12 Kasım 2009 Perşembe

Falcon 4.0 | Allied Force Yeni Full Oyun İndir





İnsanoğlunun ayakları yerden kesildiği andan itibaren içini bir özgürlük duygusu sarar. Günlük yaşantımızda ki somut olan kavramlarla bağımızın, iyiden iyiye azaldığına tanık oluruz gökyüzünde. Omuzlarımızdaki yükler sizden çok aşağılarda kalmıştır. Siz ise bulutların arasında, sanki dünyadan azade kalmış gibi hissedersiniz. Bu yüzden önemlidir uçak yolculukları ve bu yüzden önemlidir uçuş simülasyonları.

Diğer tüm oyun türlerini bir kenara alıp, uçuş simülasyonları ayrı bir şekilde değerlendirilmelidir. Çünkü onlar ayrı bir ilgi ayrı bir bilgi gerektirmektedir. Futbol oynamasını bilmeyenlerin futbol oyunu oynaması gibi birşey değildir bu. Malum, dünyamızın en popüler sporu futbol olduğundan ötürü, ne kadar ilgimizi çekmesede, TV ekranlarında sıkça gördüğümüz futbol programları, bize aşağı yukarı nasıl bir sporla karşı karşıya olduğumuzu verir. Ancak uçuş simülasyonları için bu geçerli değildir. Çünkü uçmak komplike ve hayati bir konudur. Bu yüzden TV lerde uçmayı öğreniyorum gibi bir program yoktur(!)

İşin bilgi kısmından ziyade ilgi kısmı, uçuş simülasyonu oyunlarında çok büyük yarar sağlar. Çünkü monitörümüzün ekranında, günden güne gelişen ve güncellenen bir hayat var! En son teknoloji ile üretilen prototipler bile, kimi oyunlarda karşımıza çıkıveriyorlar. Bu kimi zaman bir otomobil oluyor, kimi zaman ise bir uçak! Ancak şu bariz bellidir ki, ekranda kullanılmayı bekleyen bir uçak varsa, (otomobil ile kıyasladığınızda) onu hareket ettirmek bir hayli vaktinizi alacaktır. Tıpkı Falcon 4.0 Allied Force da olduğu gibi...

Çok şükür havada başlıyoruz!

Falcon 4.0 Allied Force, tipik bir uçuş simülasyonu. Malum uçuş simülasyonu deyince akla; klavyedeki her tuşun bir özellik ifade ettiği oyunlar geliyor! Evet Falcon da aynen öyle bir oyun! İçerisinde F-16 Fighting Falcon un 3 farklı modelini kullanabildiğimiz yapım, epey bir uçak bilgisi gerektiriyor.

Oyuna ilk açılışında gayet hoş bir video ile karşılıyor bizleri. Tamamen gerçek görüntülerden oluşan video, adeta kullanıcıyı gaza getiriyor. Ardından son derece sade tasarlanmış menü karşılıyor bizi! Ayarlarımızı yaptıktan sonra profilimizi ayarlıyoruz. Bu noktada gayet hoş bir ayrıntı gözüme çarptı! Profil ekranında kendimize arma seçmemiz gerekiyor. Sekmeye tıkladığımızda oyunda bulunan armalar karşımıza çıkıyor. Aralarında Türk Hava Kuvvetleri armasının da bulunduğunu söylemeden geçemeyeceğim!

Instant Action a tıklıyoruz ve Falcon, şükürler olsun ki bizi havada başlatıyor. Bu noktada kontroller sadece klavye ile yapılamıyor. PC nizde muhakkak bir Joypad veya Joystick bulundurmalısınız. Aksi halde uçağınıza manevra yaptıramıyorsunuz. Çünkü klavyedeki tüm tuşlar, uçağın farklı özelliklerini kullanmanızı sağlıyor. Öyle ki görev icabı sizinle beraber gelen uçaklar varsa, klavye ile onlara çeşitli komutlar verebiliyorsunuz.
1 milyon m2 lik bir alan!

Falcon 4.0 Allied Force, içerisinde dağlardan ovalara, açık denizlerden vadilere kadar 1 milyon m2 lik bir alanı kapsıyor. Tamamı Balkanlarda ve Kore de geçen oyunda, yapımcılar ultra gerçekçi bir fizik motoru kullandıklarını iddia ediyor. Ancak oyun boyunca böyle bir fizik motoru, varlığını bana pek hissettiremedi. Ancak uçuş hissi başarılı olarak yansıtılımış.

Oyundaki görevler esnasında radyo bağlantısı çok aktif olarak kullanılıyor. Hatta bu bağlantılarla beraber aldığınız bilgiler neticesinde bazı taktikler bile tasarlayabiliyorsunuz. FA-18 Operation Desert Storm daki kadar olmasa da, Falcon da da silahların oldukça önemli bir yeri var. Dogfight ta karşınıza çıkan düşman uçaklarını AIM-120 AMRAAM ve AIM-9 Sidewinder gibi roketlerle vurmaya çalışırken, yerdeki hedefler için, AGM-88 Harm gibi silahlar kullanılıyor.

Ve grafikler!

Falcon 4.0: Allied Force önceki versiyonu olan Falcon 4.0 a nazaran daha başarılı modellemelerle gelmiş. Açıkcası grafiklerdeki bazı ayrıntılar şaşırtıcı derecede göze hoş gelirken, bazıları da oldukça basit kalmış. Örneğin kokpitte sağ sola veya tam olarak yukarıya baktığınızda, camdan yansımanızı görüyorsunuz! Oldukça gerçekçi hazırlanmış bir ayrıntı! Birde otomobil yarışı oyunlarında ve uçuş simülasyonlarında genellikle kullanılmayan bir özellik var. Oyunda kendimizi görebiliyoruz. Ancak bu sadece eğildiğimizde diz kapalarımızdan ibaret oluyor. Tamamen boş bir koltuktansa, böylesi çok daha gerçekçi olmuş.

Grafikler uzaktan göze hoş geliyor. Ovalar, vadiler, açık deniz... Ancak yerdeki kaplamalara yaklaştıkça tahmin edeceğiniz üzere görüntü bozulmaya başlıyor. Hele birde yere çakıldığınızda, oldukça kısa süren, saçma bir patlama efekti ile karşılaşıyoruz. Hangi yükseklikten nasıl çakılırsak çakılalım, uçak hep aynı parçalara ayrılıyor ve patlamadan sonra parçalar birbirlerinin içine girebiliyor.

Peki hangi sistem ile oynanır?

P4 2.4 GHz işlemciye sahip, 512 MB RAM kapasiteli, 128 MB Geforce 5700LE ekran kartı ile oynadığımız Falcon 4.0: Allied Force, en yüksek detaylarda makinamızı neredeyse hiç zorlamadı diyebiliriz. Minimum sistem gereksinimlerine bakıldığında en az P4 1.5 GHz işlemci gerektiren yapım, başarılı oyun motoru sayesinde makinaları pek zorlamıyor. Ancak LAN üzerinden 20 kişiye kadar oynama hakkı tanıyan Falcon, elbette internet üzerinde PC nizi zorlayacaktır.

Genel olarak bakıldığında Falcon 4.0: Allied Force başarılı bir uçuş simülasyonu olmuş. Ancak her uçuş simülasyonu gibi onunda kontrolleri oldukça zor! Eğer türün müdavimiyseniz muhakkak Falcon u da deneyin. Ancak bu tür yapımlarda zorlanıyorsanız, Falcon da daha da zorlanabilirsiniz. Bu yüzden sıkı bir simülasyon oyuncusu değilseniz almamanızda yarar var. Malum böyle komplike oyunları layıkıyla oynamak gerekiyor. Oyuna dalıp gerçek hayatı unutmayın...



 

 

 

 




http://rapidshare.com/files/27348460...orce.part1.rar
http://rapidshare.com/files/27350058...orce.part2.rar
http://rapidshare.com/files/27351746...orce.part3.rar
http://rapidshare.com/files/27353380...orce.part4.rar
http://rapidshare.com/files/27354998...orce.part5.rar
http://rapidshare.com/files/27356638...orce.part6.rar
http://rapidshare.com/files/27358055...orce.part7.rar

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie