6 Aralık 2009 Pazar

katsayı kalktı mı?



Yök(yüksek öğretim kurulu) öss'yi yeniden düzenlemiş ve ygs + lys sınavlarının yapılacağını söylemişti.Ayrıca katsayı engelinin kaldırılacağını imam hatip ve meslek liselilerin önünü açmıştı.Fakat Danıştay katsayı kararına itiraz etti ve katsayının uygulanması gerektiğini söyledi.


En son olarak YÖK bu karara itiraz etti ve YÖK, Danıştay kararının Anayasa tarafından güvence altına alınan eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu.Kılavuz baskısının 20 Aralık'ta başlaması gerekiyor.Bu yüzden de YÖK'ün itiraz davasının o zamana kadar sonuçlanması gerekiyor.

Ayrıca katsayı kararını YÖK aldı ve Danıştay'ın buna karışması şaşkınlık yarattı.Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'da katsayının kaldırılmasında yana.Ayrıca Nimet Çubukçu bir hukukçu olarak katsayının eşitsizlik olacağı görüşünde.

Eğer YÖK'ün katsayı ile ilgili itiraz davası reddedilirse B planıda hazır.YÖK başkanı Prf.Dr Yusuf Ziya Özcan öğrencileri hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz sözümüzün arkasındayız öğrenciler çalışmalarına devam etsinler dedi.Ayrıca YÖK başkanı dava reddedilirse kararı yine uygulamayacak.Yusuf Ziya Özcan kararı uygulassam ne olur diye araştırmış ve 6 ay hapis cezası varmış.Yusuf Ziya Özcan 6 ay hapis yatar beni kahraman ilan edersiniz ama yinede katsayı uygulamasını yürürlüğe koymam diye düşündüğü gelen haberler arasında.

YÖK'ün B planı ise dava reddedilirse katsayı farkını çok çok az bir sayıda sabit tutmak.Mesela düz liseli bir öğrencinin puanı 0.5 ile çarpılacaksa meslek lisesi öğrencisinin ise 0.49 ile çarpılacak katsayı yine olacak ama sanki yok gibi çok çok az bir fark olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie