1 Eylül 2007 Cumartesi

Need For Speed : Hot Pursuit 2


Need For Speed : Hot Pursuit 2
Yükleyen :SaGoPa_RaP
Rar Şifresi :www.oyun-arsivi.com
Crack:Mevcut
Serial:8249-7EE3-84EW-TXGT
Dosya Türü:WinRar Arşivi



RapidShare Linkleri
http://rapidshare.com/files/31689468/nfshotpursuit2_SaGoPa_RaP.oyun.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31698991/nfshotpursuit2_SaGoPa_RaP.oyun.part2.rar
http://rapidshare.com/files/31708404/nfshotpursuit2_SaGoPa_RaP.oyun.part3.rar
http://rapidshare.com/files/31716478/nfshotpursuit2_SaGoPa_RaP.oyun.part4.rar
http://rapidshare.com/files/31724554/nfshotpursuit2_SaGoPa_RaP.oyun.part5.rar
http://rapidshare.com/files/31731023/nfshotpursuit2_SaGoPa_RaP.oyun.part6.rar
http://rapidshare.com/files/32312438/nfshotpursuit2_SaGoPa_RaP.part7.rar



Oyun Hakkında
Kısa bir bekleyişin ardından NFS'nin son oyunu PC platformu için de geldi.Herkes fazla bekleyeceğini sanıyordu ama bir gün ansızın çıkıverdi. Böylece arada fazla fark olmadan, her türlü platform sahipleri, bu güzel oyunun tadına varabilirler. Daha önce sitemizde bu oyunun PC demo versiyonunun ve konsol versiyonunun incelemelerini yayınlamıştık. Bu nedenle bu yazıda fazla detaya girmeyeceğim. Çünkü oyun aynı, fazla bir değişiklik yok.

Oyunda oynanabilecek bir dolu mod var biliyorsunuz. Single takıldığınız bölümler, tek başınıza yarışabildiğiniz bir bölüm, knockout bölümü ve ufak bir turnuva içeriyor. Burada kafanızı birşeye takmadan alıştırma gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Asıl aksiyon, şampiyona ve hot pursuit modunda başlıyor.

Şampiyona modunu seçtiğiniz zaman, polisle alakanız olmadan yarışlar yapabiliyorsunuz. Karşınıza bölümleri gösteren bir ağaç çıkıyor. Her bölümü oynadığınızda, dallanarak diğer bölümler de açılıyor. Bunlar kendine has kuralları olan bölümler. Mesela Speedster yarışları, McLaren zamanlama rekoru kırma olayı falan gibi. Bunları geçtiğiniz zaman, hem para kazanıyorsunuz hem de yeni bölümlerin açılmasını sağlıyorsunuz. Buradan kazandığınız paralarla, kilitli olan arabaları ve pistleri açabiliyorsunuz. Oyun esnasında, turları birinci bitirdiğiniz zaman, kısa yollardan geçtiğiniz zaman, rakiplerinizle tehlikeli hareketler yaptığınız zaman ve biryerlerden uçtuğunuz zaman puan alıyorsunuz. Ayrıca oyunu bitirdiğiniz sıraya göre de, bölümün sonunda yüklü miktarda para kazanıyorsunuz.

Hot Pursuit modu da diğer modla aynı. Yine ağaç sistemi var ve dallanarak ilerliyor. Yine birini seçiyorsunuz ve bitirdiğiniz zaman diğer kolları aktif hale geliyor. Tek bir fark var; artık polis olayına da girebiliyorsunuz. Oldukça eğlenceli. Polislerle uğraşmak, hatta polis olmak acaip zevkli. Polis olmak için de bir mod var. Burada deliler gibi trafik canavarlarını kovalayabilirsiniz. Helikopter çağırıp yollara tuzak yerleştirebilirsiniz, oldukça eğlenceli. Ben çok beğendim. Hepsi bir yana, dallanarak ilerleyen şampiyona ve hot pursuit modları bile günlerce sizi oyunun başında tutacaktır.

Oyunda fazla pist olmasa bile, bir pistin her zaman değişik yollarının açılması, tersten ve ayna görüntüsü şekillerini oynamanız sanki değişik pistlerde oynuyormuşsunuz gibi hissettiriyor size. Bu nedenle fazla önemli değil az pist olması. Pistlerin bir bölümde kapalı olan yerleri, bazı bölümlerde açık olabiliyor. Bu yolları kullanarak yolunuzu kısaltabiliyorsunuz. Bazen yolunuz uzuyor, kısa yol olmayabiliyor ama bunların da asıl amacı, polislerden yakayı kurtarmanızı sağlıyor.

Polis demişken... Oyunda polisler gerçekten de oldukça sert kullanıyorlar arabalarını. Bizim trafik kurallarına uymamamız yüzünden, yolda ne var ne yok, herşeyi dümdüz ederek ilerliyorlar. Yani bizi yakalamak uğruna, çok daha fazla zarar vererek ilerliyorlar. Bu da saçma geliyor biraz. Hatta bizi kovalarken, arkadan birazcık çarpması bile, spin atmamıza neden oluyor. Hafif dengesizlik var yani. Ama yolda toparlanmak yerine, direk "R" tuşuna basarak, yolun ortasına dönebiliyorsunuz. Bu birşey kaybetmenize neden olmuyor, sadece yolun ortasından hemen devam edebiliyorsunuz. Aslında bu olayda para kaybetseniz daha iyi olabilirdi. Ama ne zaman isterseniz, hemen yola dönebiliyorsunuz.
Çok çeşitli araba var oyunda. Her marka var hemen hemen gözde olan. Lotus, BMW, Mercedes diye gidiyor liste. Konsol versiyonu ile aynı zaten. Arabaların modellemeleri de iyi, ama showcase olayı yok. Sadece bilgi almak istediğinizde, gerekli yere tıklayarak sesle bilgi alıyorsunuz. Eskiden showcase vardı ve benim çok hoşuma giderdi. Arabaların resimlerini görebiliyorduk, teknik özelliklerini okuyabiliyorduk ve video görüntülerini izleyebiliyorduk. Ama bu oyunda bunu es geçmişler. Bence büyük eksiklik. Sağlam bir bilgi bankası olsaydı oyunda arabalarla ilgili, daha çok ilgi çekeceğinden eminim.

Oynanabilirlik olarak, oyun aslında zor. Sisteminiz de yavaş çalışıyorsa, oyundaki kontroller çok zor olabiliyor. Kare atlayarak bile olsa, keskin dönüşlerde afallayabiliyorsunuz. Ama genel kontroller iyi. Fazla kompleks birşey yok zaten. Klasik NFS kontrolleri var. Bazı arabaları yolda tutmak imkansızken, bazıları ile virajları çok rahat dönebiliyorsunuz. Hasar alma olayına rastlamadım, olacak diye biliyordum. Belki de var ama ben görmedim. Rakiplerinizin de yapay zekaları iyi, sizi ve polisleri sıkıştırmak için arabalarını trafiğin içine sürebiliyorlar. Hatta kestirme yolları kullanarak avantaj kazanmaya da çalışabiliyorlar. Saçma sapan hareketlere rastlamadım ben, yapay zeka başarılı olmuş.

Gelelim grafiklere. Grafikler oldukça detaylı ve kaliteli. Ama çok detaylı olması biraz oyunun ruhundan almış götürmüş. Bu versiyonun konsol versiyonundan daha kaliteli olabileceğinden bahsetmiştim. Daha kaliteli zaten ama bazen çok kaliteli olması da iyi olmuyor. Bilmiyorum siz de aynı şeyi düşünür musunuz ama, bazen çözünürlüğü düşürerek oynamak, oyunun grafiklerinin daha iyi görünmesini sağlıyor. Kaliteli değil ama daha hoş oluyor. 640x480 çözünürlüğe inerseniz, oyun konsol versiyonuna benziyor zaten. Ben 1024x768'de ve full detaylarda oynuyorum. Herşey abartı detaylı oluyor. Kaplamalar, kullanılan efektler, ışıklandırmalar, modellemeler ve fizik kuralları oldukça başarılılar. Fizik kuralları gerçek değiller tabi. Bazılarını bunu beğenmiyor ama oyun sırf eğlence amaçlı, gerçeğe benzeme kaygısı olmayan bir yarış oyunu. Bu nedenle fizik modellemesini suçlamak yanlış olur. Pistlerin tasarımları da iyi, her tarz pist var ve tasarımlar akıllıca yapılmış. Yolların ne tarafa döndüğü gibi herşey mantık kuralları çerçevesindeler ve asla sizi zorlamıyorlar.

Müzikler özenle seçilmişler. Rock ve techno tarzı müziklere yer verilmiş. Çalan parçalar ekranın sağ alt köşesinde gösteriliyorlar. Sanırım bir tuş ile de parça değiştirebiliyorsunuz. Müziğin sesini sonuna kadar açıp diğer sesleri biraz kısmak insanı çok fazla gaza getirebiliyor. Hatta konsantre olmayı da kolaylaştırıyor; parçalar o denli özenle seçilmişler yani. Seslendirmeler de oldukça iyi. Kamera açılarının değişmesi, motora yakınlaşıp uzaklaşması, seslerin de buna göre değişmesine sebep oluyor. Sağdan soldan geçen arabalar, tünellerden geçerken oluşan yankılanmalar çok kaliteli. Hatta zemine göre de, tekerleklerin yere sürtünme sesleri de değişiyor. Bunlar da hoş detaylar.

Bu oyunu önermemek olmaz. Zaten önermesem bile herkes alacaktır. Bu tarz araba yarışlarının atası sayılabilecek bir oyunun en son versiyonunu herkes alsın arkadaşlar. Sağlam multiplayer seçenekleriyle, eğlenceli ve uzun oynanışıyla iyi zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Son bir hatırlatma, ortalamanın üzerinde bir sisteminiz olmasını tavsiye ediyorum. İyi eğlenceler...

Görüntüler

Oyun İçi Görüntüler

Resimleri Büyütmek İçin Tıklayınız...



0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie