27 Aralık 2009 Pazar

2010 zam oranları


Daha 2010 gelmedin acı haber geldi.Ee ne derler kara haber tez duyulurmuş.Tabiri caizse buda aynı öyle.daha 2010 girmedik ama 2010 zamları belli oldu bile.Tüm temel ihtiyaçlara zam yapılacak. Ekmek, sigara, elektrik, doğalgaz, ulaşım.Zam oranları yazımızın devamında.

DOĞALGAZA YÜZDE 15 ZAM
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tener Yıldız aylardır beklenen doğalgaz zammını açıkladı.Bakan Taner 2010 yeni yılın ilk zammı olarak %15 lik oranı ile doğazgaz olduğunu açıkladı.

ELEKTRİĞE YÜZDE 1.32 ZAM
2010 yılına girmeden ikinci zam haberi elektrikten geldi. Konutta yüzde 1.32, sanayide yüzde 1.23 oranında zam yapıldı.

TÜTÜN ÜRÜNLERİNE YÜZDE 40 ZAM BEKLENİYOR
2010 Bütçesinde tütün mamüllerinden 16 milyar 417 milyon 469 bin lira ÖTV geliri hedefleniyor.Tütün mamülleri için beklenen zam yüzde 40 civarında.

MOTORİNE ZAM
Ucuz motorin nedeniyle ciddi bir ÖTV kaybıyla karşı karşıya kalan Bakanlık, yeni dönemde motorindeki ÖTV'nin de yeniden ele alınmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede kırsal motorin ile euro dieselden alınan ÖTV arasındaki farkın aşamalı olarak azaltılması ve süreç sonunda verginin dengelenmesi üzerinde duruluyor.

Temmuz ayındaki son ayarlamanın ardından kırsal motorine litrede 1,0845 lira, euro diesele ise 1,1545 lira ÖTV uygulanıyor.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA ZAM
Özelleştirmenin önünü açacak yasal düzenleme geçiş ücretlerinde rekor zammın önünü açıyor.Tasarıyla köprü geçişlerine de yüzde 53.8 düzeyinde rekor zam yapılması öngörülürken, yasa çıktığında kamyonet, pikap, ambulans ve cenaze araçlarının 3.25 TL yerine 5 TL ödemesi gerekecek.

EKMEĞE ZAM
Yeni yılın zam furyasına ekmek fiyatına zam yapmaya hazırlanan fırıncılarda katılıyorlar. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarında 2008’den bu yana değişikliğin olmaması nedeniyle, fırın esnafı ve çalışanlarının büyük fedekarlıklar yaptığını belirterek, yeni yıl için zam sinyali verdi.

15 yıldan buyana ilk kez iki yıldır ekmek fiyatlarında değişiklik olmadığının söyleyen fırıncılar, değişmeyen ekmek fiyatları nedeniyle fırın esnafının zor duruma düştüğünü belirterek yeni yılda ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu savunuyorlar. Zam oranı hakkında bilgi vermeyen yetkililer yapılacak zamların ardından ekmeğe yapılacak zammın belirleneceği belirtiyorlar.

TRAFİK CEZALARINA ZAM
2010 yılına girmesen önce 2010 yılından başlamak üzere gelen zam kalemlerinden biri de trafik cezaları oldu.

Bazı suçlara uygulanan cezalar şöyle:
Kırmızı ışıkta geçmek: 130 lira
Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak: 270 lira
Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalanmak: 548 lira
İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmak: 687 lira
Fazla yolcu almak: 63 lira
Park yasağına uymamak: 62 lira
Emniyet kemeri takmamak: 62 lira
Araç kullanırken telefonla konuşmak: 62 lira
Hatalı sollama: 128 lira   

ÖZEL ÖĞRETİM ÜCRETLERİNE ZAM
Dershaneler Birliği Derneği, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı kayıtları için dershane ücretlerine yüzde 10 ile yüzde 25 arası zam yapmayı planlıyor. 

ULAŞIMA ZAM

Ulaşıma zam haberi hem Ankara'dan hem İstanbul'dan geldi.

Ankara'da;
Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarife şöyle belirlendi:

EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray’da tek binişlik kartlarda tam bilet 1.69 TL’den 1.85 TL’ye, çok binişli kartlarda tek biniş 1.39 TL’den 1.50 TL’ye çıktı. Yeni tarifede öğrenciler için indirimli biletlerde herhangi bir artış yapılmayarak 1.10 TL'de kaldı.

Manyetik kart kullanılmayan özel toplu taşım araçlarında ise tam bilet 1.69 TL’den, 1.85 TL’ye çıkarılırken, indirimli biletlerde yine bir artış yapılmadı.

İstanbul'da;
Ankara'da yapılan zammın ardından İstanbul'da da 2010'u beklemeden metrobüs ücretleri 1.50 kuruştan 2 liraya çıkarıldı. Halkın ve öğrencilerin yoğun tepkisine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi geri adım atmadı.

İthal yoluyla gelen tüm ürünlere uygulanacak zam nedeniyle akaryakıt fiyatlarındaki artış sadece İstanbul'da değil yurdun dört bir yanında toplu taşıma ücretlerine zam olarak yansıyacak. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie