29 Ağustos 2009 Cumartesi

araç kaza ve hasar sorgulama



Yeni ve çok faydalı bir proje hayata geçirildi.2.el oto alıcıları için büyük kolaylık sağlayan bu proje ile aracın hasar görüp görmediğini, sabıkalı olup olmadığını, kaza yapıp yapmadığı öğrenebiliyor.



Sigorta Bilgi Merkezi'nin ‘Otokontrol' projesi hayata geçirildi. Tek bir kısa mesajla oto sabıkalı mı, hasar görmüş mü ya da poliçe ödemeleri tam yapılmış mı öğrenilebilecek. Bunun için Turkcell 5664'e kısa mesaj atılması gerekiyor.

Araçla ilgili bilgiler nasıl öğreniliyor?

- Hasar geçmişi sorgulama: Cep telefonuna HASAR yazıp boşluk bırakıp plakayı yazmak ya da sadece plakayı yazıp TURKCELL 5664'e göndermek gerekiyor. Söz konusu aracın hasar geçmişi anında mesajın gönderildiği cep telefonuna gönderiliyor. Ancak bilgileri, 2003'ten itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlı.

- Kaza bilgisi sorgulama: KAZA yazıp boşluk bırakmak ardından plaka numarasını yazıp TURKCELL 5664'e göndermek yeterli. • Poliçe bilgisi sorgulama: TRAFİK veya KASKO, sonra boşluk bırakıp plakayı yazıp 5664'e göndermek gerekiyor.

- Mağdur bilgisi sorgulama: Trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını öğrenmek için kişinin MAGDUR yazıp boş bıraktıktan sonra ‘TC Kimlik Numarası' yazıp 5664'e göndermek gerekiyor.

Bedeli 8 ile 14 kontör arasında değişiyor

Hasar servisi: 7 SMS/14 kontör

Kaza servisi: 5 SMS/10 kontör

Trafik servisi: 5 SMS/10 kontör

Kasko servisi: 5 SMS/10 kontör

Mağdur servisi: 4 SMS/8 kontör

0 yorum:

Yorum Gönder

 

About

,

Site Info

Not :Sitemizde yayınlan tüm yazılım oyun v.b. dosyaların hepsi denem sürümü veya demodur. sex filmleri

SemboLForum

adult2 cizgi film izlesitemap

Text

Net Eviniz Copyright © 2009 Community is Designed by Bie