22 Ekim 2009 Perşembe

FM 2009 Menajer Rehberi

Bu yazıda bizlerin yani Football Manager 2009‘un menajerlerinin profil özelliklerini inceleyeceğiz.
José MourinhoKulübe Bağlılık: Bir takımda yıllarca devam etmeniz ve size gelen teklifleri geri çevirmeniz bu özelliğin yükselmesinde önemli bir etkendir. Örneğin, Alex Ferguson gibi uzun yıllar takımınızın başında kalırsanız yüksek olur, kalmazsanız ise yani sık sık takım değiştirirseniz bu özelliğiniz düşük olur.

Yerel Oyuncu Önyargısı: Bu özellik üç faktörün etkisiyle değişime uğrar. İlk olarak transferlerde takıma aldığınız yerli oyuncuların sayısı. Eğer çok ise pozitif, yabancı sayısından az ise negatif yönde etkiler. İkinci faktör ise takımda bulunan yerli ve yabancı oyuncuların sayısıdır. Bu da ilk faktör gibi yerli oyuncu az ise negatif, çok ise pozitif yönde etkiler. Son faktör de takımdaki yerli oyuncuların ilk onbirde başlamasıyla ilgili. Bu da yine üstteki faktörlerle doğru orantılıdır.

Finansal Kontrol: Takımınızın finansal bütçenizi kullanımınızla ilgilidir. Misal aylık gelir. Takımınız her ay çok para kaybediyorsa bu sizin finansal kontrol değerinizi düşürür. Aynı şekilde yıllık maaş bütçesini kullanımınızda bu özelliği etkiler. Maaş bütçesini aşarsanız çok, maaş bütçesinin sonuna yaklaşırsanız biraz daha az, normal seviyede ise etkisiz, az ise iyi yönde etkiler. Transfer bütçesinin ise bu özellikle bir ilgisi yoktur. Tabi transfer bütçesini aşmazsanız.

Olaylara Yaklaşım: Bu özellik oyuncularınıza verdiğiniz izinler, cezalar, maaş yükseltmeleri, sözleşme uzatmaları, transfer listesine konma vb uygulamalar ile ilgilidir. Bir oyuncu izin istediğinde izin verirseniz, maaşının yükseltilmesini istediğinde maaşını yükseltirseniz, sözleşmesini uzatırsanız, takımdan gitmek istediğinde transfer listesine koyarsanız pozitif yönde artar.

Kadro Disiplini: Bu da oyuncularınıza uyguladığınız yönetimle ilgilidir. Diyelim oyuncu antrenmanlara katılmıyor ise ona ceza verirseniz bu özellik iyi yönde artar. Buna benzer şekilde oyuncunuz bir maçta disiplinsiz davranıp oyundan atılırsa ona ceza vermeniz bu özelliğinizi iyi yönde etkiler. Fakat bunları yapmazsanız bu özelliğiniz negatif yönde etkilenir.

Taktiksel Tutarlılık: Bir taktikle uzun süre veya kısa süre oynamanızla ilgilidir. En basitinden bir takım sürekli 4-3-3 oynuyor ve sistemini değiştirmiyorsa bu özelliğiniz artar. Fakat sürekli taktik ve sistem değiştiriyorsanız bu özelliğiniz düşer. Örneğin, Galatasaray‘da 4-3-3 oynatır, Beşiktaş‘ta ise 4-4-2 oynatırsanız bu özelliğiniz yükselmez ve düşebilir de…

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie