26 Ekim 2009 Pazartesi

ADSL Modem Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Ülkemizde internet altyapısının hızla yaygınlaşması ve fiyatlandırmada indirime gidilmesi sonucunda son yıllarda çok hızlı bir şekilde artış gösteren internet kullanımı ile Türkiye pazarında önemli elektronik ürünlerden biri haline gelen ADSL Modemler hakkında bazı teknik bilgileri ve ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz. ADSL modem alırken nelere dikkat edilmeli ve nasıl karar verilmeli gibi soruların yanıtını makalede bulabilirsiniz.

ADSL Modem Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1.) İlk olarak seçeceğimiz modemin ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamayacağına dikkat etmelisiniz. Örneğin evinizde aynı anda 3 kişi bilgisayar aracılığı ile internete giriyorsa ve siz tek portlu (1usb+1 ethernet) bir modem aldığınız zaman sadece 2 kullanıcının ihtiyacını karşılamış olacağınızı unutmayınız ve bu nedenle herşeyden önce ihtiyacınız olan modem seçeneğini belirleyiniz.

2.) Eğer Kablosuz ADSL Model alacaksanız güvenlik açısında önemli bir unsur olan şifrelenmiş birlgi koruma sistemi yani bilgisayarınızla modem haberleşirken havada aktarılan verilerin şifrelenip gönderilmesi sizin açınızda önemli bir ek özellik olacaktır.

3.) Almak istediğiniz Adsl modemin teknik destek ve driver gibi seçeneklerinin güçlü olması yani güçlü bir servis ağı ile kolayca bulunabilen bir driver yapısına sahip olması sizin için her zaman yararlı olacaktır.

4.) Günümüzde satılan ADSL modemlerin çoğu ortak yönetim panel arayüzü ve orta bir chipset yapısına sahiptir genelde conextant veya intel chipli olan bu modemler kendi işlemcilerinin kendi üreten USR, ZOOM gibi bazı markalara göre daha ucuz olmasına rağmen, elektrik kesilmeleri, ani şebeke değişiklikleri ve dış güvenlik açıkları bakımında kesinlikle bu markalar ile yarışamamaktadır. Bu nedenle modem alırken sadece fiyat değil, fiyat/performans/güvenlik üçlemesine dikkat etmeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

Bu hususlara göre karar vermeniz durumunda daha uzun yıllar ve daha güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz bir modeminiz olacağını unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie