4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış
3 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar)
1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
1/4 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın.
Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar.
Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın.
Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın.
Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın.
375F (190C) derecede 20 dakika arasında pişirin. Kenarlarının çok kuru olmamasına dikkat edin.
Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın.
Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın.
Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin.
Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin. Rendelenmiş çikolata, çilek, frambuaz, kıyılmış ceviz, badem, yada elenmiş toz kakao gibi biri veya birkaçı ile zevkinize göre süsleyin.
Buzdolabında soğumaya bırakın.
Afiyet olsun ( İsterseniz kreması yerine kremşanti kullanabilirsiniz)
0 yorum:
Yorum Gönder