uygun olmadigini belirtir. Ise yaramaz adam. Efendim, köylerde evcil köpeklere et degil, suyla karistirilmis kepek verilir. Kimi bölgelerde bunun adi yal’dir.

Atasözü : Arsini ile alir, sindisi ile keser.
Anlamı : Bu söz, isine gelen konuyu ya da bir seyi istedigi gibi kullanan, yürüten kisilere yakistirilir. Arsin, bilindigi gibi eski bir uzunluk ölçüsü. Sindi, isim; “makas”in Osmanlica’daki karsiligi.

Atasözü : Art ayagiyla kulagini kasir.
Anlamı : Densizce dayranislarda bulunan, asagilik kisilere söylenir.

Atasözü : Asim asim olmak.
Anlamı : Birinden sürekli bir sey istemek, asilmak.

Atasözü : Aslan sütü.
Anlamı : Argo degil. Saka yollu raki.

Atasözü : As deliye kaldi.
Anlamı : Durumdan yararlanacak digerlerinin ortadan kalkmalariyla firsatin bir kisiye kalmasi.

Atasözü : Aska gelmek.
Anlamı : Heyecana kapilmak, cosku içinde olmak.

Atasözü : At anasi.
Anlamı : Iri yari, erkeksi kadinlara bir yakistirma. Bk: Dev anasi.

Atasözü : At çalindiktan sonra, ahirin kapisini kapamak.
Anlamı : Is isten geçtikten sonra önlem almak. Bk: Halayik sikildikten sonra kapiyi kapar.

Atasözü : At elin, it elin, bize ne!
Anlamı : Orali olmayan, baskasinin isine karismayanlarin kullandigi bir söz.

Atasözü : At görür aksar, su görür susar.
Anlamı : Gördügü her seye özenen, gerekmese de sahip olmak isteyen kisilere söylenir.

Atasözü : Ata et, ite ot vermek.
Anlamı : Bir kisiye isine yaramayan bir seyi ya da yetkin olmadigi bir görevi vermek. Bk: Itin önüne ot, atin önüne et koymak.

Atasözü : Ata nal çakildigini görmüs, kurbaga ayaklarini uzatmis.
Anlamı : Hakeden bir kimsenin karsisinda bunu haketmemis bir kisinin gocunmasi, istekte bulunmasi. Kisinin kendini bilmemesi.

Atasözü : Atam bilir atasini, ben bilirim ötesini.
Anlamı : Karsidakilerin nereden nereye geldiklerini, soyunu, sopunu, ne mal olduklarini bildigini iddia eden kinayeli söz.

Atasözü : Ates almaya mi geldin?
Anlamı : Birinin gelip hemen gitmesine söylenir.

Atasözü : Ates bacayi sardi.
Anlamı : Durum tehlikeye girdi, olan oldu.

Atasözü : Ates olsa cirmi kadar yer yakar.
Anlamı : Meydan okuma sözü. Çok güçlü olsa ne kadar zarar verebilir ki? Her seyi göze almak. Cirmi, Arapça hacim, büyüklük, oylum.

Atasözü : Atese vursan duman vermez.
Anlamı : Eli siki, çok cimri kisilere söylenir.

Atasözü : Ayrani yok içmeye tahtirevanla (atla) gider siçmaya.
Anlamı : Durumuna, yoksulluguna bakmadan gösteris yapmaya, varsillar gibi davranmaya çalisan insanlar için söylenen bir söz.

Atasözü : Az koy da, sen koy.
Anlamı : (Ok: Az ko da, sen ko.) Çok kandirilan, dostlarindan kazik yiyen bir insanin yakinisi. Bazen de, önerinin yani sira yardim da isteyen bir insanin kullandigi söz.

Atasözü : Alışmadık Götte tuman (Don) Durmaz.
Anlamı : Bir insan bir şeyi içine sindiremezse o işte başarılı olamaz.

Atasözü : Şanssız Deveyi Çölde Kutup Ayısı Sikermiş.
Anlamı : Çok şanssız olmak.

Atasözü : Eşşeği Siken, Ossuruğuna Katlanır..
Anlamı : Hamama giren terler.

Atasözü : İmam Ossurursa, Cemaat (çatır-çatır) Sıçar.
Anlamı : İnsanlar, liderlerinin yaptığını yapar.

Atasözü : Zaman Kötü, Kolla Götü.
Anlamı : Kendine dikkat et.

Atasözü : İşini Bilmedik Çavuşlar, Döner Götünü Avuçlar.
Anlamı : Başarısız olmak.

Atasözü : Ölüyü Çok Yıkarsan, Ya Ossurur Ya Sıçar.
Anlamı : Çok özenilen işler sonuca varmaz.

Hangi üniversiteye girebilirim ? İşte Puanlar

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, düzenlediği basın toplantısıyla sınav sonuçlarını ilişkin bilgi verdi. Yarımağan, 1 milyon 350 bin aday sınava başvurduğunu, bunlardan 1 milyon 324 bin adayın sınava girerken 26 bin adayın sınava girmediğini kaydetti. Yarımağan, adaylardan çeşitli nedenlerle 196’sının sınavının ise geçersiz sayıldığını belirtti.
 
Adaylar sonuçlarını, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2009.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek.

ÖSS’ye giren 1 milyon 294 bin adayın puanının hesaplanırken, yaklaşık 30 bin adayın puanlarının hesaplanamadı. Yarımağan, bu adaylar arasında 223 tanesinde ise kopya olayı tespit edildiğini belirtti.

Aldığınız puanla hangi üniversitelere girebilirsiniz.. İşte Tercih anahtarı

http://osstercih.mynet.com/

Hangi üniversiteye girebilirim ? İşte Puanlar

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, düzenlediği basın toplantısıyla sınav sonuçlarını ilişkin bilgi verdi. Yarımağan, 1 milyon 350 bin aday sınava başvurduğunu, bunlardan 1 milyon 324 bin adayın sınava girerken 26 bin adayın sınava girmediğini kaydetti. Yarımağan, adaylardan çeşitli nedenlerle 196’sının sınavının ise geçersiz sayıldığını belirtti.
 
Adaylar sonuçlarını, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2009.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek.

ÖSS’ye giren 1 milyon 294 bin adayın puanının hesaplanırken, yaklaşık 30 bin adayın puanlarının hesaplanamadı. Yarımağan, bu adaylar arasında 223 tanesinde ise kopya olayı tespit edildiğini belirtti.

Aldığınız puanla hangi üniversitelere girebilirsiniz.. İşte Tercih anahtarı

http://osstercih.mynet.com/

MSN ‘de Konuştuğun Kişinin İp Adresini Bulmak

Arkadaşlar bu programla chat yaptığınız birinin ip adresnini öğrenmek çok kolay.Yapmanız gereken öncelikle vereceğim programı yüklemek. yükledikten sonra chat yaptığınız kişiyle meselada msn de sesli görüşme ya da görüntülü konuşma yaptığınızda karşıdaki kişinin ip adresi kesin olarak beliriyor. Çünkü bu program bilgi akışını hangi ip adresleri arasına olduğunu gösteriyor. Hızlı veri aktarımının olduğu yer remote ip başlığı altındaki ip istediğiniz kişinin ip adresidir. buyrun bu resmi inceleyi

İndirmek İçin Tıklayın !

ÖSS Sınavı Birincileri ve Dereceye Girenlerin İsimleri Resimleri

Bugün açıklanan ÖSS sonuçlarında ÖSS Sözel ve Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Mustafa Öztürk’ün ilginç ders çalışma metotu şaşkınlık verdi.

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/934920090712035404743.jpg

ÖSS Sözel ve Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk’e birincilik getiren sınav hazırlığı ailesinin anlatımına göre kolay olmamış. Mustafa genelde geceleri ders çalışırken, aşırı derecede sınav hazırlığı ailesini korkutmuş. Baba ve anne, Mustafa’nın odasında sabaha kadar ders çalıştığını, duvarlara yazdığı ders notlarının halen yerinde durduğunu anlattı.

ÖSS sınavı Sözel ve Eşit Ağırlık bölümlerinde ayrı ayrı Türkiye birincisi olan Mustafa Öztürk’ün evinde büyük mutluluk yaşandı. Sınav sonuçlarının açıklandığı sırada heyecanın durakta olduğu Öztürk ailesi, çocuklarının birincilik sevincini telefonla kutlayabildi. Dershane tarafından 3 gün önce gezi için İstanbul’a götürülen Mustafa Öztürk, ÖSS sonuçlarının açıklandığı basın toplantısına katıldı ve birinci olduğunu burada öğrendi. Oğlunu telefonla arayarak birinci olmasını kutlayan ev hanımı anne Firdevs Öztürk, gözyaşlarını tutamadı. Çok heyecanlı olduğunu anlatan anne, çocuklarının bu başarısını beklediklerini hatırlattı. Firdevs Öztürk, birçok anne ve babanın çocuklarına ders çalışması için baskı uygularken kendilerinin de çocuklarına aşırı ders çalıştığı ve biraz ara vermesi için birçok kez uyarı yaptıklarını anlattı. Anne, Mustafa’nın, ‘Ben kendime göre program yaptım. Siz korkmayın’ ifadeleri kullanarak kendilerini rahatlattığını belirterek, “Okuldan gelir yemeğini yer ve dinlenirdi. Uyurdu. Gece kalkar ve sabaha kadar ders çalışırdı. Ben sürekli yanına gider ona bir şeyler hazırlardım. Sabaha kadar ders çalıştığını ve hiç taviz vermediğini gördüm. Tabi hem seviniyor hem de üzülüyordum. Çünkü bu yoğunlukta sınavda istediğini alamazsa psikolojik sorun yaşar endişemiz vardı. Ama hep o bizi rahatlattı ve öyle olmayacağını söyledi. Sınavdan çıktığında kucaklaştık ve iyi geçtiğini söyleyince mutlu olmuştuk” dedi.

Anne Firdevs Öztürk, Mustafa’nın çalışma odasını göstererek, odanın derli toplu olduğunu, ama çok sayıda kitap bulunduğunu belirterek, “Mustafa ders çalışırken ders notlarını da duvarlara yazdığını gördüm. Bir şey söylemedik. Bu şekilde derslerine çalıştı” dedi. Anne, Mustafa’nın duvarda yazılı olan ders notlarını silmediklerini ve o şekilde durduğunu ifade ederek, “Temennimiz her ailenin de çocuklarının böyle başarılarıyla mutlu olmaları” diye konuştu.
Mali müşavir olan baba Mehmet Öztürk, televizyondan haberi aldıklarında büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Mustafa gezi için İstanbul’a gitti. Biz de telefonla görüşerek bu sevinci paylaştık” dedi. Mustafa’nın ders çalışma saatinin fazla olması, geceden başlayarak sabaha kadar ders çalışmasının kendilerini korkuttuğunu anlatan Mehmet Öztürk, “Birçok kez fazla ders çalıştığı konusunda Mustafa’yı ikaz ettik. Ara vermesini bile istedim. Ama bizden daha sakin hareket ederek, ‘baba ben program yaptım. Buna uyacağım. Endişe etmeyin’ diyordu. Buna rağmen psikolojik olarak sorun yaşayacağını düşünüyorduk. Ama öyle olmadı. Allah korktuğumuzu bize yaşatmadı ve büyük bir sevinç yaşamamıza vesile olduk. Her ailenin bu tür sevinç yaşamasını isteriz” diye konuştu.

Aynı evde yaşayan babaanne Güfer Öztürk, her gece kalktığında Mustafa’nın ders çalıştığını gördüğünü anlatarak, “Ben okumadım. Ders çalışmak nedir bilmem. Ama her gece kalktığımda Mustafam ders çalışırdı. Uyku nedir bilmezdi. Seviniyoruz. Onunla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Mustafa’nın çalışma odasını açan anne Firdevs Öztürk, duvar üzerindeki ders notlarını gösterirken de gözyaşlarını tutamadı. Mustafa’nın odada çalıştığı ders kitaplarının fazla olması ve bilgisayarın kendi isteği üzerine bulunmaması da dikkat çekti.

Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi’ni birinci olarak bitiren Mustafa Öztürk, ÖSS Sözel-1 puan türünde ve eşit ağırlık-1 puan türünde Türkiye birincisi. ÖSS Sayısal-1 puan türünde ise Türkiye ikincisi oldu.

SAYISAL-1 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ YÜCEL: DOKTOR OLMAK İSTİYORUM

ÖSS Sayısal-1 puan türünde Türkiye birincisi Aydın Fen Lisesi mezunu Gülşen Yücel, doktor olmak istediğini belirterek, ”Manevi tarafı daha çok. Her türlü para kazanırız ama insanların ‘Sağolsun doktor hanım iyi etti’ demesi daha önemli” dedi.

Ailesi İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan, Aydın Fen Lisesinde yatılı olarak okuyan Yücel, İzmir’de sınava hazırlandığı dershanede düzenlenen basın toplantısında duygularını anlattı.

Yücel, ailesi, okul ve dershanesinin başarısında önemli rolü olduğunu, fen lisesi öğrencisi olarak böyle bir başarı elde edememesi halinde üzüleceğini söyledi.

Dershanede dereceye girmesi beklenen 14 arkadaşı ile sınava yönelik özel çalışma programı yürüttüklerini bildiren Gülşen Yücel, şöyle devam etti:

”Puanımı hesapladım, ilk 100′e girerim diye düşündüm. Doktor olmak istiyorum. Hacettepe İngilizce Tıp ya da Ege Üniversitesi olabilir. Sınava girecek arkadaşlara tavsiyem, eğer dershane ile hazırlanıyorlarsa konuları dershaneye göre götürsünler. İlerden ya da geriden konu çalışmasınlar.”

Gazetecilerin ”Neden doktor olmak istiyorsunuz?” diye sorması üzerine Yücel, ”Daha önceki isteğim  mühendislikti. Sonra doktor olmaya karar verdim. Manevi tarafı daha çok. Her türlü para kazanırız ama insanların ‘Sağolsun doktor hanım iyi etti’ demesi daha önemli” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğrencilerin eğitim imkanlarının sorulması üzerine de Yücel, ”Sistem en başta eleştirilecek şey. Önemli olan, var olan imkanları sonuna kadar kullanmak. Doğuda da olanaklar sınırlı ama onu da kullanmak gerek. Oradan Türkiye birincileri çıktı daha önce” yanıtını verdi.

  • -KENDİSİNE DE ZAMAN AYIRIYOR

    Gülşen Yücel, ÖSS’ye hazırlanırken ders dışında kendine de zaman ayırdığını, ders çalışırken yorulduğu anda dinlendiğini söyledi.
     

    Mali müşavir baba Mustafa Yücel de Gülşen’in ilkokuldan bu yana başarılı olduğunu, derece beklediklerini belirtti.

    Gülşen’in sistemli çalıştığını belirten Mustafa Yücel, kızlarına internet, TV gibi yasaklar koymadıklarını, hangi alanda eğitim alması kararını da kendisine bıraktıklarını ifade etti.

    Gülşen Yücel’in annesi Sevcan Yücel ile 9. sınıf öğrencisi kardeşi İlayda Yücel de toplantıya katıldı.

    YDS ALMANCA BİRİNCİSİ MERTCAN İPEK: HUKUK EĞİTİMİ ALMAK İSTİYORUM

    Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) Almanca birincisi Mertcan İpek, hukuk eğitimi almak istediğini söyledi.

    Özel Alman Lisesi mezunu olan İpek’in annesi Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nurcan İpek Çekmeköy’deki evlerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlunun Kıbrıs’ta tatilde olduğunu belirtti.

    Çocuklarının çok disiplinli olduğunu ve programlı bir şekilde ders çalıştığını anlatan anne İpek, ”Mertcan için çok yoğun bir seneydi, ÖSS’nin yanında okuduğu lisenin yaptığı Abitur sınavına da çalıştı. Almanya’da yüksek okul veya üniversite eğitimini mümkün kılan Abitur sınavında da dereceye girdi. Ben ‘istersen ÖSS’ye ağırlık ver’ dedim. Ama o ikisini de bırakmadı. Liseyi de birincilikle bitirdi. Çok mutluyuz” dedi.

    Baba Avukat Mehmet İpek de Mertcan’ın özellikle Hukuk Fakültesi’nde okumak istediğini söyledi.

    İpek, ”Eşim de ben de avukat olduğumuz için Mertcan hukuk eğitimi almak istiyor. Çok düzenli ve programlı çalıştı. Galatasaray Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk 100′e giren öğrencileri aldığını öğrendi. Kendisi eşit ağırlıkta da Türkiye 16′ncısı oldu. O nedenle hedeflerinin arasına girdi. Ama Almanya Düsseldorf University’de de eğitim almak istiyor. Bundan sonrası onun tercihi” diye konuştu.

    Almanya’da bir üniversitenin 4 yıllık eğitim bursu verdiğini kaydeden baba İpek, ”Mertcan sosyal yönü çok ağır basan bir çocuktu. Gitar çalıyordu, ayrıca dans etmeyi çok seviyordu. Ama bir sene bunları bıraktı ve derslerine odaklandı. Sonunda da tahmin ettiğimizden çok daha fazla başarılı oldu” dedi.

    Kıbrıs’ta tatilde olduğu için telefonda düşüncelerini dile getiren Mertcan İpek ise ”Hukuk eğitimi almak istiyorum. Almanca sınavı beklediğim bir sonuçtu. Galatasaray Üniversitesi için ilk 100′e girmeyi hedefliyordum. Türkiye 16′ncısı oldum. Bu benim için sürpriz oldu. Bundan sonrasını ailemle bir araya geldiğimde hep birlikte karar vermek istiyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.

    SÖZEL-1 VE EŞİT AĞIRLIK-1 TÜRKİYE İKİNCİSİ UÇARI: BU KADAR BÜYÜK BİR BAŞARIYI AÇIKÇASI BEKLEMİYORDUM

    Öğrenci Seçme Sınavında  (ÖSS) sözel-1 ve eşit ağırlık-1 türünde Türkiye ikincisi olan Semih Uçarı, bu kadar büyük bir başarıyı beklemediğini söyledi.

    Uçarı, bir dershanede gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süreli ve disiplinli bir çalışma sonucunda başarıya ulaştığını belirterek, başarıyı elde etmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

    Okuldaki sınavlarda da başarılı olduğunu ifade eden Uçarı, ”Nasip meselesi işte. Kazandım. Bu kadar büyük bir başarıyı açıkçası beklemiyordum. Bilkent veya Fatih üniversitelerinden birini düşünmekteyim. Bölüm olarak da elektrik elektronik veya bilgisayar mühendisliğini düşünüyorum” dedi.

    -BİRİNCİNİN AİLESİNDE SEVİNÇ-

    Sözel-1 ve Eşit Ağırlık-1 türünde Türkiye birincisi ve Sayısal-1′de de ikinci olan Mustafa Öztürk’ün babası Mehmet Öztürk, AA muhabirine, oğlunun insanlığa, topluma ve milletine hayırlı bir evlat olarak yeniden mücadelesine devam etmesini dilediğini söyledi.

    Böyle bir başarıyı kendisinden beklediklerini ifade eden Öztürk, ”Oldukça mutlu olduk ve sevindik. Herkese hayırlı, uğurlu olsun. Tüm çocuklar başarılı olsun isteriz” dedi.

    Başarılı öğrencinin annesi Firdevs Öztürk de oğluyla gurur duyduğunu belirterek, ”Ben şu anda oğlumdan daha heyecanlıyım. Oğlum derslerine çok çalışıyordu. Gece 11′de kalkar, sabaha kadar ders çalışırdı. Emeğinin karşılığını aldı” diye konuştu.

    Ağabey Abdullah Öztürk ise ”Hak ettiği bir başarıydı. Disiplinli ve düzenli çalıştı. Başarısında bunun katkısı olduğuna inanıyorum. Bir gün olsun, ‘artık yeter, buraya kadar’ dediğine şahit olmadım. Sürekli istekli ve heyecanlıydı” dedi.

    EŞİT AĞIRLIK-2 PUAN TÜRÜ’NDE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLAN CEMRE POLAT: HUKUK FAKÜLTESİNİ DÜŞÜNÜYORDUM, AMA HENÜZ KARARIMI VERMEDİM

    Seçme Sınavı (ÖSS) Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye 3′üncüsü olan, İzmir Atatürk Anadolu Lisesi mezunu Cemre Polat, hukuk fakültesini düşündüğünü, ancak tercihini henüz kesinleştirmediğini söyledi.

    Polat, İzmir Özel Batı Dershaneleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, sonuçları sabah televizyondan kendisinin uyuduğu bir sırada ailesinin öğrendiğini bildirdi.

    Dört yıl boyunca dershaneye devam ettiğini, her gün yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Torbalı’dan okuluna ve dershaneye geldiğini anlatan Cemre Polat, annesi Nursel’in ev kadını, babası Hakkı’nın öğretmen olduğunu, Hasan Polat adlı bir ağabeyi bulunduğunu kaydetti.

    Planlı bir ders programı uyguladığını ifade eden Cemre Polat, şöyle dedi:

    ”Sabah uyuyordum, ailem televizyon izliyormuş, birden evde aşırı sevinç yükselince kazandığını hissettim ve hemen yanlarına gittim. Sonucu ailemden öğrendim. Beni ilk kutlayan ailem oldu. Torbalı’da oturuyoruz, her gün İzmir’e gidip geldim, zor oldu, sıkıntısını çektim, ama bitti. Hukuk fakültesini düşünüyordum, ama kararımı henüz vermedim. Sonucu hocalarımla, ailemle oturup değerlendireceğiz. Henüz daha yeni yeni kendime geliyorum, çok heyecanlıyım. Ailemden sonra ilk tebrik eden yengem ve dershane yöneticilerimiz oldu.”

    -”BAŞARI BEKLİYORDUK”-

    Özel Batı Dershaneleri Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ali Kılınç ise Cemre Polat’ın 4 yıllık öğrencileri olduğunu, başarısının sürpriz olmadığını açıkladı.

    Öğretmenleri ve okul müdürünün böyle bir başarıyı Cemre’den beklediğini anımsatan Kılınç, kurum olarak 25 yıldır, her yıl bu tür başarılar elde ettiklerini hatırlattı.

    Üst sıralardaki başarı kadar, öteki çocukların da başarısını yakından takip ettiklerini dile getiren Kılınç, ”Başarılı öğrencilerimiz her yıl bize güç, sinerji, enerji veriyor. Müdür yardımız, rehber öğretmenimiz Cemre’nin çok başarılı olduğunu söylüyorlardı. Arkadaşlarımız bu başarıyı bekliyorlardı. Cemre’nin çok düzenli, disiplinli, hoşgörülü, sevecen, başarılı ve sessiz bir öğrenci olduğunu söylüyorlardı. Sabah basın toplantısında İzmir’i duyunca, Cemre olabileceği aklıma geldi” dedi.

    EŞİT AĞIRLIK-2′DE BİRİNCİ OLAN MÜCAHİT ERDOĞAN: CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖĞRENİMİME DEVAM ETMEK İSTİYORUM

    Öğrenci Seçme Sınavı’nda Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Mücahit Erdoğan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenimine devam etmek istediğini söyledi.

    İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan ve Eşit Ağırlık-2 puan türünde 300 puan alarak Türkiye birincisi olan Erdoğan, sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ”Öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme bana verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

    ”İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenimime devam etmek istiyorum” diyen Erdoğan, daha sonra da akademik kariyer yapmayı düşündüğünü bildirdi.

    Mücahit Erdoğan’ın babası Suat Erdoğan ise 20 yıllık öğretmen olduğunu ve çocuğunun başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ”Bu bir tesadüf değil, yıllardır planlı, programlı bir çalışmanın neticesinde bu başarı geldi. Başarılarının devam edeceğini ümit ediyorum. Kendisinden çok daha büyük başarılar bekliyoruz” diye konuştu.

    Anne Emel Erdoğan da çocuğunun başarısında dolayı çok mutlu olduğunu ve çocuğuna ilköğretimden bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

    SINAVDA EŞİT AĞIRLIK-2 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLAN MUSTAFA LÜTFİ EKER, HUKUK FAKÜLTESİ OKUMAK İSTİYOR

    Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre, Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan Mustafa Lütfi Eker, hukuk fakültesi okumak istediğini söyledi.

    Sonuçların açıklanmasının ardından yaz tatilini geçirdiği Adana’nın Karaisalı ilçesinden, emekli polis memuru babası Hasan Eker ile öğrenim gördüğü dershaneye gelen Eker, sevincini öğretmenleriyle paylaştı.

    Aldığı sonucu beklediğini belirten Eker, başarısını ise planlı ve disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu dile getirdi. Eker, öğrenim gördüğü Özel Burç Özgören Fen ve Anadolu Lisesi ile Işık Dershanesi yetkililerine de teşekkür ederek, hukuk fakültesinde okumak istediğini söyledi.

    Baba Eker ise oğlunun başarısı karşısında çok duygulandığını ifade ederek, ”Üniversiteyi de başarıyla bitireceğine eminin” dedi.

    Özel Burç Okulları Genel Müdürü Yılmaz Demir de hiç bir başarının tesadüf olmadığını dile getirerek, öğrencilerini kutladıklarını belirtti.

    SAYISAL-1 PUAN TÜRÜNDE ÜÇÜNCÜSÜ OLAN ALİ GÖKÇE’NİN İSE ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

    Sayısal-1 puan türünde üçüncü olan Ali Gökçe ise 2007′de 872′nci olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığını halen burada öğrenim gördüğünü belirtti.

    Ali Gökçe, işçi emeklisi olan babası Nabi ve ev hanımı annesi Nilüfer Gökçe başarısını paylaştı.

    Gökçe, bölüm değiştirmeyi düşünmediğini belirterek, sınava kendini denemek için girdiğini, çok büyük beklentilerinin bulunmadığını kaydetti.

    İLK ONU BEKLİYORDU İKİNCİLİK SÜRPRİZ OLDU

    Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) SÖZ-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan İlyas Avcı, ”İlk 10′a girmeyi bekliyordum ama ikinci olmak benim için de sürpriz oldu” dedi.

    Özel Nilüfer Lisesi öğrencisi İlyas Avcı, sonuçların açıklanmasının ardından kursa gittiği dershanenin Genel Müdürü Hicret Şen ile basın toplantısı düzenledi.

    Babası cumhuriyet savcısı, annesi öğretmen olan Avcı, elde ettiği dereceden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

    ”Üniversiteye, dershanemin verdiği çalışmalar doğrultusunda hazırlandım. Annem, dün, ‘İyi bir şey geliyor mu?’ diye sorunca, ‘Gelebilir, yarını bekleyelim’ dedim. İlk 10′a girmeyi bekliyordum ama ikinci olmak benim için de sürpriz oldu.”

    Avcı, Fatih Üniversitesi hukuk bölümünü tercih edeceğini kaydetti.

    Dershane Genel Müdürü Hicret Şen ise eğitime katkı sağlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, ”Bursa’nın temsili noktasında, Türkiye’de böyle bir dereceyle yer almanın mutluluğunu duyuyoruz” diye konuştu.

    Şen, dereceye giren öğrencileri İlyas Avcı’ya, otomobil hediye edeceklerini bildirdi.

    ÖSS SAYISAL-2 TÜRKİYE İKİNCİSİ ANIL AKYEL: SINAVA DERECE YAPMAK İÇİN GİRMEDİM, TÜRKİYE İKİNCİSİ OLMAYI BEKLEMİYORDUM

    Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Sayısal-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan Özel Antalya Fen Lisesi Öğrencisi Anıl Akyel, sınava derece yapmak için girmediğini, Türkiye ikincisi olmayı beklemediğini söyledi.

    Mersin’in Silifke ilçesinde tatilde bulunan Avni Akyel, AA muhabiri ile telefonla yaptığı görüşmede, sınava derece yapmak için girmediğini, Türkiye ikincisi olmayı beklemediğini belirtti. Akyel, Özel Antalya Fen Lisesi birincisi olduğunu, daha önce düzenlenen deneme sınavlarında Türkiye üçüncüsü ve iki kez Antalya birincisi olduğunu ifade etti.

    Silifke’den bugün karayolu ile Antalya’ya dönerek sevincini okul yöneticileri ve arkadaşları ile kutlamak istediğini bildiren Akyel, hedefinin makine veya otomotiv konusunda bir okulda okumak olduğunu kaydetti.

    Özel Antalya Koleji Liseler Müdürü Mustafa Çakır da Anıl Akyel’in okulun Fen Lisesi birincisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

    ”Anıl Akyel’in Türkiye’de ilk 10 arasına gireceğini umut ediyordum, ikincilik beklemiyordum. Çok mutlu olduk. Lise bölümünden 10 öğrencimiz ÖSS’de ilk bin arasında yer aldı. Türkiye’de ilk bin arasında sayısal puanda 7, eşit ağırlık puanında 2 ve yabancı dil puanında bir öğrencimiz yer aldı. Antalya’daki okullarımız eğitimde çok başarılı. Öğrencileri yetiştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum.”

    SAYISAL-2 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ ERMİŞ: ELİMDEN GELDİĞİNCE ÇALIŞTIM AMA HİÇBİR ZAMAN HIRS YAPMADIM

    ÖSS Sayısal-2 puan türünde 300 tam puan alarak Türkiye birincisi olan İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Çağatay Ermiş, sınava iyi hazırlandığını belirterek, ”Elimden geldiğince çalıştım ama hiçbir zaman hırs yapmadım” dedi.

    Ermiş, sınav sonucunun açıklanmasının ardından annesi Işık Ermiş, babası Dilaver Ermiş ile okulda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

    Sınavda başarılı olmak için iyi hazırlandığını bildiren Çağatay Ermiş, sınav sonrası soru cevapları kontrol ettikten sonra 2 yanlışı olduğunu tahmin ettiğini, 10-15 sorudan da emin olmadığını, bu nedenle Türkiye birinciliği beklemediğini söyledi.

    Ermiş, ”Elimden geldiğince çalıştım ama hiçbir zaman hırs yapmadım, çirkinleştirmedim. Yani sadece kendi yaptığıma baktım. Çok kişi çabalıyor ama sonuçta bir tane birinci var, o da bana denk geldi. Hayat devam ediyor, çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

    Çağatay Ermiş, ÖSS’ye hazırlanmak için son bir yıl bazı şeylerden ödün verdiğini, ancak ”asosyal bir yaşantısı olmadığını” ifade etti.

    -DOKTOR ANNE- BABANIN OĞLU, TIP OKUMAK İSTİYOR-

    Annesi ve babasının doktor olduğunu belirten Ermiş, ”Şu andaki en büyük hedefim, tıp yönünde. Bilim yapmak, ülkeme faydalı olmak istiyorum. Üniversite adı veremem. Ama özel okulda okumak farklı, daha iyi imkanlar sunuluyor” dedi.

    Çağatay Ermiş, gazetecilerin Doğu ve Güneydoğu’daki illerin başarısının düşük olması ile ilgili soru üzerine, ”herkesin benzer imkanlardan faydalanması gerektiğini, bu konuda yorum yapmanın haddini aşacağını” söyledi.

    -”ALLAH VERGİSİ ZEKA, ÜZERİNE EĞİTİM”-

    Çağatay Ermiş’in babası Dilaver Ermiş de mutluluğunu dile getirerek, ”Allah vergisi zeka, üzerine eğitim. Başarı, zeka artı çalışmaktır. Huzurlu ve düzenli aile ortamı da etkili” diye konuştu.

    Annesi Işık Ermiş ise Çağatay’ın hayatı boyunca planlı düzenli olduğunu, başarılara alışık olduklarını ifade etti.

    ÖSS BİRİNCİLERİ DOKTOR OLMAK İSTİYOR

    ÖSS’de sözel, eşit ağırlık, sayısal ve yabancı dil bölümlerinde birinciliği elde eden öğrencilerin ortak hedefi tıp fakültesi. Dereceye giren Kayserili Mustafa Öztürk, Şanlıurfalı Serhat Güzel, Mücahit Erdoğan ve Berkay Dertsiz doktor olmak istiyor.

    ÖSS’de Sözel-1, Eşit Ağırlık-1 Türkiye birincisi, Sayısal-1 ikincisi Mustafa Öztürk ile Yabancı Dil İngilizce Türkiye birincisi, Eşit Ağırlık-1 ve Sözel-1 puan türünde Türkiye üçüncüsü Berkay Dertsiz basın mensuplarına açıklama yaptı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın açıklamalarını televizyondan izleyen ve kendi isminin açıklanması ile büyük sevinç yaşayan Mustafa Öztürk, bu sevincini öğretmenleriyle paylaştı.

    Öztürk yaptığı açıklamada, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Öztürk, “Duygularım tarif edilemez. Kayseri’deki ailem ve hocalarım bu mutluluğu benimle paylaşıyor.” dedi. İdealinin vatana, millete hayrı dokunacak bir doktor olmak olduğunu söyleyen Öztürk., “Bu ülkeye insanlığa bir faydımız olur inşallah” dedi. Sınava hazırlanmanın sihirli formülünün “Sadece ve sadece çalışmak” olduğunu anlatan Öztürk, sabrettiğini ve hedefe ulaştığını dile getirdi. Çok ders çalıştığını anlatan Öztürk, “Ders dışında yemek yerdim, tuvalete giderdim.” dedi. Öztürk, Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih edeceğini açıkladı.

    Yabancı Dil İngilizce Alanında Türkiye birincisi, Eşit Ağırlık-1 ve Sözel-1 puan türünde Türkiye üçüncüsü Berkay Dertsiz, “Başarılı mıyım. Bilmiyorum .öyle gözüküyor. Bu bir araç. Benim hedefim tıp. Tıp okumak için araç. Yoluma devam edeceğim. Sıkı ve düzenli bir çalışmayla kazandım. Yan gelip yatmadım.” dedi. Yabancı dilde birinciliği beklemediğini söyleyen Dertsiz, “Babamın gazıyla sınava girdim. Onu beklemiyordum.” dedi. Dertsiz, ya Çapa ya Hacettepe Tıp Fakültesi’nde öğrenim görmek istediğini söyledi.

    Eşit Ağırlık-2 Türkiye birincisi Mücahit Erdoğan da yaptığı açıklama okuldaki arkadaşlarının çalışkanlığını görerek daha fazla çalışmaya başladığını ve arkadaş ortamınının önemini vurguladı. Rehberlik hocalarının düzenlediği programlarla derslerine çalıştığını belirten Erdoğan, “Sınavdan Türkiye birinciliğiyle çıkacağımı tahmin etmiyordum. Bu yolda hocalar uzman olduğu için onların tavsiyelerine uymak faydalı oldu. Hocalarımız tecrubeli olduğu için hedefe daha çok adapte oldum ve başarı bu şekilde kendiliğinden geldi” dedi. Bundan sonra ÖSS’ye girecek olan öğrencilerin başarılı olması için aile ve hocaların desteklerinin önemine dikkat çeken Türkiye birincisi Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih edeceğini ifade etti.

    Çocuklarından böyle bir başarı beklediklerini ifade eden Anne Emel Erdoğan, Mücahit’in tüm okul hayatı boyunca başarılı olduğunu kaydetti. Kendisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olduğunu dile getiren Baba Suat Erdoğan, “Mücahit’in önünde bundan sonra daha büyük aşamalar var. Her zaman onun kararlarına saygı duyduk” şeklinde konuştu.

    ÖSS’de EA 2 Türkiye 1.’si olan Fatih Fen Lisesi öğrencisi Şanlıurfalı Serhat Güzel, kendisine emeği geçen hocalarına teşekkür etti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih etmeyi düşündüğünü belirten Güzel, Televizyon izlemeyi sınav sürecinde bıraktığını kaydetti. Güzel, “Sabah saat 8′de çalışmaya başlayıp, akşam saat 23.00′de bırakıyorduk. Televizyonu bile izlerken, yeni bir reklam çıkmış diye izliyorduk” diye konuştu.

Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir Yasaklı Sitelere Girme [Resimli Anlatım]

Bilgisayarım > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları altında;

Internet erişimimize bağlı olarak “Çevirmeli , Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı” ayarlarımız bulunur.

 

Internet’e erişimi için kullandığınız ağ bağlantımıza (Lan, Wireless hangisini kullanıyorsak), faremizin (mouse) sağ tuşuyla tıklayıp “Özellikler”i seçelim. (Veya direk faremizle çift tıklayalım. Eğer bağlantı tipimiz kablosuz bağlantıysa açılan pencerede Özelliklere tıklayalım.)
Aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer bir bağlantı özellikleri penceresine ulaşmış olmamız gerekiyor.

Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) üzerine çift tıklayalım. (Veya seçili hale getirip Özelliklere tıklayalım..)

Önümüze “Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) Özellikleri” gelmiş olmalı. Buradaki ip ayarları, bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterir. IP ayarlarımızda herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. Bizim ilgilendiğimiz kısım, kırmızı çerçeve ile belirlenen DNS sunucu adres ayarlarının olduğu kısım.

Mevcut ayarlarınız “DNS sunucu adresini otomatik al” veya “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:” işaretli ve ADSL modem/router lokal ip adresi girili durumdadır. ADSL modeminiz dns’leri otomatik olarak TTNET’den alıp (TTNET DNS sunucu adresleri) bilgisayarınıza aktarır.

Biz bu noktada araya girip, yavaş ve sansürcü olan TTNET DNS sunucularını devreden çıkartıp, engellenen sitelere ulaşmak istiyorsak;
aşağıdaki DNS sunucu adreslerini, kırmızı çerçeve içersine aldığımız “Yeğlenen DNS sunucusu” ve “Diğer Dns Sunucusu” girmeliyiz.
Hızlı, sansürsüz DNS Sunucu adresleri:

Verizon (Level3) Public DNS Servers
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6
bu adreslerden iki tanesi girmemiz yeterlidir.

Yeğlenen DNS sunucusu: 4.2.2.1

Diğer Dns Sunucusu: 4.2.2.2

şeklinde girip Tamam‘a tıklayıp kaydetip çıkalım.

Bu DNS adresleri sayesinde, dns çözümlemenin hızlandığını ve internet sayfalarının daha hızlı açıldığına şahit olacaksınız.

Ve en önemlisi sevdiğiniz ve TTNET tarafından sansürlenen internet sitelerine sorunsuzca ulaşabileceksiniz.

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie