19 Ekim 2009 Pazartesi

Bloggerda Resimlere Yükleniyor Stili Eklemek

Kodunu bulun Ve CSS kodlarinin Oldugu Yere Aşşağidaki Kodlari Yapiştirin...

#yukleniyor img {

background-color:#FFF;
background-image:url(http://paylaskiresim.com/8366/mobhxjl37k.gif);
background-repeat:no-repeat;
background-position: center center;
}
–>

Yukaridaki Kodlari Yapiştirdiktan Sonra , Yapmaniz Gereken Tek şey
Aşşağidaki Kodlari Düzenliyerek Sitenize Eklemek Kolay GelsiN...

”"


İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema -Bloggerda Resimlere Yükleniyor Stili Eklemek - Resmin Üstüne gelince yükleniyor desin - blogger eklentileri - Blogger İpuçlari - Resmin üstüne gelince yükleniyor yazsin - resmin ustune gelince değişsin - Resmin ustune gelince - yükleniyor yazsin

Facebook Hesabi Silme Veya Dondurma


Facebook’ unda amacı dışına çıktığını ilk çıktığı gibi olmadığını düşünüp hesabınızı kapatmak istiyorsanız bu yazıda nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Facebook iki türlü hesap kapatma yöntemi var. Birinci yöntem hesap dondurma bu geçici bir yöntemdir. Tekrar kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınızda tüm profiliniz eskisi gibi açılır. Bu işlem derin dondurucuya koyduğunuz bir gıdayı saklayıp belli bir süre kullanıcağınız zaman dışarı çıkarıp bir süre beklediğinizde taze olarak kullanırsınız. Facebook’ un yaptığıda aynı bu şekilde oluyor.

İkinci bir yöntem ise kesin olarak açılan hesabın kapatılmasını sağlıyor. Facebook’ a yüklediğiniz tüm bilgiler geri gelmecek şekilde siliniyor.. Bu yöntemi pek bilen kişi olmadığını düşünüyorum google aramalarımda hep anlatılan yöntem hesap dondurma işlemi olduğunu gördüm..

1. Facebook’ ta Hesabımı Dondur ;

Facebook hesabınıza buradan giriş yapın. Sağ üst köşede bulunan Ayarlar | Hesap Ayarlarını tıklayın..

Hesabım kımında bulunan Hesabı Dondur yazısının karşısında bulunan Dondur yazısını tıklayın..

Açılan sayfada Facebook sizden üyeliğinizi neden dondurmak istediğinizi öğrenmek istiyor bunuda küçük bir form ile yapıyor.

Zorunlu girmeniz gereken kısım Neden Hesabımı donduruyorsun: sorusuna cevap vermeniz gerekiyor. Aşağıdaki seçeneklerden birisini seçmeniz gerekiyor. Kapatma nedeniniz seçeneklerde yoksa Diğer seçeneğini seçip aşağıdaki Lütfen biraz daha bilgi ver kısmına yazabilirsiniz.

Son önemli nokta ise E-Posta alınmasını durdurma: bu seçeneği işaretlemezseniz arakadaşlarınızı sizi guruplara davet edebilir, mesaj ve listelerine ekleyebilirler ve bu eylemler sonucu bildirim mailli alabilirsiniz. Bunun için E-posta alınmasını durdurma seçeneğini işaretleyin..

Seçeneğin altında ise küçük not olarak belirtilmiş : “Not: Hesabını dondurduktan sonra bile, arkadaşların seni etkinliklere davet edebilir, fotoğraflarda etiketleyebilir ya da gruplara davet edebilir. Bu onay kutusunu işaretlersen, arkadaşlarından bu tür e-posta davetleri ve bildirimler ALMAZSIN.”

Bu işlemlerden sonra Hesabımı Dondur’ a basarak hesabınızı geçici olarak dondurmuş olursunuz.

2. Yöntem ise Hesabın Silinmesi ;

Facebook hesabınıza buradan giriş yapın. Sayfanın sağ alt köşesinde bulunan Yardım linkini tıklayın..

Yardım Merkezi sayfasında Facebook Kullanımı kısmında bulunan Gizlilik linkini tıklayın..

Bu aşamadan sonra Türkçe dil desteği olmadığı için sağ kısımında Kullanılabilen Diller’ den English seçiniz.

Privacy sayfasında alt kısımda bulunan I want to permanently delete my account linkini bulup tıklayın..

I want to permanently delete my account yazınını tıkladığınızda açılan bu yazının sonunda bulunan here linkini tıklayın..

Bir daha Facebook’u kullanmayacağınızı düşünüyorsanız ve hesabınızın silinmesini istiyorsanız, bunu halledebiliriz. Fakat bu işlemden sonra hesabınız tekrar etkinleştirilemeyeceğini, ayrıca eklediğiniz bilgi veya içeriğe de erişemeyeceğinizi hatırlatırız. Hesabınızı silmek istiyorsanız, “Gönder” tuşuna tıklayınız.

Bu işlemden sonra hesabınızdaki resimler mesajlar ve diğer bilgiler siliniyor…

Kaynak: Nuri Uyar





İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema - Facebook Hesabi Silme - Facebook Nasil Silinir - Facebook üyeliğimi silme - facebook üyeliğimi silme dondurma - facebook hesap - facebook - Teknoloji Blogu - Rahatsizadam - Facebook Üye Olma

2010 ÖSS Sistemi (YGS VE LYS) - Bilgiler Güncellendi ve Ayrıntılı Sunum Eklendi!

2010 YGS VE LYS (21–22 ve 23 Temmuz Açıklamaları ile güncellenmiştir)

Ayrıntılı YGS ve LYS sunumu indir: http://www.mircscriptleri.net/murato...av.sistemi.ppt


Önemli Not-1: Bu yazı 21-22-23 Temmuz YÖK toplantısından sonra yapılan yazılı ve sözlü açıklamalara dayanılarak oluşturulan kesin bilgileri içerir.

Önemli Not-2: Bu yazıdaki bilgileri düzenleyip, daha anlaşılır hale getiren ben bir öğrenci değil, Bir "Rehber Öğretmeniyim". Bu nedenle yanlış anlaşılmaya açık olmayacak şekilde bu bilgilere tamamen güvenebilirsiniz.

Önemli Not-3: ÖSYM hangi bölümün hangi puan türünden alınacağını TASLAK olarak belirledi. Bu belirleme %100 kesinlik taşımayıp 2010 Başvuru kılavuzunda kesinlik arzeden hallerini yayınlayacaktır. Fakat bu listedekilerin çok ufak çapta değişebilme ihtimalinin olabileceğini de vurgulandı. Aşağıda hem 4 yıllık hem de 2 yıllık taslak listelerinin linkleri verilmiştir.

4 Yıllık bölümlerin puan türüne göre tablo halindeki listeleri için: http://www.mircscriptleri.net/murato....tablolari.xls (Excel programı yüklüyse bunu indiriniz)

4 Yıllık taslak listesi: http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.a...1B1B4E040010B6

2 Yıllık taslak listesi: http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.a...41590025722309


Önemli Not-4: Taban puanların en geç sonbaharda 2010 ÖSYS Kılavuzu'nda açıklanacağını bildirdi.

Önemli Not-5: Sınavsız geçiş kesin olarak kalkmadı. Seneye uygulanmaması için sözel olarak bir açıklama yapıldı. Fakat bunun için hiçbir resmi işlem ve girişim yapılmadı. Kesin olarak kalkması için "Yasal bazı düzenlemeler yapılması gerekmektedir."


KATSAYI DÜZENLEMESİ
''-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı'ndaki (LYS) ağırlıklı puanların her biri, kendi içinde 100–500 arasındaki puanlara dönüştürülecek

-Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) en büyüğü 500, en küçüğü 100 olacak şekilde hesaplanacak

-Yerleştirme puanları hesaplanırken AOBP 0.15 katsayısı ile çarpılacak

-Adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanlar kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde AOBP'leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak ve bulunan değer, 0.15 katsayısı ile hesaplanan puana eklenecek

- Üniversitede bir bölüm kazanıpta gitmeyen (Açıköğretimin kontenjansız bölümleri hariç) öğrenciler o sene tekrar sınava girdiklerinde AOBP'leri 0.15 katsayısı yarı yarıya düşürülerek 0.075 ile çarpılacak.

-Meslek lisesi mezunu adayların ek puanla girebildikleri kendi alanlarındaki her program için bir LYS puan türünün yanı sıra bir de YGS puan türü belirlenecek. Meslek lisesi mezunu olup olmadığına bakılmaksızın, adayların bu programlara yerleştirilmesinde her iki türden puanlarının büyük olanı esas alınacak.''


ORTA ÖĞRETİM BAŞARI PUANI UYGULAMASI NASIL OLACAK?
Ortaöğretim Başarı Puan Puanı (OBP) ve Ağırlıklı Orta Ortaöğretim Başarı Puan (AOBP) Değer Aralıkları 50–100 yerine 100–500 olacaktır ve OBP ve AOBP mevcut hesaplama yöntemine göre hesaplanacak.

YERLEŞTİRME PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?
1) Yerleştirme puanları hesaplanırken, Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) 0,15 ile çarpılarak sınav puanlarına (YGS ve LYS puanları) eklenecektir.

Y-YGS = YGS + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-MF = LYS-MF + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-TM = LYS-TM + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-TS = LYS-TS + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-DİL = LYS-DİL + (0,15 x AOBP)



LYS, YGS ve AOBP puanların büyük değeri 500 olduğu için, yerleştirme puanının en büyük değeri:
500 + (0,15 x 500) = 575 olacaktır.


Not: Eski 100–300 puan aralığı sisteminde AOBP’nin getirisi %21 oranında (en fazla 80 net puan geliyordu) etkisi vardı. Yeni 100–500 puan aralığı sisteminde ise AOBP’nin getirisi %13 oranına (en fazla 75 puan gelecek) düşürüldü.

2) Meslek Lisesi ve öğretmen lisesi çıkışlı adaylar kendi alanlarındaki lisans programlarına yerleştirilirken yerleştirme puanlarına eklenecek ek puan (0,06 x AOBP) olarak hesaplanacaktır.

Ek puanın en büyük değeri
500 x 0,06 = 30 olacaktır.
Yani Meslek lisesine en fazla 30 ek puan gelebilecek.

3) Bir önceki yıl bir yükseköğretim programına merkezi sistemle yerleştirilen veya önkayıtla kaydolan adayların yerleştirme puanları hesaplanırken 0,15 ve 0,06 katsayılarının yarısı alınacaktır. (0,15 yerine 0,075; 0,06 yerine de 0,03)


ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANIP TEKRAR SINAVA GİRMEK İSTEYENLERİN GENE PUANLARI KIRILACAK!
Üniversitede bir yere yerleşen ve tekrar o yıl sınava giren kişinin ciddi derecede puanı kırılıyordu. Bu yıl da puanı kırılacaktır. Fakat bu yıl sadece bu kırılma oranı biraz daha azalmıştır. Eskiden AOBP'den en fazla 80 net puan alan bir öğrencinin puanı, 0.3 ile çarpıldığı zaman 30'a kadar düşüyordu. Bu düşüş; 100–300 puan aralığına sahip bu sistemde etkisini çok fazla göstermekteydi. Yani %21 etkiye sahip AOBP, 0.3 ile çarpıldığı zaman toplam puana etkisi %7,8'e kadar düşüyordu.

Fakat yeni sistemde AOBP’den en fazla 75 net gelen bir öğrencinin puanı yarıya inecek. Yani 37,5 puan gelecek. Oysa eski sistemde bu kırılma yarıdan daha fazlaydı. Yani kayıp daha çoktu.

Ayrıca yeni sistemde AOBP’nin toplam puana etkisi %13'e kadar düştüğü için, üniversitede bir yere yerleşen (Açık öğretim hariç) bir öğrenci, tekrar sınava girmek isterse AOBP'si yarı yarıya azaldığı zaman etkisini % 6,5'a kadar düşürecektir.

Not: 4 yıllık Açık öğretim bölümlerinde “İngilizce öğretmenliği ve Okul Öncesi öğretmenliği” hariç bir açıköğretim bölümüne yerleşen bir öğrenci ertesi yıl sınava girdiği zaman hiçbir şekilde puanı kırılmayacaktır.


ORTAK ALAN DİYE BİR ŞEY ARTIK YOK!

Bu katsayı düzenlemesine göre: gelecek yıldan itibaren TEK KATSAYI uygulaması uygulanacak. Buna göre şu yorumu rahatlıkla edebilirsiniz: Bugünkü anlamıyla EA–2 öğrencisi puanı kırılmadan tıpkı Sözel–2 öğrencisi gibi tarih, coğrafya bölümünü de tercih edebilecek. Aynı şekilde Bugünkü manasıyla Sayısal–2 öğrencisi de puanı kırılmadan tıpkı EA–2 öğrencisi gibi Hukuk’u, tıpkı sözel öğrencisi gibi Tarih, Coğrafyayı seçebilecek.

Yani dileyen dilediği bölümü tercih edebilecek.


MESLEK LİSELİLERİNİ İLGİLENDİREN KONU VE ÖNLİSANS (2 YILLIK) PROGRAMLAR
Meslek liselileri kendi alanlarında 4 yıllık bir bölüme gitmek istiyorlarsa sadece YGS sınavına girmeleri yeterli olacak. (Ayrıca 2 yıllık tercihler içinde YGS sınavından alınan puan kullanılacak)

Fakat Meslek liselilerine getirilen ayrıca bir güzellik: Eğer LYS sınavlarına da girmişse ve LYS puanı daha yüksekse Meslek liseli bu daha yüksek puan olan LYS puanını kullanabilecek. Bundan dolayı Sadece YGS'nin yanı sıra LYS puanları da önlisans (2 yıllık) programlara girerken geçerli olabilecek.

ÖNEMLİ NOT: Taban puanların en geç sonbaharda 2010 ÖSYS Kılavuzu'nda açıklanacağını bildirdi.


YGS TESTLERİNİN LYS PUANLARINA KATKISI NE KADAR?

YGS sınavındaki testler LYS puan türlerinin hesaplanmasına etkisi %40 olacak. Yani MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1 ve TS-2 puan türlerinin her birine katkısı %40 olacak.

Bu %40 etkiyi MF–1 puan türünü örnek göstererek şöyle açıklayabiliriz.

MF–1 Puan türünü oluşturan testlerin ağırlıkları şöyledir: Türkçe yüzde 11, Temel Matematik yüzde 16, Sosyal yüzde 5, Fen yüzde 8, Matematik yüzde 26, Geometri yüzde 13, Fizik yüzde 10, Kimya yüzde 6 ve Biyoloji yüzde 5;

Türkçe %11 (YGS’de yer alan 40 Türkçe)
Temel Matematik %16 (YGS'de yer alan 40 Mat–1)
Sosyal %5 (YGS'de yer alan 40 Sosyal–1)
Fen %8 (YGS'de yer alan 40 Fen–1)

Görüldüğü gibi YGS sınavında yer alan testlerin MF–1 puan türüne getirisi, yüzdelikleri topladığımızda %40’tır.



LYS TESTLERİNİN LYS PUANLARINA KATKISI NE KADAR?

LYS testlerinin LYS puan türlerine katkısı %60'dır. Bu %60 etkiyi MF–1 puan türünü örnek göstererek şöyle açıklayabiliriz.


MF–1 puanının oluşmasında %60 pay oluşturan LYS testlerin ağırlıkları şöyledir:

Matematik %26 (LYS-1 sınavındaki 50 matematik)

Geometri %13 (LYS-1 sınavındaki 30 geometri)
Fizik %13 (LYS-2 sınavındaki 30 fizik)
Kimya %6 (LYS-2 sınavındaki 30 kimya)
Biyoloji %5 (LYS-2 sınavındaki 30 biyoloji)

Not: LYS Sınavı ayrıntıları adlı başlığın 6. maddesinde diğer puan türlerinin dağılımı verilmiştir.





YGS SINAVI (1.SINAV) TÜM AYRINTILARI
1- YGS sınavına kimler girecek: YGS’ye ister 2 yıllık, isterse 4 yıllık bir bölüm isteyen herkes girme zorundadır. (Yetenek sınavlarıyla üniversiteye gitmek isteyen, polis meslek yüksek okuluna başvurmak isteyen adaylar için de bu geçerlidir.)

2- YGS sınavında nerelerden soru gelecek: YGS’de testlerde sorumlu olunan konular Ortak müfredata dayalı testler (Lise–1 konuları) olacak. Yani tüm okul türleri ve alanlarda okutulan derslerle ilgili sorular sorulacak. Yani 2009 ÖSS’deki ilk dört testi içeren aynı konular ve aynı soru tarzları olacaktır.

3- YGS sınavı ne zaman yapılacak: YGS sınavı 11 Nisan Pazar günü 09.30 yada 10:00'da yapılacak.

4- YGS sınavında testlere göre sorulacak soru sayıları: YGS’de Türkçe, Temel Matematik (Geometri dâhil), Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testinin her birinden 40'ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltilecek. Adaylara toplam 160 dakika süre verilecek.

Türkçe Testi: 40 tane (Dil bilgisi soruları var fakat kaçı dil bilgisi olduğu belli değildir.)
Temel Matematik Testi: 28 Mat-1 + 12 Geometri
Sosyal Bilimler Testi: 17 Tarih + 13 Coğrafya + 10 Felsefe
Fen Bilimleri Testi: 14 Fizik + 13 Kimya + 13 Biyoloji


5- YGS sınavının yapılış şekli nasıl olacak: Tek sınav halinde bu sınav yapılacaktır. Ve tek soru kitapçığı ve tek cevap kâğıdı kullanılacaktır.

6- YGS sınavında nasıl bir puan hesaplaması ve puan türleri kullanılacak: YGS sınavı için altı ayrı puan türü hesaplanacak. YGS 1-2 bugünkü Sayısal-1, YGS 3-4 bugünkü Sözel-1, YGS 5-6 bugünkü Ea-1 puanlarının yerine kullanılacak.

YGS-1 Puan türünde(SAY-1): Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 40, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 30;
YGS-2 Puan türünde (SAY-1): Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 30, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 40;

YGS-3 Puan türünde (SÖZ-1): Türkçe'nin ağırlığı yüzde 40, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 30, Fen'in ağırlığı yüzde 10;
YGS-4 Puan türünde (SÖZ-1): Türkçe'nin ağırlığı yüzde 30, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 40, Fen'in ağırlığı yüzde 10,


YGS-5 Puan türünde (EA-1): Türkçe'nin ağırlığı yüzde 37, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 33, Sosyal'in ağırlığı yüzde 20, Fen'in ağırlığı yüzde 10,
YGS-6 Puan türünde (EA-1): Türkçe'nin ağırlığı yüzde 33, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 37, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 20 olacak.

7- YGS puanları nerelerde ve nasıl kullanılabilecek: 2009'da Sayısal–1, Sözel–1, EA–1 ile girilen 4 yıllık lisans programların bir kısmına ve 2 yıllık bölümlerin hepsiyle YGS puanıyla girilecek.

YGS puanları 100 ile 500 arasındaki ham puanlardan oluşacak. (Eski sistemde en düşük, 100 en yüksek 300 idi.) Bu ham puana okul puanınız eklendiğinde en fazla 575 olabilecek. Meslek liselilerine kendi alanlarını seçtikleri takdirde ek en fazla 30 puan kadar gelebilecek. Yani meslek liselilerin toplam puanları en fazla 605 puan (500+75+30=605) olabilecek.

Bu sınavda elde edilecek puanlar sonucunda üç taban puan oluşacak.

Bir tanesi Önlisans Taban Puanı–1: Bu taban puanını geçen adaylar önlisans (2 yıllık) programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. Yani bu seneki 145'in karşılığı olacak.

İkinci bir taban puanı: LYS sınavlarına katılma hakkı sağlayacak. Yani bu seneki 165’in karşılığı olacak.

Üçüncü taban puan: Bazı 4 yıllık lisans programlarını (Eski ÖSS şeklinde söyleyecek olursak birinci bölümdeki Ea-1, Sözel-1 ve Say-1 bölümlerinin bazıları) tercih etmek için kullanılacak.





LYS SINAVLARININ TÜM AYRINTILARI

1- LYS sınavlarına kimler girebilecek: YGS sınavında belirlenen taban puanı geçen herkes isterse LYS sınavlarına girebilecek. Yani Meslek liselilerde tıp, hukuk, psikoloji, tarih, coğrafya gibi bölümleri seçmek isterlerse LYS sınavlarına girebileceklerdir. Ayrıca açıklamanın ilk başlarında da ifade ettiğim gibi “Meslek liseliler eğer LYS sınavlarına da girmişse ve LYS puanı daha yüksekse, Meslek liseli bu daha yüksek puan olan LYS puanını kullanabilecek. Bundan dolayı sadece YGS'nin yanı sıra LYS puanları da önlisans (2 yıllık) programlara girerken geçerli olabilecek.

2- LYS sınavları ne zaman yapılacak: LYS'nin Haziran ayının ikinci yarısında (19-20, 26-27 Haziran) bir ya da iki hafta sonunda yapılacak.

19 Haziran Cumartesi saat 10.00'da LYS-1 (Matematik-Geometri)
19 Haziran Cumartesi saat 14.00'da LYS-5 (Yabancı Dil Sınavı)
20 Haziran Pazar saat 10.00'da LYS-4 (Sosyal Bilimler-2= Tarih, Felsefe Grubu, Coğrafya-2)
26 Haziran Cumartesi saat 10.00'da LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya-1)
27 Haziran Pazar saat 10.00'da LYS-2 (Fen-2 = Fizik, Kimya, Biyoloji)

3- LYS sınavlarında nerelerden soru gelecek? Yani Müfredatta nereden sorumluyuz?: 2009 ÖSS’deki ikinci bölüm testlerindeki müfredatın aynısı gelecek. Yani Lise-2, Lise-3 ve Lise-4 sınıflarında işlenen konulardan soru gelecek. Soru tarzı ise bu sene gerçekleşen 2009 ÖSS sisteminin ikinci bölüm testlerinde sorulan soru tarzlarıyla paralellik gösterecektir.

4- YGS sınavında Testlere ve Derslere göre sorulacak soru sayısı ne kadar olacak ve yapılış şekilleri nasıl olacak: Sınavın ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ise soru sayıları ve süreleri testlere göre değişecek.


LYS-1 (Matematik-Geometri): 50 Matematik + 30 Geometri (8 Tanesi Analitik Geometri)

- 50 Matematik sorusuna 75 dakika, 30 Geometri sorusuna 45 dakika süre verilecek. (Yani toplamda süre 120 dakika verilecek.)

- Matematik ve geometri testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler kullanılacak.
- Cevap kağıdı iki test için ortak olacak.


LYS-2 (Fen Bilimleri): 30 Fizik + 30 Kimya + 30 Biyoloji

- 30 Fizik sorusuna 45 dakika, 30 Kimya sorusuna 45 dakika, 30 Biyoloji sorusuna 45 dakika verilecek. (Yani toplamda 135 dakika verilecek.)

- Fizik, kimya ve biyoloji testleri için ayrı soru kitapçığı ve ayrı süreler kullanılacak.
- Cevap kâğıdı üç test için ortak olacak.


LYS-3'ün (Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya 1 Sınavı): 56 Türk Dili ve Edebiyat + 24 Coğrafya–1

- 56 Edebiyat sorusuna 85 dakika, 24 Coğrafya–1 sorusuna 35 dakika süre verilecek. (Yani toplamda 120 dakika süre verilecek.)

- Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya -1 testi için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler kullanılacak.
- Cevap kağıdı, iki test için ortak olacak.


LYS-4'ün (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe Grubu testi): 44 Tarih + 16 Coğrafya–2 + 30 Felsefe Grubu (10 Psikoloji, 10 Sosyoloji, 10 Mantık)

- 44 tarih sorusuna 65 dakika, 16 Coğrafya–2 sorusuna 25 dakika, 30 Felsefe grubu sorusuna 45 dakika süre verilecek. (Yani toplamda 135 dakika süre verilecek.)

- Ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler kullanılacak.
- Cevap kağıdı, üç test için ortak olacak.


LYS-5'in (Yabancı Dil): Soru sayısı 80, süresi 120 dakika olacak. Yabancı dil testi için tek soru kitapçığı ve tek cevap kağıdı kullanılacak."


5- LYS sınavında nasıl bir Puan hesaplaması ve Puan türleri kullanılacak: İkinci aşama olan LYS'nin Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM), Türkçe-Sosyal (TS) ve Dil puan türü gruplarının her birinden birden fazla puan türü oluşturuldu.

MF puan türü grubu: MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4,
TM puan türü grubu: TM-1, TM-2 ve TM-3,
TS puan türü grubu: TS-1 ve TS-2,
Dil puan türü grubu: DİL-1 ve DİL-2


6- LYS puan türleri ALANLARA göre nerelerde kullanılacak ve derslerin getirdiği puan ağırlıkları nasıl olacak: ÖSYM hangi bölümün hangi puan türünden alınacağını TASLAK olarak belirledi. Bu belirleme %100 kesinlik taşımayıp 2010 Başvuru kılavuzunda kesinlik arzeden hallerini yayınlayacaktır. Fakat bu listedekilerin çok ufak çapta değişebilme ihtimalinin olabileceğini de vurgulandı. Aşağıda hem 4 yıllık hem de 2 yıllık taslak listelerinin linkleri verilmiştir.

4 Yıllık taslak listesi:
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.a...1B1B4E040010B6

2 Yıllık taslak listesi:
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.a...41590025722309



A- MF grubundaki puan türlerinin ağırlıkları ve kullanılacak alanları



MF–1 Puan türü: Aktüerya, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İstatistik, Matematik, Matematik öğretmenliği, Matematik Mühendisliği, Uygulamalı Matematik, Şehir Bölge ve Planlama gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 11, Temel Matematik yüzde 16, Sosyal yüzde 5, Fen yüzde 8, Matematik yüzde 26, Geometri yüzde 13, Fizik yüzde 10, Kimya yüzde 6 ve Biyoloji yüzde 5

MF–2 Puan türü: Biyoloji, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fizik ve Kimya Öğretmenlikleri, Kimya Mühendisliği, Fen Bilgisi öğretmenliği, Deri ve Orman Mühendislikleri, Peyzaj Mimarlığı gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 11, Temel Matematik yüzde 11, Sosyal yüzde 5, Fen yüzde 13, Matematik yüzde 16, Geometri yüzde 7, Fizik yüzde 13, Kimya yüzde 12, Biyoloji yüzde 12

MF–3 Puan türü: Tıp,Diş Hekimliği, Eczacılık, Genetik ve Biyomühendislik, Gıda Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Beslenme ve Diyetetik, Biyomühendislik, Veteriner gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 11, Temel Matematik yüzde 11, Sosyal yüzde 7, Fen yüzde 11, Matematik yüzde 13, Geometri yüzde 5, Fizik yüzde 13, Kimya yüzde 14 ve Biyoloji yüzde 15

MF–4 Puan türü: Bilgisayar, Bilgisayar sistemleri, İnşaat, Makine, Çevre, Deniz ulaştırma, Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Gemi inşaatı Mühendislikleri gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 11, Temel Matematik yüzde 14, Sosyal yüzde 6, Fen yüzde 9, Matematik yüzde 22, Geometri yüzde 11, Fizik yüzde 13, Kimya yüzde 9 ve Biyoloji yüzde 5

B- TM grubundaki puan türlerinin ağırlıkları ve kullanılacak alanları


TM–1 Puan türü: İktisat, İşletme, Maliye, ÇEKO, Ekonomi, Bankacılık ve Sigortacılık (Fakülte) Turizm ve Otelcilik (Fakülte) gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 14, Temel Matematik yüzde 16, Sosyal yüzde 5, Fen yüzde 5, Matematik yüzde 25, Geometri yüzde 10, Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 18 ve Coğrafya–1 yüzde 7

TM–2 Puan türü: Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Sınıf Öğretmenliği, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 14, Temel Matematik yüzde 14, Sosyal yüzde 7, Fen yüzde 5, Matematik yüzde 22, Geometri yüzde 8, Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 22 ve Coğrafya–1 yüzde 8

TM–3 Puan türü: Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Antropoloji, Arkeoloji gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 15, Temel Matematik yüzde 10, Sosyal yüzde 10, Fen yüzde 5, Matematik yüzde 18, Geometri yüzde 7, Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 25 ve Coğrafya–1 yüzde 10.

C- TS grubundaki puan türlerinin ağırlıkları ve kullanılacak alanları


TS–1 Puan türü: Coğrafya, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Radyo ve Televizyon, Halkla İlişkiler, Gazetecilik gibi bölümler için kullanılacak.

Türkçe yüzde 13, Temel Matematik yüzde 10, Sosyal yüzde 12, Fen yüzde 5, Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 15, Coğrafya–1 yüzde 8, Tarih yüzde 15, Coğrafya–2 yüzde 7 ve Felsefe Grubu yüzde 15

TS–2 Puan türü:
Türkçe öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı, Tarih, Sanat tarihi, Sümeroloji, Hititoloji gibi bölümler için kullanılacak.


Türkçe yüzde 18, Temel Matematik yüzde 6, Sosyal yüzde 11, Fen yüzde 5, Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 25, Coğrafya–1 yüzde 5, Tarih yüzde 15, Coğrafya–2 yüzde 5 ve Felsefe Grubu yüzde 10


D- DİL grubundaki puan türlerinin ağırlıkları ve kullanılacak alanları


DİL–1 puan türü: Bu puan türü İngilizce, Almanca ve Fransızca Yabancı Dil Programları için kullanılacak.

Türkçe yüzde 15, Temel Matematik yüzde 6, Sosyal yüzde 9, Fen yüzde 5 ve Yabancı Dil yüzde 65

DİL–2 puan türü: Bu puan türü
İngilizce, Fransızca ve Almanca dışında eğitim yapan programlar için (Fars Dili ve Edebiyatı, Japon Dili ve Edebiyatı gibi) kullanılacaktır.

Türkçe yüzde 25, Temel Matematik yüzde 7, Sosyal yüzde 13, Fen yüzde 5 ve Yabancı Dil yüzde 50 olarak belirlendi.






7- LYS puanları en fazla ne kadar olabilecek: Meslek liselilerin kendi alanlarında girdikleri programlar hariç, alınabilecek en yüksek puanın 575 olacak.

Meslek lisesi ve öğretmen liseli çıkışlı adaylara kendi alanlarındaki lisans programlarına yerleştirilirken verilecek ek puan ile hesaplama yapıldığında ise, alınabilecek en yüksek puanın 605 olduğunu söyledi.

kamu 32 bin personel alımı 2009



Bu haberimiz yeni bir memur alımı ile ilgili.Devletin 2010 bütçesinin belli olmasından sonra kamuya eleman alınacağı duyuruldu. Hükümetin 2010 bütçesi belli oldu.32 bin memur alınacak. Peki hangi kurum nereye kaç eleman alacak? Detaylar haberimizin devamında.


TBMM'ye sunulan 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısına göre, yeni yılda kamuya açıktan atama yoluyla 32 bin yeni memur alınacak.

Tasarının kadroların kullanımına ilişkin esasları düzenleyen maddesine göre, kamu idare, kurum ve kuruluşları serbest memur kadrolarına 2009 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde açıktan ya da diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle atama yapabilecek. Böylece 2009 Bütçesinde yüzde 25'e düşürülen atama ve nakil limiti, yeni yılda da aynen geçerli olacak.

Söz konusu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak idare, kurum ve kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 4 bin adet, diğerleri için de ilave 21 bin atama izni verilebilecek.

Bu çerçevede, üniversiteler açıktan atama yoluyla 4 bin, diğer bütçeli kuruluşlar ise 21 bin yeni memur alımında bulunacak.

ÜNİVERSİTELERE 7 BİN AKADEMİK PERSONEL ALINACAK

2010 Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısında üniversitelere yeni yılda 4 bin memurun yanı sıra, 7 bin de akademik personel alma hakkı tanınıyor.

Tasarıya göre, yükseköğretim kurumları, öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadrolarına, bu yıl emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan öğretim elemanı sayısının yüzde 25'ini (araştırma görevlisi kadroları için yüzde 100'ünü) geçmeyecek şekilde açıktan veya diğer kuruluşlardan naklen atama yapabilecek. Bu sınırlar içinde öğretim elemanı ihtiyacını karşılayamayacak yükseköğretim kurumları için ilave 7 bin adet atama izni verilecek.

Hükümet, 2009 yılı bütçesinde ilave ataması yapılacak akademik personel sayısını 5 bin olarak belirlemişti. Bu sayı, üniversitelerin artan öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla 2010 Bütçesinde 7 bine yükseltildi.

KAPSAM DIŞI KURULUŞLAR

Bu arada hakimlik ve savcılık meslekleri ile bu meslekten sayılan görevlere ve Tıpta Uzmanlık Tüzüğü uyarınca asistan kadrolarına yapılacak atamalar, Türk silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu kapsamında veya diğer ilgili mevzuata göre gerçekleştirilecek askeri personel atamaları, emniyet hizmetleri sınıfında bulunan kadrolara yapılacak atamalar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu uyarınca yapılacak atamalar ile Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun uyarınca gerçekleştirilecek personel nakilleri, emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılanlara ilişkin yüzde 25'lik sınıra tabi olmayacak.

Google , www.google.com !

Evet bugun biraz google ile ilgili birşeyler yazayım diye karar verdim.İlk öncelikle 1 numaralı arama motoru olan google internet aleminin olmazsa,olmazları arasındadır.Şu zamana kadar milyarları aşan kullanıcı sayısı ile.Google fazla övgü yapınca siteyi iyi yerlere getirmiyor.Bugunlerde googlede çok sorunlar var.Ne pr güncelleme yapıyor,ne siteleri doğru dürüst indexliyor.Valla illallah ettiyor kısacası.Yine sinirlerim bozuldu bugunlük bu kadar yazı yeter.

Süper mSn NicqLer.. renkli

Korku ve dehşete kapıLanın kaLbi yavaş atmaz!

[color=#FF0000]Sana dostum diyénLér varya aLayı hava, én sért tékérLékér biLé bir gün mutLak kaçırır hava!

[color=#6600CC]ÖLümün séssizLiğiné éssiz bir sédayLa girdim, boğuLmaktan korktuğum denizim tahminindén dérinim!

[color=#006600]Sana derdimi anLatmak istedim, sen kendini dinLedin.. HakLıydın, çok anLamLıydın..

[color=#000099]Arkana biLé bakma, yüréğim sana, gözLérin düşLérimé emanét..

[color=#33CCFF]Sona saran bozuk kasétLer gibi hayat.. Umut yok séndén başka..

[color=#33CC00]Gérçék bana bir adım daha yakLaş! GafLét bana bir adım daha géri at!

[color=#000000]Néfrét’é sévgiden fâzLâ güvénirim dedi şéytân;çünkü néfrétin sâhtési oLmâz..
Büyük âdim ât korkmâ . .Uçurum küçük âdimLârLâ géçiLméz!

[color=#FF0000]Dün üstündé yürüdüğüm çiménLér, bugün üzérimdé yéşériyor.!

Gércék Dost’µ árámá O Hér zámán ÿánindadir Zátén ..

[color=#CC33CC]Dostum oLmâz, hâsmım yâşâmâz.

[color=#FF0000]ÖLénin ârkâsındân âğLâmâki, sén öLdüktén sonrâ dâ ârkândân âğLıyân bırâkmâ… !!

[color=#000099]qidén déiL, kaLandr térkédén.. qidén dé ßu yüZdén qitmi$tir zatén..

[color=#FF0000]Ўaℓήįzℓįκ PaЎℓaگįℓмaz* PaЎℓaگįℓįяگa Ўaℓήįzℓįκ Oℓмaz

[color=#006600]|ڪے m0deRn ZamanLarda Aşk , Düttürüdürü müdür?๏̯͡๏)ڪے
€limde Bir Kitap Sayfası İsTe Hayat, Tek Tek Çeviriyorum Hepsi Bayat

[color=#006600]K!m g£rd! dü$L£r!m! ÇarMıh@..¿¿¿

[color=#CC33CC]Büyük adam olmana gerek yok, ADAM ol yeter..!

[color=#FF0000]£ski Foto ‘ Lar qißysin taTLı Ama eSkiiiiiiSiinnn….!
SuRaTıN İgReNç sÖyLe kİMLerden yÜz BuLdUn!!

[color=#000000]KaZa qibiyim,kimin başına qeLceim beLLi oLmas..

[color=#339999]CiDDiysen vaRım …! DeqiLSeN SörF YapaR…! AqLaTiRiM…!

[color=#FF0000]Daha Kac Vakte erteliceksin ‘Seni Seviyorum’demelerini…

ßasiTLEr iftira EdeR ! / AcizLeR ŞikayeT EdeR.! / AsiLLEr De İdare EdeR..!
coq sıqqın ! coq bıqqın ! qerqin ! üsqün ! yorqun ! ama hLa ya$ıyoo ! =(

Kravatı takıpta ceketi qiyince adam sınıfıNa mı qirdin snce ? aDam oLmak için önce yüreK sonra biLek qereKio bnce

[color=#CC0000]Yaşamaq için ßir NeDeNim warsa ßiLesin qi öLmeq içiN 2 nedeNim war !!

[color=#6633FF]Nerde O Eski AşkLar ¿ Şimdi Mecnun KüpeLi , LeyLa İse Kaşar …

Benim iLgileNmeDikleRim Sizin PeşiNden KoştuklaRınızdır. . Alayına Y.O.L(;

bnm yo0L werdiqLeirm miLetin iLqi aLanı o0Lm$ wayy anASını satim..

[color=#66FFFF]уıℓℓαя öη¢є вαηα вιя güℓ νєямιşтιη вυ güℓ ѕσℓυη¢α gєℓιяιм ∂ємιşтιη αℓℓαн вєℓαηı νєяѕιη güℓ ρℓαѕтιк çıктı ѕσℓмυyσ!!
kisiLik karmaşası yasamıyorum. Arayıs iÇhinde de deiLim. sadece dengesizim..!!

[color=#FF0000](!) siZz anca ona buna Laf yetiştiriN imaJınZ Bozuk biraZ DeĞiştriN Her kadını anneniZ qißi mi sandınıZ?BencE şu yazdıklrımı okuyp birZ beyniniZi qeLştR*n

[color=#009900]γa$ 15,5 кaFa вiяaS ućuк вéη γємєм Sućuк qєL Sєηi öpéм мuujккккS(=

Korku ve dehşete kapıLanın kaLbi yavaş atmaz!

[color=#FF0000]Sana dostum diyénLér varya aLayı hava, én sért tékérLékér biLé bir gün mutLak kaçırır hava!

[color=#6600CC]ÖLümün séssizLiğiné éssiz bir sédayLa girdim, boğuLmaktan korktuğum denizim tahminindén dérinim!

[color=#006600]Sana derdimi anLatmak istedim, sen kendini dinLedin.. HakLıydın, çok anLamLıydın..

[color=#000099]Arkana biLé bakma, yüréğim sana, gözLérin düşLérimé emanét..

[color=#33CCFF]Sona saran bozuk kasétLer gibi hayat.. Umut yok séndén başka..

[color=#33CC00]Gérçék bana bir adım daha yakLaş! GafLét bana bir adım daha géri at!

[color=#000000]Néfrét’é sévgiden fâzLâ güvénirim dedi şéytân;çünkü néfrétin sâhtési oLmâz..
Büyük âdim ât korkmâ . .Uçurum küçük âdimLârLâ géçiLméz!

[color=#FF0000]Dün üstündé yürüdüğüm çiménLér, bugün üzérimdé yéşériyor.!

Gércék Dost’µ árámá O Hér zámán ÿánindadir Zátén ..

[color=#CC33CC]Dostum oLmâz, hâsmım yâşâmâz.

[color=#FF0000]ÖLénin ârkâsındân âğLâmâki, sén öLdüktén sonrâ dâ ârkândân âğLıyân bırâkmâ… !!

[color=#000099]qidén déiL, kaLandr térkédén.. qidén dé ßu yüZdén qitmi$tir zatén..

[color=#FF0000]Ўaℓήįzℓįκ PaЎℓaگįℓмaz* PaЎℓaگįℓįяگa Ўaℓήįzℓįκ Oℓмaz

[color=#006600]|ڪے m0deRn ZamanLarda Aşk , Düttürüdürü müdür?๏̯͡๏)ڪے
€limde Bir Kitap Sayfası İsTe Hayat, Tek Tek Çeviriyorum Hepsi Bayat

[color=#006600]K!m g£rd! dü$L£r!m! ÇarMıh@..¿¿¿

[color=#CC33CC]Büyük adam olmana gerek yok, ADAM ol yeter..!

[color=#FF0000]£ski Foto ‘ Lar qißysin taTLı Ama eSkiiiiiiSiinnn….!
SuRaTıN İgReNç sÖyLe kİMLerden yÜz BuLdUn!!

[color=#000000]KaZa qibiyim,kimin başına qeLceim beLLi oLmas..

[color=#339999]CiDDiysen vaRım …! DeqiLSeN SörF YapaR…! AqLaTiRiM…!

[color=#FF0000]Daha Kac Vakte erteliceksin ‘Seni Seviyorum’demelerini…

ßasiTLEr iftira EdeR ! / AcizLeR ŞikayeT EdeR.! / AsiLLEr De İdare EdeR..!
coq sıqqın ! coq bıqqın ! qerqin ! üsqün ! yorqun ! ama hLa ya$ıyoo ! =(

Kravatı takıpta ceketi qiyince adam sınıfıNa mı qirdin snce ? aDam oLmak için önce yüreK sonra biLek qereKio bnce

[color=#CC0000]Yaşamaq için ßir NeDeNim warsa ßiLesin qi öLmeq içiN 2 nedeNim war !!

[color=#6633FF]Nerde O Eski AşkLar ¿ Şimdi Mecnun KüpeLi , LeyLa İse Kaşar …

Benim iLgileNmeDikleRim Sizin PeşiNden KoştuklaRınızdır. . Alayına Y.O.L(;

bnm yo0L werdiqLeirm miLetin iLqi aLanı o0Lm$ wayy anASını satim..

[color=#66FFFF]уıℓℓαя öη¢є вαηα вιя güℓ νєямιşтιη вυ güℓ ѕσℓυη¢α gєℓιяιм ∂ємιşтιη αℓℓαн вєℓαηı νєяѕιη güℓ ρℓαѕтιк çıктı ѕσℓмυyσ!!
kisiLik karmaşası yasamıyorum. Arayıs iÇhinde de deiLim. sadece dengesizim..!!

[color=#FF0000](!) siZz anca ona buna Laf yetiştiriN imaJınZ Bozuk biraZ DeĞiştriN Her kadını anneniZ qißi mi sandınıZ?BencE şu yazdıklrımı okuyp birZ beyniniZi qeLştR*n

[color=#009900]γa$ 15,5 кaFa вiяaS ućuк вéη γємєм Sućuк qєL Sєηi öpéм мuujккккS(=

Joomla 1.5.x token Açığı

Selam Arkadaşlar..

şimdiki yazımda joomla sitelerinde ciddi bir risk oluşturan token exploitin den bahsedeceğim.

saldırgan(hacker) googlede hedefine ulaşmak için bir site arar ve bu siteyi bulmak için /index.php?option=com_user .dk gibi bir kod kullanır. burada saldırgan danimarka sitelerinde saldırı düzenlemek üzeredir.

saldırgan kendine bir site seçtikden sonra sitenin adından soraki kodları silerek aşağıda ki gibi exploiti kullanır

site.com/index.php?option=com_user&view=reset bunu silib sitenin sonuna /index.php?option=com_user&view=reset&layout=confirm kodunu ekle. ve token açığı kendini gösterir.

açılan ekranı Tırnak işareti ( ‘ ) ile uyararak şifre sıfırlama ekranını açmaktadır

daha sonra kullancı adı admin şifre de kendi belirlediği şifre ile sisteme girip operasyonunu gerçekleştirebilir.

Selametle …

eFeX09

Dj olmak isteyenler içeri

Virtual Dj Programı Bir Prodüksiyon Programı Değildir .Bu Programla Neler Yapabiliriz ??
- 2 Şarkıyı birbirine karıştırabilir , kolay geçiş sağlayabilirsiniz
- Sanal Plak lar üzerinde scratch atabilirsinz
- Şarkıya efect verebilir , şık bi görünüm verebilirsiniz
- Ekolayzır sayesinde baz - tiz ayarı yapabilir ve kayıt yapma imkanına sahip olabilirsiniz .
- Çeşitli Dj Konsollarına bu program sayesinde kolayca hükmedebilirsiniz.
BPM ( beat per minute ) = dakikadaki vuruş sayısını gösterir . Şarkının Ritmi (Pitch) dir . Eğer 2 şarkıyı mixlemek istiyorsak bu BPM olayını iyi öğrenmemiz lazım .Mesela Deck A da çalan şarkının BPM i 95.0 , Deck B deki 102.0 diyelim.. Biz ikisininde BPM lerini Pitch Band tan eşitliyoruz ki ikisininde ritmi aynı olsun .
 

 

Program Ekranı aslında yeni başladığımız için çok işimize yarar . Ekran dan bassların ne zaman geliceğeni görüp ona göre ayar yaparız . Fakat ilerledikçe bu bizim aleyhimize olur . Bunu da unutmayalım .
Şimdi , 2 deck e de şarkılarımızı attık . Crossfader ı A ya dayadık . Başlattık şarkıyı ( BPM lerimizi zaten daha önceden eşitlemiştik ) . B şarkısında ise daha önceden girmek istediğimiz bölümü CUE tuşuna basarak bi bakıma işaretliyoruz ( CUE ne olduğunu açıklıyıcam ) A şarkısında , geçişe yakın ( ister effect ister , fade out tekniğiyle ) yawaş yawaş fader ı B ye doğru çekiyoruz . O sırada CUE noktasına aldığımız yeri başlatıyoruz . Ve hemen seslerin birbirine karışmaması için ekranımızdan bassları ve drumları birbirinin üstüne getiriyoruz . Böylece miximiz gerçekleşmiş oluyor . Fade out sırasında ister equalizer den ister effect vererek , ister bi kaç sample la işi götürebilirsiniz . Bu sizin yaratıcılığınıza kalmış bişey .. Şu anda yaptığımız şey ” beat mixing ” dir . Ve yeni başlayan birinin öğrenmesi gereken en temel kavramdır .

Temel Açıklamalar
beat = vuruş , instrumental
Akapella = Vocal , sadece vocal den oluşmuş şarkı ( mush up )
Scratch = Plağı ileri itip çekerek yapılan sesler . özellikle ve özellikle temiz bir vokal ya da ses e yapılmalıdır . Yoksa çok anlamsız kötü seslere sebep olur. Şık olmaz ..
Cue = Şarkının istediğimiz bir bölümünü kesmek . Yani İstediğimiz bir bölümde Cue ya bastığımızda bi dahaki sefere hep aynı yerden devam eder .
Loop Almak = Loop kısa ama tekrar ettiğinde bir beat oluşturabilen sampledır. Çok işinize yarar.

Bir başka değinmek istediğim konu ise şarkının beat inin ( altyapısının ) değiştirilmesi . Yani şarkının tam Dj mix ini yapmak istyorsanız 2 seçeneğiniz var :
1- ) herhangi bir prodüksiyon programıyla beate ufak tefek değişiklikler yapıcaksınız.
2 - ) veya en çok kullanılan yöntemlerden biri , akapella & instrümental . Yani serbest vocal i alıp kendi yaptığınız beat Le mixliceksiniz . Kolay ve kullanışlı bir yöntem.

 

Pit10 Resimleri

 





 

Bu resmi çok hoşuma gitti.Paylaşayım dedim. çılgın

 

Rapizm Çağla Resimleri



 

Hayki ve Yas Resimleri


-Şehinşah Resimleri-


 

Norm Erman Ender Resimleri Yeni

 

Sansar Salvo Resimleri





















 

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie