22 Kasım 2009 Pazar

Manchester United - Beşiktaş Maçini Online İzle


2009-2010 Sezonu
Şampiyonlar Ligi
B Grubu 5. Maçı
Manchester United – Beşiktaş


25 Kasimda Sitemizde Olucaktir - Manchester United v Beşiktaş Maçinin gollerini ve özetini buradan izleye bilirsiniz...











İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema - Counter-Strike Cfg İndir - sXe 8.0 hack - sXe 8.1 Hack - sXe 8.2 Hack - sXe 8.3 Hack -sXe 8.4 hack - sXe sürümsüz Hack - Online Film İzle - Online Film Seyret - Film İzle - manchester united - beşiktaş maçı izle 25 kasım 2009,manchester united - beşiktaş maç özeti 25 kasım 2009 - Manchester United - Beşiktaş Maçını izle 25 kasım 2009 - Manchester United - Beşiktaş Maçini Online İzle - Manchester United - Beşiktaş golleri - Manchester United - Beşiktaş Özeti - Manchester United - Beşiktaş bilgileri - Manchester United - Beşiktaş özet - Manchester United - Beşiktaş seyret

Hızlı ve Öfkeli 1 Online Film izle - DVD Kalitesi İzle - Türkçe Dublaj izle



Merhaba arkadaşlar Hiz tutkunlari İçin Hizli ve Öfkeli 1 i sizlerle paylaşacağiz iyi seyirler dileri şimdiden..
Gecenin karanlığında Los Angelesın arka sokaklarında, çeteler büyük paralar ortaya koyarak araba yarışları yaparak, tehlikeli oyunlara atılmaktadırlar. Bu oyunların hayatlarına olumsuz yönde getirisi olduğu gibi, şan, şöhret ve para gibi getirileri de olmaktadır. Dominic bu yolla iyi ün yapmış, hayatını neredeyse buna adamış, hurda bir otomobili aldıktan sonra sağına soluna eklediği parçalarla yerde giden uçak kıvamına getirebilen bir adamdır. Bir gün Brian adında yeni yetme bir genç gelir ve büyük bir cesaretle yarışa katılmak ister. Tavırları Dominicin hoşuna gider, arkadaş olurlar. Brian, Dominicin kızkardeşi Mia tarafından da hoşlanılmaktadır, fakat kimse onun gizli bir polis olduğunu bilmemektedir.





İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema - Counter-Strike Cfg İndir - sXe 8.0 hack - sXe 8.1 Hack - sXe 8.2 Hack - sXe 8.3 Hack -sXe 8.4 hack - sXe sürümsüz Hack - Online Film İzle - Online Film Seyret - Film İzle - Hızlı ve Öfkeli 1 Online Film izle - DVD Kalitesi İzle - Türkçe Dublaj izle - Hızlı ve Öfkeli Filmini seyret - Hızlı ve Öfkeli filmini izle - Hızlı ve Öfkeli Full HQ izle - Hızlı ve Öfkeli DİVX kalitesi izle

Yeni Bir Link KraltvFm.NET

Bugun konu açamazdımda bu siteye yine spoke sagolsun linkini eklerken bari güncelleyeyim dedim.Ee neye nasip neye bilmemne diye birr söz varya işte o söz tam bu sırada devreye giriyor.Ulan google yeter bana çektirdiklerin be harbi küfürü hakediyosunda senin sayende para yiyok bişe demiom sana.Adam ol bak sadece bunu dio de bagalım.

Yahşi Batı - Online Film izle - DVD Kalitesi izle - Full İzle -



Cemyilmaz Gene bizi güldürmeyi başariyor.. filmin konusu gerçekten çok enteresan ve komedi yönu tabi : ) 1Western filmi Osmanlı Padişahı'nın iki kahramanı Vahşi Batıya göndermesini konu alan Vahşi Batı filminin ilk resmi fragmanı.






İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema - Counter-Strike Cfg İndir - sXe 8.0 hack - sXe 8.1 Hack - sXe 8.2 Hack - sXe 8.3 Hack -sXe 8.4 hack - sXe sürümsüz Hack - Online Film İzle - Online Film Seyret - Film İzle - Yahşi Batı - Online Film izle - DVD Kalitesi izle - Full İzle - Yahşi Batı Filmini seyret - Yahşi Batı filmini izle - Yahşi Batı full izle - Yahşi Batı tek link izle - Yahşi Batı beleş izle -Yahşi Batı Donmadan izle -Yahşi Batı DİVX izle - Yahşi Batı Full izle - Yahşi Batı tikla izle - Yahşi Batı Full İndir tek link izle seyret indir - Yahşi Batı bedava izle - Yahşi Batı indirmeden izle - Yahşi Batı donmadan seyret

Yedi Kocalı Hürmüz - Online Film izle - DVD Kalitesi İzle - Full izle



Yedi Kocali Hürmüz... u nerdeyse hepimiz biliyoruzdur.. Yillarca Tiyatrolarda oynamiş bir oyun beyaz perdeye aktarilmiş... İyi seyirler arkadaşlar















İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema - Counter-Strike Cfg İndir - sXe 8.0 hack - sXe 8.1 Hack - sXe 8.2 Hack - sXe 8.3 Hack -sXe 8.4 hack - sXe sürümsüz Hack - Online Film İzle - Online Film Seyret - Film İzle -  7 kocalı hürmüz, 7 kocalı hürmüz izle, 7 kocalı hürmüz online izle, film izle, hemen izle, online film izle, tüm filmleri izle, Türk Filmleri, yabancı film izle, yabancı flimler, yedi kocalı hürmüz, yedi kocalı hürmüz divx, yedi kocalı hürmüz divx izle, yedi kocalı hürmüz donmadan izle, yedi kocalı hürmüz filmi izle, yedi kocalı hürmüz filmini izle, yedi kocalı hürmüz full izle, yedi kocalı hürmüz hemen izle, yedi kocalı hürmüz izle, yedi kocalı hürmüz kesintisiz izle, yedi kocalı hürmüz online izle, yeni filmler, yeni filmleri izle, yerli filmler, yeşilçam filmleri izle  - Yedi Kocalı Hürmüz Online İzle - Yedi Kocalı Hürmüz - Online Film izle - DVD Kalitesi İzle - Full izle

nokia 5800 fiyatı ve özellikleri




Şu sıralar nokianın en ilgi gören cep telefonlarından biri olan 5800 express music özellikleriyle ön planda.Birçok özellik barındırmasına rağmen telefonun fiyatı oldukça uygun.

5800 express music fiyatı ve özellikleri:
*8gb hafıza kartı
*3.2 mega piksel carl zeiss lensli kamera
*dokunmatik ekran
*dokunmatik ekran için ekran kalemi
*symbian işletim sistemi
*3g
*wifi
gibi bazı önemli özelliklere sahip olan 5800 piyasada yaklaşık olarak 500-550 tl civarı arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Teknik özellikler
Boyutlar: 111 x 51,7 x 15,5 mm
Ağırlık: 109 gram
Ekran: 640x360 piksel, 16 milyon renk, 3,2 inç, 16:9 görüntü oranı,ekran tutuş yönü için algılayıcı
Bilgi girişi: Dokunmatik ekran klavyesi, el yazısı tanıma
Ses: Tümleşik stereo hoparlör ve 3,5 mm kulaklık çıkışı.
Kamera: 3,2 megapiksel fotoğraf kaydı, Carl Zeiss optik ve çift LED flaş, 640x480 piksel video kaydı.
Depolama alanı: 81 MB dahili bellek, 8 GB microSD bellek kartı hediye.
Kablosuz bağlantı: Bluetooth 2.0, 802.11b/g, 3G
Yön bulma: A-GPS ve Nokia Maps
İşletim sistemi: Symbian OS 9.4 (S60 5. sürüm)

yahşi batı filmi fragmanı




Cem Yılmaz'ın merakla beklenen filmi "yahşi batı" nın fragmanı yayınlandı.Fragman haberimizin devamında mevcuttur.

İşte Cem Yılmaz'ın Yahşi Batı filmi fragmanı:


kurban fiyatları 2009



Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde çoğu kişiyi kurbanlık alma telaşı sardı.Fakat kurbanlık fiyatları el yakıyor.Bu yüzden çoğu kişi ekonomik krizin de olmasından dolayı kara kara düşünüyor.

Kilogramı 7-8 lira düzeyinde seyreden kurbanlık koyun fiyatlarının Kurban Bayramı’na kadar 10 liraya yükselmesi bekleniyor.
Canlı koyun fiyatlarının 270 ila 300 lira arasında değiştiği belirtilirken İzmir'de bu durum biraz farklı. Kasaplar kesimlik hayvan bulamadıkları için bu yıl koyun fiyatlarının 600 liraya kadar yükseleceğini söylüyorlar.
- Koyun (Erkek canlı kg fiyatı) 5,5 - 6 YTL
- Koyun (Dişi canlı kg fiyatı) 4,5 - 5 YTL
- Koyun (tane) 250 - 450 YTL
- Sığır (Tosun canlı kg fiyatı) 6 YTL
- Sığır (Düve canlı kg fiyatı) 5 - 5,5 YTL
- İnek (Canlı kg fiyatı) 4,5 - 5 YTL
- Tosun (tane) 1500 - 3500 YTL
- Dişi düve (tane) 1500 - 2500 YTL


İSTANBUL

İstanbul'da da fiyatlarda artış görüldü. Alınan bilgiye göre, cinsine göre fiyatları değişen kurbanlıklardan 'Karaman Koyunu'nun canlı olarak kilogramı geçen yıl 4,5 liradan satılırken bu yıl, 8,5 liradan alıcı buluyor. Canlı olarak kilogram fiyatı 10 lira olan 'Kıvırcık Koyunu'da geçen yıl, 5,5 liraydı. 'Dağlıç Koyunu'nun canlı olarak kilogramı ise geçen yıl 5 lirayken, bu yıl 9 liradan satılıyor.

İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kurbanlık hayvanların fiyatlarının, Ramazan Ayı'ndan bu yana yükseldiğini söyledi.

Kurban Bayramı'na kadar fiyatların daha da artacağını dile getiren Kopuz, 'Fiyatlar 3-4 yıldır artmıyordu ve özellikle büyük baş hayvan yetiştiriciliği büyük firmaların eline geçti. Bu nedenle köylüler, hayvancılık yapmayı bıraktı. Fiyatlardaki artışın nedeni budur' diye konuştu.

Küçük baş hayvanların kilogram fiyatının şu an 8 lira civarında olduğunu ifade eden Kopuz, Kurban Bayramı'nda bu fiyatın 10 lirayı, büyük baş hayvanların kilogramının ise şu anda 7 lira civarında olduğunu, bayramda ise 9 liradan aşağı olmayacağını iddia etti.

Kurbanlık hayvanların İstanbul'a, Türkiye'nin her yerinden getirildiğini belirten Kopuz, 'Hayvanlar, ilk getirildiklerinde ucuza satılır. Kurban Bayramı'na yaklaştıkça fiyat artar ama bayramdan sonra gerçek değerini bulur' dedi.

Bahçelievler Alo Adak Satış ve Kesim Merkezi'nin Sahibi Yaşar Özgür de, canlı hayvan fiyatlarının her geçen gün arttığını söyledi.

Fiyatlardaki artışa, geçen yıla göre kurbanlık hayvanların ihracatında yaşanan artışın sebep olduğuna işaret eden Özgür, 'Özellikle Arap ülkelerine çok fazla ihracat yapılıyor. Hayvan bulmak, çok zor oldu' dedi.

Kurbanlık hayvanların İstanbul'a genellikle Kurban Bayramı'na 1 ay kala Trakya bölgesinden, Doğu ve İç Anadolu'dan getirildiğini dile getiren Özgür, fiyatların, hayvanların gelmesiyle daha da artacağını ifade etti.

Kurban Bayramı'nda küçük baş hayvanların kilogramının 11-12 liradan aşağı olmayacağını iddia eden Özgür, 'Büyük baş hayvanlarda da geçen yıl 1750 liraya alınabilen 150 kilogramlık bir kurbanlığın fiyatı, 2 bin 500 lira, 2 bin 500 liraya alınabilen 200 kilogramlık bir hayvanın fiyatı ise 3 bin 500 liradan aşağı olmaz. Hayvanlar ilk geldikleri zaman fiyatlar biraz pahalı olur ama bayrama 1-2 gün kala gerçek düzeyine oturur' diye konuştu.

İZMİR

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Aydın Mestanlı, kasapların küçükbaş hayvan konusunda sıkıntı yaşadığını, küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatlarının yükseldiğini kaydetti.

Mestanlı, Türkiye'den bazı Ortadoğu ülkelerine büyük miktarda küçük baş hayvan ihracatı yapıldığını, iç piyasadaki hayvan sayısının azalmasıyla fiyatların yükselişe geçtiğini dile getirdi.

Yapılan ihracatın 'bilinçsiz' olduğunu savunan Mestanlı, şu bilgileri verdi:

'Yıllardır, üreticilerin azalması nedeniyle sıkıntının yaşandığı küçükbaşta, havyan sayısının bir anda azalmasıyla fiyatlar tırmanışa geçti. Geçen yıl kurban bayramında 250-400 lira arasında dolaşan fiyatlar bayramın bitmesiyle yükselmeye başladı. Şu anda İzmir'deki kasaplar et bulmakta zorlanıyor. Fiyatlar geçen yıla göre rekor seviyede arttı. Kurban bayramında 600 liradan aşağı küçükbaş hayvan bulunabileceğini sanmıyorum.'

Mestanlı, büyükbaş hayvanda ise fiyat artışının daha sınırlı kaldığını ancak Kurban Bayramı öncesi küçükbaşla aradaki fiyat makasının kapanması nedeniyle vatandaşın büyükbaşa daha fazla talep göstereceğini belirtti.

Aydın Mestanlı, bu durumun büyükbaş hayvan fiyatlarını da tetikleyebileceğine dikkat çekerek, 'Fiyatlardaki rekor artışın arkasında devletin hayvancılık politikalarına özen göstermemesi yatıyor. Bizim şu aşamada ithalata değil daha çok üretime ihtiyacımız var. Sektörde büyük damızlık açığı var. Sektöre, yarış atlarına verdikleri önemin yarısını verseler yeter' diye konuştu.

ERZURUM-ARDAHAN-KARS

Türkiye'de hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı illerden Erzurum, Kars ve Ardahan'da küçükbaş hayvan varlığındaki azalmaya bağlı olarak canlı koyun fiyatı 1 yılda 3 kat arttı.

Bölgede geçen yıl canlı olarak 125 liradan satışa sunulan koyun, şimdi 300 ile 400 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

Fiyatlardaki artışın, küçükbaş hayvan besiciliğine ilginin kaybolmasıyla birlikte koyun sayısındaki azalmadan kaynaklandığı bildirildi.

Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, koyunculuğun fiyat açısından altın dönemini yaşadığını, ancak bunun bölge çiftçisi için çok fazla bir öneminin olmadığını söyledi.

Canlı koyun fiyatında yaklaşık son bir yılda 3 kat oranında bir artış gerçekleştiğini anlatan Harmandar, 'Kasap kesim için 12 liradan aldığı koyunun etinin kilosunu 16 liradan satışa sunuyor. Geçen yıl ise koyun etinin kilogramı 5 liradan satılıyordu. Koyunun etinin fiyatındaki inanılmaz artışa paralel olarak canlı koyunun değeri de arttı. Ancak bu artış çiftçinin koyunu elinden çıkarmasının ardından oldu' diye konuştu.

Harmandar, 15 yıl öncesine kadar hemen hemen her köyde en az 3-4 sürü koyun beslendiğini belirterek, şimdi ise bölgedeki köylerin yüzde 70'inde koyun bulunmadığına dikkati çekti.

Geçmiş yıllarda koyun yününün çok değerli olduğunu, bir dönemde koyunlardan elde edilen yünle sürü çobanı ücretinin ödenebildiğini dile getiren Harmandar, şunları kaydetti:

'Bakımı ve süt sağımı çok zor olan koyunun bu yıla yıla kadar hiç bir kıymeti kalmamıştı. Koyunun ne sütü, ne yünü de ne de eti para ediyordu. Bu değer kaybı son 15 yılda gerçekleşti. Değerinin azalmasına bağlı olarak her yıl bölgemizdeki koyun varlığında büyük azalma yaşandı. 1993'te 1,5 milyonu aşkın koyun bulunurken, geçen yıl sonu itibariyle yapılan tespitlere göre bu sayı 651 bine düşmüş durumda. Bu azalmanın sonucunda da özellikle canlı koyun fiyatında büyük artış oldu. Koyun sayısı azalınca kıymete bindi.'

Ardahan Tarım Müdürü Fevzi Karakoç da tüm yurtta olduğu gibi Ardahan'da da koyun sayısında azalma yaşandığını, bu durumun da koyun fiyatlarında artışa neden olduğunu söyledi.

Karakoç, 1999'da ilde 110 bin 590 koyun bulunurken, bu sayının geçen yıl sonu itibariyle 52 bin 581'e düştüğünü bildirdi.

Koyun sayısındaki azalmanın her yıl devam ettiğini dile getiren Karakoç, şunları kaydetti:

'Genç çiftçiler küçükbaş hayvancılığa ilgi göstermiyor. Bölgemizden sürekli yaşanan göç ve küçükbaş hayvancılığına ilginin azalması koyun sayısındaki azalmaya neden oldu. Bunun sonucunda da koyun fiyatında artış yaşanıyor. Bir koyun canlı olarak 300 liradan, koyun etinin kilogramı da artık 16 liradan alıcı buluyor.'

Kars Tarım Müdürü Yusuf Yurdalan da Kars'ta koyun sayısında bir azalma olmadığını, ancak koyun fiyatında artış olduğunu bildirdi.

Canlı koyun piyasasında bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Yurdalan, canlı koyun fiyatının 270-300 lira arasında değiştiğini, kasaplarda koyun etinin kilogram fiyatının 14-15 liradan satıldığını kaydetti.

BALIKESİR

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinin koyun eti ihtiyacını bir süreliğine karşılayan illerden Balıkesir'in de artık talebi karşılayamadığı bildirildi.

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Nuri Kaya, Erzurum, Malatya, Adana ve Van'dan koyun eti talebinde büyük artış olduğunu, ancak talebe cevap veremediklerini kaydetti.

Birkaç yıl öncesine kadar Doğu'dan Batı illerine küçükbaş hayvan satışı yapıldığını anımsatan Kaya, şöyle dedi:

'Şimdi ise o bölgeler kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve bizden koyun eti talep ediyorlar. Aşırı talep nedeniyle fiyatlar yükseldi. Biz üreticiden kilogram fiyatı 16-18 TL arasında değişen fiyatlarla koyun alımı yapıyoruz. Doğu'dan gelen aşırı talep nedeniyle fiyatlar yükseldi ve damızlık kuzu kesmeye başladık. Önlem alınmazsa 3 yıl içerisinde Türkiye'de bir tane bile koyun kalmayacak.'

Büyükbaş hayvan üreticilerinin elde ettikleri sütü istenilen fiyata satamamaları üzerine besiciliğe son vermeye başlamaları ile Ortadoğu ülkelerine satılan küçükbaş hayvanların sayısının artmasının Türkiye genelinde son üç ayda et fiyatlarının yüzde 45'i bulan oranda artmasına neden olduğu bildirildi.

Türkiye'deki koyun sayısı da 1991-2008 döneminde yüzde 40,7 oranında azalarak 40,4 milyon baştan 24 milyon başa indi.

Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Hikmet Kayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, et fiyatlarının bu yıl yaz aylarında artmaya başladığını ve bu hareketin hala devam ettiğini kaydetti.

Arap ülkelerine küçükbaş hayvan satışının artmanın özellikle kuzu ve etinin fiyatlarını çok yukarı çıkardığını anlatan Kayar, 'Kuzuya olan talep bu defa dana etine kaydı. Artan talep karşısında, büyükbaş hayvan etinin de fiyatı yükseldi' dedi.

Kayar, Türkiye'de 2008 yılında büyükbaş hayvan varlığının 11 milyon, koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvan sayısının da yaklaşık 29,5 milyon civarında olduğunu anlatarak, küçükbaş hayvanda azalma eğrisinin söz konusu olduğunu belirtti.

Türkiye'de küçük işletmeci anlamında besiciliğin giderek azaldığına işaret eden Kayar, 'Türkiye'ye et ithalatı kapalı olduğundan dolayı et fiyatlarını tamamen iç piyasanın arz ve talep dengesi belirliyor' dedi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir ve çevre illerine toptan et satışı yapan Kavasoğlu Et Sanayi Ltd. Şti'nin sahibi Salim Kurt ise yaklaşık bir yıldır Türkiye genelinde et sıkıntısı çekildiğini belirterek, arz-talep dengesinin bozulması nedeniyle et fiyatlarının çok fazla arttığını kaydetti.

Sıkıntının hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvan etinde yaşandığını ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

'Ülkede yaşanan et sıkıntısının temeli 2-3 yıl öncesine dayanıyor. Süt ürünleri üreten firmalar 2-3 yıl önce süt yerine süt tozu kullanmaya başladı. Çok miktarda süt tozu ithal edildi. Hemen herkes kullanmaya başladı. Oranı değişmekle beraber bazı ürünlerdeki gerçek süt oranı yüzde 20'lere kadar düştü. Hatta bazı süt ürünlerinde (süt yok) denebilir. Bu durumda süte olan talep inanılmaz azaldı. Süt para etmemeye başladı. 70 kuruş olması gereken süt 40 kuruştan bile alıcı bulmakta zorlandı. Avrupa'da sütün litresi devlet desteğiyle birlikte 1 lira 20 kuruş. Süt para etmedi, buna karşın girdi maliyetleri her geçen gün arttı.'

Kurt, zor durumda kalan üreticinin büyükbaş hayvanlarını satmak zorunda kaldığını belirterek, satın alınan ineklerin de kesildiğini bildirdi.

İneklerin kesilmesinin büyükbaş hayvan sayısını azalttığını anlatan Kurt, şöyle devam etti:

'Büyükbaş hayvan sayısı halen azalıyor. Bu durum et üretimini olumsuz yönde etkiledi. Et tüketimini karşılamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye'de et ve canlı hayvan ithalatı da yasak. Toptancılar büyükbaş hayvan ve et bulmakta zorlanıyor. Para var ama hayvan yok. Mevcut hayvanlar ise açık artırmayla satılır hale geldi. Teklif ettiğimiz fiyatlara üretici bile şaşırıyor. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda satmak üzere doğudan 300 büyükbaş hayvan getiren üreticiler bu yıl 100 hayvanı zor buldu. Marketler, kasaplar, lokantalar hemen herkes et arıyor. Et olup olmadığını soruyor. Yaklaşık 3 yıl önce süt tozu ithalatıyla başlayan süreç bizi bu noktaya getirdi. İnek besiciliği bitme noktasına geldi. Gelecekte daha büyük sorunlar yaşanmaması için süte dayalı besicilik bir an önce desteklenmesi gerekir.'

Kurt, küçükbaş hayvan etinde de sıkıntı yaşandığını belirterek, geçen yıl toptan olarak 7,5 liraya aldıkları kuzu etinin kilosunun bu yıl 18 liraya çıktığını bildirdi.

Öte yandan son 3 ayda gelen zamlarla kasap veya marketlerde satılan dana kıymanın kilosunun 13 bin liradan 19 bin liraya, kuzu etinin kilosunun 21 bin liradan 34 bin liraya, dana bifteğin kilosunun 17 bin liradan 24 bin liraya, dana kuşbaşının kilosunun da 16 bin liradan 24 bin liraya çıktığı bildirildi.

VAN

Van'dan batı illeri ile Irak, İran ve Suriye'ye hayvan satışların artması nedeniyle hayvan bulamayan kasaplar, büyük sıkıntı yaşadığı bildirildi.

Kasaplar Odası Başkanı Abidin Kasapoğlu, yaklaşık 5 ay önce bir koyun fiyatının 150-160 lira arasında değiştiğini ancak son dönemlerde bir koyunun satış fiyatının 350 liraya ulaştığını vurguladı.

Bunun hayvan göçündeki hareketlilikten kaynakladığını anlatan Kasapoğlu, besicilerin İran, Irak ve Suriye'ye yöneldiğini, ellerinde kalan az miktarda hayvanı ise buradaki kasaplara yüksek fiyattan sattıklarını söyledi.

Kasapoğlu, yaklaşık 20 yıl önce Türkiye'nin hayvan ihtiyacının yüzde 7'sinin Van'dan karşılandığını, şimdi ise Van'ın kendi ihtiyacının sadece 4'te 1'ini karşıladığını kaydetti.

Van Ticaret Borsası Başkanı (VATBO) Feridun Irak ise 1980'li yıllardan itibaren uygulanan hatalı politikalar sonucunda, yıllarca dışarıdan resmi ya da gayri resmi yollardan ülkeye hayvan girişinin yapıldığını öne sürdü.

Zaman zaman dövizde oluşan kıpırdamalardan dolayı hayvan ticaretinin tersine yaşandığını anlatan Irak, 'Şu anda öyle bir dönemi yaşıyoruz. Geçen yıla kadar ülkemize kaçak hayvan girişi yapılırken, son bir kaç aydır bunun tersi yaşanmaktadır. Sorunun çözümü ciddi bir hayvancılık politikası gerektirmektedir' dedi.

GAZİANTEP

Bir zamanlar Türkiye'nin canlı hayvan ihracat merkezi konumundaki Gaziantep'te şimdilerde besihaneler boş kaldı.

Besiciler, 1980'li yıllardan itibaren Türkiye'de besicilik yapmanın cazip olmaktan çıktığını, besicilik yapanların azaldığını, Türkiye'nin hayvan varlığında hızlı bir erozyon yaşandığını belirtti.

Talepteki artışa karşılık hayvan arzının azalmasının fiyatları yükselttiğini ifade eden besiciler, 'Türkiye'nin hayvancılıkta geldiği noktayı izah etmek için Gaziantep güzel bir örnektir. Doğu ve Güneydoğu illerinde yetiştirilen on binlerce canlı hayvan Gaziantep'e getirilir, burada bir süre beslendikten sonra Ortadoğu ülkelerine ihraç edilir, İstanbul ve diğer büyük şehirlere gönderilirdi. O günler geçmişte kaldı' dediler.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ömer Çelik de açıklamasında, et fiyatlarındaki artışın Kurban bayramına kadar devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Türkiye'de canlı hayvan üretiminin her yıl azaldığını, üretimin artırılabilmesi için hayvancılığın desteklenmesinin zorunlu olduğunu dikkati çeken Çelik, şöyle konutu:

'Et fiyatlarının yükselmesi arzın az olmasından kaynaklanıyor. Yem fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle besiciler kazanç elde edemiyor, kazanç elde edemeyince de bu işi yapmıyor. Böyle olunca da canlı hayvan üretimi her yıl azalıyor. Geçen sene de bu sene de düşüş var. Canlı hayvan temininde sıkıntı yaşanıyor. Hayvancılığın desteklenmesi gerekiyor. Dişi koyun kesilmesinin yasaklanması gerekiyor. Besicilik desteklenmeli, destekler arz belirli bir noktaya gelinceye kadar sürdürülmeli. Besicilik Türkiye'nin her yerinde desteklenmeli. Besiciliğin temel geçim kaynağı olduğu bölgelerde bu desteklere acil ihtiyaç var.'

Çelik, Gaziantep'i Türkiye'nin besicilik merkezi yapmak için Gaziantep Organize Besi Bölgesini kurduklarını, bu projeyle temel hedeflerinin Gaziantep'te besiciliği yeniden geliştirmek olduğunu, projelerinin Türkiye'de besiciliği geliştirme çalıştırmaları için örnek alınabileceğini sözlerine ekledi.

HATAY

Hatay Kasaplar Odası Başkanı Sabit Ak, son yıllarda yeteri kadar hayvan yetiştirilmediği için Kurban Bayramı'nda adaklıkların yüksek fiyata satılacağını söyledi.

Ak, yöreye adaklık koyunların Güney Doğu Anadolu, Konya ve Kayseri'den geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Yanlış hayvancılık politikası nedeniyle son yıllarda yetiştiricilik cazip gelmediği için bu alanda faaliyet gösterenler başka işlerle uğraşmaya başladılar. Bu nedenle kırmızı et tüketiminde değerlendirilen hayvan sayısı her sene düşüyor.

Yeteri kadar hayvan yetiştirilmediği için Kurban Bayramı'nda adaklıkların fiyatları yüksek olacak. Hükümet, yetiştiricilere altyapı, yem, enerji ve diğer konularda destek vermelidir. Aksi halde kırmızı eti çok yüksek fiyata tüketeceğiz.'

Protein yönünden zengin, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için gerekli besin ögelerini içeren kırmızı etin kilo fiyatının Ramazanın da etkisiyle 20 liraya kadar yükselmesinin besicileri sevindirirken, tüketicileri mağdur ettiği bildirildi.

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, son bir ay içinde dana eti fiyatının 15 liradan 20 liraya, koyun etinin ise 10 liradan 15 liraya kadar yükseldiğini söyledi.

Yem fiyatları başta olmak üzere girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle yıllardır zarar eden üreticilerin yetiştiricilikten uzaklaştığın, damızlık hayvanların bile kesime verildiğini anlatan Hamurcu, sürekli zarar eden besicilerin, Ramazanın da etkisiyle para kazanmaya başladığını ancak, bu kez tüketicilerin mağdur olduğunu belirterek, 'Çok sayıda vatandaşımız bugün fiyatlarının yüksekliği nedeniyle et alamaz duruma geldi' diye konuştu.

Hamurcu, et fiyatlarındaki yüksekliğin Kurban Bayramı'nda da devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl 50 kilo ağırlığındaki koyunun yaklaşık 250 liradan satıldığını hatırlatan Hamurcu, bu yıl ise hayvan sayısının azlığı nedeniyle fiyatların 400-500 liradan başlayacağını ve pazarlarda kurbanlık bulmanın bile zorlaşacağını sözlerine ekledi.

KONYA

Konya Ovası, ülkenin en önemli koyun üretim merkezi durumunda bulunuyor.

Koyunculuk yapan ova köylüleri, son 4 yıldır kuraklığa bağlı olarak hayvan yetiştirmede zorlanmaya başladı. Uzun süre şartların düzeleceğini düşünerek sabreden koyuncular, geçen yıl Kurban Bayramı döneminde ellerindeki anaç koyunları yoğun şekilde kesime verdi.

Geçen yıl koyun sayısındaki azalmanın etkileri, bu yıl ilkbahar aylarından itibaren kendini hissettirmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 8 liraya kadar düşen toptan koyun eti fiyatı, son günlerde 17 lirayı buldu.

Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koyun sayısının sadece Türkiye'de değil, İran, Irak gibi bölge ülkelerinde de de azaldığını, bu konuda bir sorun yaşandığını söyledi.

Kurban denilince akla koyunun geldiğini ifade eden Öztürk, koyun sayısındaki azalma sorununun Kurban bayramı öncesinde daha net bir şekilde ortaya çıkacağını belirterek, şunları kaydetti:

'Konya'da anaç koyun sayısı yaklaşık 2 milyondan 1 milyon 300 bine geriledi. Koyun sayısı az olduğu için pek çok kişi, zorunlu olarak kurbanlık olarak sığıra yönelmek zorunda kalacak. Kısa dönemde Türkiye'ye dışardan koyun ithalatı gibi bir durum söz konusu değil, zaten öyle bile olsa 4 yıldır sıkıntıda olan üretici tümüyle iflas bayrağını çeker. Bu yıl kurban bayramında koyun almak isteyen, bağlantılarını önceden yapmalıdır. Geçen yıl 150 liraya satılan bir koyunun bu yıl kurban bayramındaki fiyatı yaklaşık 300 lira olur. Kurban bayramına çok yakın günlerde kilogramına 20 lira ve üzerinde bile verseniz, koyun bulamayabilirsiniz.'

Öztürk, koyun sayısı azaldığı için Ağustosun 15'i itibariyle koç katımına alınan gebe koyunların da değerli hale geldiğini, hiç bir yetiştiricinin karnında kuzusu olan koyunu satmak istemeyeceğini sözlerine ekledi.

Koyun fiyatındaki geçen yıla göre yüzde 100 artışın tümüyle arz talep dengesinden kaynaklandığını vurgulayan Öztürk, 'Keşke koyun yetiştiricilerimiz 4 yıl dayandılar, bir yıl daha dayanabilseler ve koyunlarını kesime vermeselerdi. Ancak bu durum geçici, koyun hızlı üreyen bir hayvan. Bir yıl içinde koyun açığı rahatlıkla kapanabilecektir' dedi.

AKSARAY

Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise 2008 yılında 1209 olan üye sayılarının bin 703'e düştüğünü, 204 bin olan koyun sayısının ise 140 bine gerilediğini belirtti.

Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, 2006 yılında kuruldukları derneğin 1703 üyesi olduğunu söyledi. Aksaray'daki koyun sayısının azaldığını ifade eden Aktürk, '2008 yılında 1209 üyemizin 204 bin damızlık koyunu vardı. Bu yıl üye sayımız 1703'e yükselmesine karşın damızlık koyun sayımız 140 bine düştü' dedi.

Kuraklık, maliyetlerin artması ve mera ıslahı yapılmaması nedeniyle Türkiye'de damızlık koyun sayısının düştüğünü iddia eden Aktürk, 'Türkiye'de koyun sayısı azalıyor. Fiyatlardaki yükselme koyunculuğu olumsuz etkileyecek. Geçim sıkıntısı yaşayan çiftçi fiyatların yüksekliği nedeniyle damızlık koyununu ya satıyor ya da kesime gönderiyor. Ayrıca eskiden yurt dışından kaçak koyun gelirken, şimdi yurt dışına satışlar yaşanıyor. Bu nedenle koyun sayısı düşmeye devam ediyor' diye konuştu.

Aktürk, 2008 yılında damızlık koyun fiyatının 120-150 lira arasında olduğunu belirterek, bu yıl damızlık koyunun 350-400 lira arasında satıldığını öne sürdü. Bu yıl Kurban Bayramı öncesinde koyun fiyatlarının yüksek olacağını ve 'yok' satacağını iddia eden Aktürk, şunları kaydetti:

'Bu yıl kurbanlıklar cep yakacak. Geçen yıl kurbanlık koyun fiyatları 250-300 lira arasında değişirken, bu yıl 450-500 lira civarında olmasını bekliyoruz. Kurbanda kesilecek kuzuların fiyatları şu anda 300-350 lira arasında. Kurban bayramı yaklaştıkça bu fiyatlar yükselecek. Kurbanlık koyun sıkıntısı yaşanacak.'

Aktürk, 2008 yılında Kurban Bayramında Türkiye genelinde 7,5 milyon küçükbaş hayvan kesildiğini belirterek, çiftçilerin damızlık koyunlarını kesime göndermemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

ADANA

Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Murat Yağmur, şu an 600-650 lira civarında olan koyunun satış fiyatının, Kurban Bayramı'nda 800 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

Yağmur, besicilikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle piyasada canlı hayvan sıkıntısı çekilmeye başlandığını ifade etti.

Geçen yıl geçen yıl kilogramı 6 liradan satın aldıkları canlı koyunların fiyatının bu yıl 12 liraya kadar çıktığını belirten Yağmur, 'Canlı koyunların fiyatı yüzde 100 civarında artınca, kuzu eti fiyatları da her geçen gün yükselmeye başladı. Kuzu etinin kilosu son 2 ayda 13-14 liradan 22-23 liraya kadar çıktı' dedi.

Yağmur, şu an canlı koyunun satış fiyatının 600-650 lira arasında değiştiğini, fiyatların Kurban Bayramı'nda 800 liraya kadar çıkabileceğini bildirdi.

Sorunların geçmiş yıllara dayandığını, maliyetlerin artması sonucu üreticilerin sektörden çekilmesinin ardından hayvan sayısının da her geçen yıl azaldığın belirten Yağmur, fiyatların artmasında son dönemde küçükbaş hayvan ihracatının yapılmasının da etkili olduğunu ifade eti.

Yağmur, sektörün devamlılığı açısından küçük üreticilerin desteklenmesi için yem fiyatlarındaki KDV oranında düzenleme yapılmasının zorunluluk olduğunu söyledi.


Gangsterler Shottas - Türkçe Dublaj İzle - Online Film İzle - DVD Kalitesi İzle



Amerikanin Zenci Çetelerini Anlatan Bir Film : ) Malum Amerika Şiddeti çok seviyor.. bayiliyorlar onun için bu tarz filmleri çok göruyoruz artik Kan ve kemik , Gangsterler : ) Dahada görucez gibi neyse iyi seyirler "Rahatsizadamlar"
























İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema - Counter-Strike Cfg İndir - sXe 8.0 hack - sXe 8.1 Hack - sXe 8.2 Hack - sXe 8.3 Hack -sXe 8.4 hack - sXe sürümsüz Hack - Online Film İzle - Online Film Seyret - Film İzle - Gangsterler Shottas - Türkçe Dublaj İzle - Online Film İzle - DVD Kalitesi İzle - Gangsterler Shottas DİVX İzle - Gangsterler Shottas DİVX izle - Gangsterler Shottas Full HQ izle - Gangsterler Shottas filmini izle - Gangsterler Shottas filmini seyret - film izle, gangsterler, gangsterler divx, gangsterler divx izle, gangsterler donmadan izle, gangsterler filmi izle, gangsterler filmini izle, gangsterler full izle, gangsterler hemen izle, gangsterler izle, gangsterler kesintisiz izle, gangsterler online izle, gangsterler tr izle, gangsterler türkçe dublajlı izle, gangsterler türkçe izle, hemen izle, online film izle, tüm filmleri izle, Türk Filmleri, yabancı film izle, yabancı flimler, yeni filmler, yeni filmleri izle, yerli filmler, yeşilçam filmleri izle

The Belgrade Phantom - Online Film İzle - Türkçe Dublaj İzle - DVD Kalitesi İzle

Merhaba Arkadaşlar . The Belgrade Phantom Adli Filmi paylaşacağiz bugun sizinle film güzele benziyor : ) izlemeye vakit olmadi ama....  İsterseniz Bilgilere Şöyle Bir bakalim...

IMDb:7,5
Yönetmen Jovan B. Todorovic
Senaryo Jovan B. Todorovic
Bogdan Petkovic
Kosta Pesevski
Görüntü Yönetmeni András Nagy
Yapım : 2009
Ülke : Macaristan
Tür : Belgesel, Aksiyon, Suç, Dram, Gerilim
Süre : 82 dakika


















İlgili Aramalar : İndir Bedava - Program İndir Bedava - Rahatsizadamlar Blog Teknoloji Blogu - Blogger Eklentileri -Teknoloji Blogu - İnternet - Yazilimlar - Blog - Online Film İzle - Rahatsizadamlar - Erotik Film İzle - Program indir - tek link oyun indir - Sinema - Counter-Strike Cfg İndir - sXe 8.0 hack - sXe 8.1 Hack - sXe 8.2 Hack - sXe 8.3 Hack -sXe 8.4 hack - sXe sürümsüz Hack - Online Film İzle - Online Film Seyret - Film İzle - The Belgrade Phantom - Online Film İzle - Türkçe Dublaj İzle - DVD Kalitesi İzle - The Belgrade Phantom Filmini seyret - The Belgrade Phantom Filmini izle - The Belgrade Phantom Filmini DVD Kalitesi seyret - The Belgrade Phantom DİVX izle - The Belgrade Phantom Full HQ filmi izle - The Belgrade Phantom TÜrkçe Dublaj izle seyret - The Belgrade Phantom TR Dublaj İzle

Avira AntiVir Premium v9.0.0.452 Download

Avira AntiVir Premium v9.0.0.452

 

alt Avira AntiVir Premium sizi virüsler, solucanlar, Truva atları, rootkitler, phishing saldırıları, adware, spyware, botlar ve tehlikeli indirme dosyaları gibi tehditlere karşı güvenle korur. En iyi tespit ve her gün birden fazla güncelleme ile en iyi güvenlik.

 


- AntiVir
- AntiAd/Spyware
- AntiPhishing
- AntiRootkit
- AntiDrive-by
- EmailScanner
- WebGuard
- RescueSystem

 

alt Avira AntiVir Premium reliably protects you against all threats from viruses, worms, trojans, rootkits, phishings, adware, spyware, bots and dangerous “drive-by” downloads. Best detection rates and top-class security with several updates every day. Advanced protection:
Includes basic antivirus protection PLUS: email protection (POP3), AntiPhishing, AntiSpyware, AntiAdware and more. With real-time on-access scanning, profile-based on-demand scans and scheduling of full system scanning and updates it offers premium protection. It includes a POP3 based MailScanner that scans emails before they are stored on your machine. With a user-friendly control center, quarantine management, fast performance and world leading detection rates the Avira AntiVir Premium provides essential protection for your PC.
AntiVir Personal offers effective protection against computer viruses for the individual and private use on a single PC-workstation. It detects and removes viruses and includes an Internet-Update Wizard for easy updating. The built in resident Virus Guard serves to monitor file movements automatically, for example when downloading files from the Internet. Heuristic scanning protects Protection against previously unknown macro viruses. Even though viruses have now grown very numerous, one thing hasn’t changed: our commitment to provide you with all-round protection. The reliability of AntiVir is demonstrated in numerous comparison test and references featured in independent trade journals.

Premium Protection:
* AntiVir
* AntiAd/Spyware
* AntiPhishing
* AntiRootkit
* AntiDrive-by
* AntiBot
* EmailScanner
* WebGuard
* RescueSystem

Premium functions:
• Protection against viruses, worms and Trojans
• Protection against expensive dialers
• Detects and deletes rootkits
• NEW: Raised scan speed
• NEW: Redesigned visual appearance
• Protection against phishing
• Protection against spyware
• Special protection against email viruses (POP 3)
• Fast updates through Premium Server
• 5 Euro donation to Auerbach Foundation
• Protection against annoying adware
• NEW: System to create a Rescue-CD
 

 

alt

http://rapidshare.com/files/309707125/Avira.AntiVir.Premium.v9.0.0.452.by_hidrotetik.rar.html

alt

http://hotfile.com/dl/18109925/6fdfe14/Avira.AntiVir.Premium.v9.0.0.452.by_hidrotetik.rar.html

 

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie