26 Kasım 2009 Perşembe

Genç Kalmanın Yolları

Yiyecekler organizmamızın yaşlanmasını engelleyemese de besinleri seçerek tüketmek zamanla stres, sigara, kalorisi yüksek yiyecekler nedeniyle organizmada yer edecek zararları aza indirgemek için iyi bir yol. Bilimsel araştırmalar, besinlerle kronik fiziksel rahatsızlıklar (kalp hastalıkları, alzheimer, diyabet, obezite, vb) arasındaki ilişkinin varlığını açıkça ortaya koyuyor.

Metot:
Beslenme Uzmanı Dr Herve Grosgogeat hiçbir besin grubunu tamamen hayatımızdan çıkarmamız gerekmediğini söylüyor. Önemli olan hepsini dengeli bir biçimde tüketmek! Şekerli, yağlı, antioksidan-vitamin ve mineral bakımından zengin yiyeceklerin yakılarak metabolizmaya karışma hızları farklıdır. Besin gruplarını buna göre değerlendirmek gerekir. Dikkatli tüketin!

Glisemik İndeksi Orta Besinler:
Az pişmiş makarnalar, patates, şeker ilavesiz taze portakal suyu, tam tahıllı kızarmış ekmek, konserve kırmızı-yeşil mercimek...

Et: Haftada en fazla iki kere tüketilmeli çünkü bu besin grubu, proteinde bulunan asitler nedeniyle metabolizma tarafından zor yakılıyor. Et grubu için doğal besi hayvanlarını tercih edin, yağ oranları çok daha az olacaktır.
Yumurta: Sarısını yemediğiniz sürece hiçbir sakıncası yok.
Süt Ürünleri: Yağsız beyaz peynir, soya yoğurdu, probiyotik yoğurt
Kahve: Günde üç fincandan fazlasından kaçının.
Yapay Tatlandırıcılar: Früktoz, pekmez
Peynirler: Çedar, feta, parmesan, yağsız beyaz peynir.
Kuru Meyveler: Üzüm, incir, kayısı.
Çikolata: Yüzde 70 kakao'lular.

Gözde Besinler
Her öğünde sebze ve meyve tüketin. İçerikleri ve lifli olmaları sayesinde kan şekerini düzenler ve iyi kolesterol değerini yükseltirler: brokoli, kuşkonmaz, domates, kabak, salatalık, rezene, çilek, üzüm, kivi, kayısı, portakal, limon vb.

Glisemik İndeksi Düşük Besinler Kan Şekerinin Hızla Çıkıp Düşmesini Engeller

Kepekli pirinç, bezelye, mercimek, soya, beyaz ve kırmızı fasulye

Baharatlar Ve Tat Veren Besinler:
Soğan, sarımsak, köri, tarçın, taze biber, zencefil, kişniş, adaçayı.
Beyaz Et: Ördek, hindi ve tavuğun derisiz kısmı
Doğal Bitkisel Yağlar: Zeytinyağı, susam yağı, fındık yağı
Yağlı Meyveler: Avokado, zeytin.
Kuru Meyveler: Ceviz, caju, badem (günde bir avuç)

Kaçının!
Glisemik indeksi yüksek besinler: çok pişmiş makarna, beyaz pirinç, beyaz şeker, beyaz ekmek, kızarmış ya da fırında pişmiş patates, corn flakes.
Kırmızı Et: Taneli yemle beslenen hayvanlardan elde edilen et.
Dondurma Keçi peyniri, ayçiçeği, mısır ve üzüm çekirdeği yağı, enerji içecekleri ve gazlı içecekler.

Kurallar

Bir gün boyunca tüketeceğiniz besin gruplarının yüzde 70'i sebze ve meyvelerden, yüzde 30'u ise proteinden oluşmalı. Karışık sebze çorbası, yeşil salata ve çiğ meyveler her öğün yenebilir. Sebzeleri mevsimine göre ve mümkün oldukça çok renkli seçmenizde fayda var. Hayvansal proteinleri balıktan almaya çalışın. Yemek pişirirken kolza, susam, fındık ve zeytinyağı kullanın.

Öneri:
Omlet yaparken birden çok yumurta kullanmanız gerektiğinde, bir yumurtanın sarısını ilave edin. Diğerlerinin sadece beyazını kullanmanız yeterli olacaktır.

Food and Travel

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie